Poraďte, co s tím, jak to poznám a jak to opravím, nebo to jsou tlumiče?
mám najeto 47 700 km.
Díky za rady
prý mi klepou přední čepy nebo stabilizátor
- olstrane
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Re: prý mi klepou přední čepy nebo stabilizátor
No jestli je to ještě aktuální tak se přikláním k uložení stabilizátoru to bývá většinou bolest na nápravách a i při tolik kilometrech to neni vyjímkou. Taky se namáhají tyčky stabilizátoru.Jardaf píše:Poraďte, co s tím, jak to poznám a jak to opravím, nebo to jsou tlumiče?
mám najeto 47 700 km.
Díky za rady
čepy či stabilizátor
Právě včera (pátek) jsem byl ve stanici STK Ostrava-Hrabová. Protřásli to a diagnóza je vše v pořádku. Poměřili i tlumiče a nic nenašli. Stanici STK doporučuji, přístup super. V květnu tam půjdu STK po 4 letech.
Stabilizátory vypadaly v pořádku, ze spoda nahoru - matka, podložka, guma, podložka. Ta guma byla cca 3 mm silná.
Ještě jsem dostal doporučení od kolegy, že to může být silenblok motoru. Kolik jich tam je a kde je najdu?
Stabilizátory vypadaly v pořádku, ze spoda nahoru - matka, podložka, guma, podložka. Ta guma byla cca 3 mm silná.
Ještě jsem dostal doporučení od kolegy, že to může být silenblok motoru. Kolik jich tam je a kde je najdu?
- olstrane
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Tak silentblok říkáš, no měli by tam být aspoň tři, ale přesný rozmístění nevím. Na ty gumy na stabilizátoru bych klidně sázel. Stačí je mít otlačený jen trochu a už to bouchá sice jen někdy ale bouchá. Sám jedu v lednu na výměnu moc to nevydrží tak se pořád mění. Každopádně mě napadá nemáš to ještě v záruce to by se dalo aspoň zjistit zdarma když né opravit.
- olstrane
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Vyměnil bych je bez váhání. Protože při zatížení se podle tlaku(díry, nerovnosti) udělá prostor pro bouchání a je to. Taky se v místě gumy pomalu ale jistě opotřebovává samotný stabilizátor a tak po dejme tomu 200 a víc tisících km po špatých(českých) cestách nemusí stačit vyměnit jen gumu ale i stabilizátor(to je ale extrém). Rozhodně jezdit D1 každý den chtělo by to aspoň RAVku.