prý mi klepou přední čepy nebo stabilizátor

využíváte je? Jaké máte zkušenosti?
Odpovědět
Jardaf
Člen Týmu

prý mi klepou přední čepy nebo stabilizátor

Příspěvek od Jardaf »

Poraďte, co s tím, jak to poznám a jak to opravím, nebo to jsou tlumiče?

mám najeto 47 700 km.

Díky za rady
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: prý mi klepou přední čepy nebo stabilizátor

Příspěvek od olstrane »

Jardaf píše:Poraďte, co s tím, jak to poznám a jak to opravím, nebo to jsou tlumiče?

mám najeto 47 700 km.

Díky za rady
No jestli je to ještě aktuální tak se přikláním k uložení stabilizátoru to bývá většinou bolest na nápravách a i při tolik kilometrech to neni vyjímkou. Taky se namáhají tyčky stabilizátoru.
Toyota Avensis Terra 2.0 VVT-i ´01
Land Cruiser FJ 40 na mě čeká v USA

ex-Toyota Corolla E10 4E-FE ´95
Obrázek
Jardaf
Člen Týmu

čepy či stabilizátor

Příspěvek od Jardaf »

Právě včera (pátek) jsem byl ve stanici STK Ostrava-Hrabová. Protřásli to a diagnóza je vše v pořádku. Poměřili i tlumiče a nic nenašli. Stanici STK doporučuji, přístup super. V květnu tam půjdu STK po 4 letech.

Stabilizátory vypadaly v pořádku, ze spoda nahoru - matka, podložka, guma, podložka. Ta guma byla cca 3 mm silná.

Ještě jsem dostal doporučení od kolegy, že to může být silenblok motoru. Kolik jich tam je a kde je najdu?
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

Tak silentblok říkáš, no měli by tam být aspoň tři, ale přesný rozmístění nevím. Na ty gumy na stabilizátoru bych klidně sázel. Stačí je mít otlačený jen trochu a už to bouchá sice jen někdy ale bouchá. Sám jedu v lednu na výměnu moc to nevydrží tak se pořád mění. Každopádně mě napadá nemáš to ještě v záruce to by se dalo aspoň zjistit zdarma když né opravit.

Obrázek
Jardaf
Člen Týmu

Příspěvek od Jardaf »

To by mohlo být ono, zdály se mi trochu jeté, ale nevím zda je nutné je hned měnit, když to bouchne jen někdy?
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

Vyměnil bych je bez váhání. Protože při zatížení se podle tlaku(díry, nerovnosti) udělá prostor pro bouchání a je to. Taky se v místě gumy pomalu ale jistě opotřebovává samotný stabilizátor a tak po dejme tomu 200 a víc tisících km po špatých(českých) cestách nemusí stačit vyměnit jen gumu ale i stabilizátor(to je ale extrém). Rozhodně jezdit D1 každý den chtělo by to aspoň RAVku. :D

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Značkové servisy Toyota“