Co to je?:)

vše ohledně modelové řady Celica
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Co to je?:)

Příspěvek od garfielld »

mám pod volantem vypínač a nevim na co je, Farock to taky nevěděl, taxem se podíval jestli je připojenej a vysledoval sem od něj kabely až k tomuhle, nevíte někdo co to je? vypadá to jako nějaký ventyly co otvíraj nebo tak něco, ten vypínač je dvoupolohovej a přepíná bud jeden ten "ventyl" nebo druhej, cvaká v nich, ale nevim přímo co se v nich děje, ještě do toho vede hadička, tušim že je to přepad oleje od turba, nebo tak něco. Abych to shrnul, je to nějakej xindl, nevim na co, v něm dva ventyly, který spínaj podle toho do jaký polohy dám ten vypínač, vede do toho ta hadička(určitě s olejem) a kolem toho je všechno nádherně zasraný od oleje, takže tim asi vytejká. kdyby ste někdo měli tucha na co to je?:) jinak je to Celda 5.gen 3SGTE
Obrázek
je to ten stříbrnej črvereček s těma dvouma čemasi :)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

:D Zajímavá věc... :D
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

knight rider

Příspěvek od micron »

mohlo by to sloužit jako obrana proti někomu kdo by tě chtěl na silnici polapit... :lol: vycmrndne to olej a ten pronásledovatel pak odpadne :lol: myslim že něco takovýho měl kitt 8)
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

škoda že vás můžu do řiti kopnout jen virtuálně :mad: ještě ěnkdo nějakej šikovnej názor co by to mohlo bejt? :) micron byl aspoň asi relativně blízko, páč si mylsim že ěnco takovýho to asi dělá, jen v menšim rozsahu :)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Floyd
Řidič

Příspěvek od Floyd »

Zdravim!

Podle toho, co psal Farock nekde tady na foru (tehdy jeste o jeho Celde) se jedna o turbo Garrett T3, tudis to nebude stock CT26. Ta ´vychytavka´ co tam mas bude mozna nejake pridavne chlazeni turba olejem. Zrejme to tam nekdo dodelaval pri vymene puvodniho turba...jen muj usudek... :?
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Dej to jinam nez na ukazto.com a mozna ti to reknu :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Floyd píše:Zdravim!

Podle toho, co psal Farock nekde tady na foru (tehdy jeste o jeho Celde) se jedna o turbo Garrett T3, tudis to nebude stock CT26. Ta ´vychytavka´ co tam mas bude mozna nejake pridavne chlazeni turba olejem. Zrejme to tam nekdo dodelaval pri vymene puvodniho turba...jen muj usudek... :?
to b ymne zajímalo jak "přídavně" chladit.. to turbo bude chlazené olejem už v serii...
nevidím obrázek zvetsšnenj, jen tu zmenšeninu a na te pokud s edobře dívám ( možná to vidím blbě ) jsou ty hadičky moc tenké na to aby vedení oleje v nich melo nejakej smysl..
Neco podobného jsm esi bastlil na supře ( dokonce jsme použil stejný VSV ventil :D) jako EBC.
POkud to je ono a teče z toho olej, tak se tam ten olej bere z turba..

Chtelo by to více informací - takže kam ty hadičky vedou??

JInak přepad oleje od turba ( nevím co si představujš pod pojemem přepad ale olej musí prodit dovnitř a ven a nic jako "přepad" = odvádení nevyužitelného přebytku - by tam bejt nemelo ) bude co nejširší trubka, která povede pokud možno rovne dolu a do bloku ( nebo vany ) už z principu funkčnosti je absolutní nesmysl že by se na to napojoval nejakej přepad.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Tak už s emi to podařilo zvetšit..
vidím na obrázk ujen jednu hadicku, kde je ta druhá ( co bede z ventilu ) a kam vede??
vzhledem ke smeru kam ta jediná viditelná vede, bych netipoval že vede do "uzlu" turba ( prostor mezi exhaust a comprassor housing ) ale pouze do Compressor housing.
což napovídá mé teorii.

ty dva válecky na boku ventilu - je do nich neco zapojeno?
pokud ne, tak je ventil který rozhoduje zda bude otevřen jeden, dva nebo žádnej výstup ( pokud z nich neco vede tak je to druá varianta - žádnej/jeden/druhej )
POkud je to první varinata tak s ejendá o "ochcávání" WG actuatoru ( předpokládám že to má internal WG )upoustením části tlaku , který ho ovládá, čímž s edosáhne pozdejšího otevření WG a tím vyššího plnicího tlaku.

Pokud mám pravdu tak máš asi problém, protože to znamená ( pokud z toho chcije jolej ) že ti jde olej do sacího traktu a to turbo je víceméně v pr*deli ale snad pujde zrepásnout.
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

vede do toho jen jedna hadička a dva dráty(od vypínače kterej mám pod volantem a můžu ty dva xindly spínat), nic víc nic míň, v tý krabičce jsou 4 otvory, neteče z toho přímo olej proudem nebo tak něco, ale je to celý mastný a v okolý toho je taky dost poprskáno, btw že bdue turbo nejspíš potřebovat za čas repas s tim sem tak něšjak počítal už při koupi, má to nalítáno bez mála 200tis. btw máš pravdu že to nevede do uzlu, ale jen do kompersní části, aspoň co jsem viděl(je tam přístup jak k penězum, takže tam neni moc vidět). s tou tvojí teorií ochcávání WG by to docela i sedělo, páč ten motor při cca 6ti tis. hrozně zvadne a nechce jít už moc dál, dotočit ho k omezovači je o nervy(popravdě ani nevim jestli by to šlo), můžu zkusit jaxe bude chovat když to nějak přepnu.
S tim přepadem od turba je to kravina já vim, ale když sem viděl jak to to celý mastný tak mě to napadlo :)
Obrázek
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

garfielld píše:vede do toho jen jedna hadička a dva dráty(od vypínače kterej mám pod volantem a můžu ty dva xindly spínat), nic víc nic míň, v tý krabičce jsou 4 otvory, neteče z toho přímo olej proudem nebo tak něco, ale je to celý mastný a v okolý toho je taky dost poprskáno, btw že bdue turbo nejspíš potřebovat za čas repas s tim sem tak něšjak počítal už při koupi, má to nalítáno bez mála 200tis. btw máš pravdu že to nevede do uzlu, ale jen do kompersní části, aspoň co jsem viděl(je tam přístup jak k penězum, takže tam neni moc vidět). s tou tvojí teorií ochcávání WG by to docela i sedělo, páč ten motor při cca 6ti tis. hrozně zvadne a nechce jít už moc dál, dotočit ho k omezovači je o nervy(popravdě ani nevim jestli by to šlo), můžu zkusit jaxe bude chovat když to nějak přepnu.
S tim přepadem od turba je to kravina já vim, ale když sem viděl jak to to celý mastný tak mě to napadlo :)
ten turbínkovej motor nežen k omezovači to je hovadina, jen ho odepíšeš, na to zvykej to není NA.
pokdu nevede nic pryč a jen ejdna hadice tak je to 100% doma delanej EBC :) ( Eloctronic Boost controller ). Pokud je to okolo ocákaný od oleje tak je to fakt už špatné ( moje CT26 mela nabeháno přes 160tis a nesla tím EBC ani mlha a to sem tam neměl filtříky jako máš ty ( jen proste dírku.. )

To turbo nebude potřebpvat repoasi nekdy ale pravdepodobne doba kdy potřebovalo repasy nastala už před hezkými pár stovkami km :) čím déle budeš to turbo dál "ku*vit" tím nákladnější repase bude.. pokud jeste pujde..
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

neboj, netočim ho k omezovači, vlastně normálně ho točim sotva na 4tis. ale zkusil sem to.
Ok... takže k otázce "co je to?!" přibyla další, kde nechat repasovat a za kolik(cca ?) ? :) a jaký je tam turbo, CT26?
Idaho píše: moje CT26 mela nabeháno přes 160tis a nesla tím EBC ani mlha a to sem tam neměl filtříky jako máš ty ( jen proste dírku.. )
já tam taky nemám žádnej filtřík nebo tak něco, jen dirka
Obrázek
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

garfielld píše:neboj, netočim ho k omezovači, vlastně normálně ho točim sotva na 4tis. ale zkusil sem to.
Ok... takže k otázce "co je to?!" přibyla další, kde nechat repasovat a za kolik(cca ?) ? :) a jaký je tam turbo, CT26?
Idaho píše: moje CT26 mela nabeháno přes 160tis a nesla tím EBC ani mlha a to sem tam neměl filtříky jako máš ty ( jen proste dírku.. )
já tam taky nemám žádnej filtřík nebo tak něco, jen dirka
myslel jsem ty dav válečky na boku, nekteré VSV ventily tam práve maji takové malé filtříky, vypadá to podobne.

POkud tam máš CT26 tak se s uspěšnou repasi rozluč. už jsem to tu probíral x-krát, pokud cokoliv jiného máš šanci. zkus použít google.
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

podle toho co nacházim tak sériově je tam CT26, jen pro rekapitulaci, v čem je problém repase u něj?
Obrázek
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

garfielld píše:podle toho co nacházim tak sériově je tam CT26, jen pro rekapitulaci, v čem je problém repase u něj?
no že to nikdo nedokáže tak aby to vydrželo :)

mě po 3.reklamaci vrátili peníze a omluvili se e to asi neumí .... ve třech firmách :D na supraforu se to probíralo anikdo nemel pozitivní zkušenost s repasí :( pozor to neznamená že nepujde, mám takový pocit že celicové ma trosku jiné housingy ( al enejsem si jist ) co už znamená jiné deje v turbu..
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

a máš sím kontakty na nějaký firmy který to dělaj? hned jak budu mít nějaký prachy tak bych ho chtěl dát zkusit repasovat, při nejhorši masi sehant jiný, taková blbá otázka je těžký ho vyndat ven? sem turbozačátečník :)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“