Motor 3S-GE po přetěsnění

vše ohledně modelové řady Celica
Mára GT-i
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Motor 3S-GE po přetěsnění

Příspěvek od Mára GT-i »

Zdravim všechny. Dneska jsem si byl konečně vyzvednout auto ze servisu a po vyplacení pěkně tučné sumy (od Jakuzy bych mel asi jeden a pul motoru a byl by zlatej klid) :? jsem docela zklamanej.

1. Pri ohratym motoru na volnobeh skoro chcipa, ma tak 600 otacek, pak ho neco trkne a vybehne na 1700 kde se peknou chvilku drzi a zase pada na 600 kde skomira.

2. O studenym se mi ani nechce mluvit, tam je to jeste daleko horsi. Kdyz se zblazni, tak ma pres 2000 a pak se zase dusi a trepe na tom minimu.

Optimisticky cekam ze si to bud sedne, nebo prijde nejaky jiny zazrak.
Jediny co me napadlo, ze nekde pekelne saje vzduch. Nemate nekdo poneti co je tam kde spatne?
Toyota Celica T16 2.0 GT-i 16V 103kW r.v.88
Toyota Celica T16 2.0 GT-i 16V 103kW r.v.89 - odstavena
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor 3S-GE po přetěsnění

Příspěvek od Idaho »

Mára GT-i píše:Zdravim všechny. Dneska jsem si byl konečně vyzvednout auto ze servisu a po vyplacení pěkně tučné sumy (od Jakuzy bych mel asi jeden a pul motoru a byl by zlatej klid) :? jsem docela zklamanej.

1. Pri ohratym motoru na volnobeh skoro chcipa, ma tak 600 otacek, pak ho neco trkne a vybehne na 1700 kde se peknou chvilku drzi a zase pada na 600 kde skomira.

2. O studenym se mi ani nechce mluvit, tam je to jeste daleko horsi. Kdyz se zblazni, tak ma pres 2000 a pak se zase dusi a trepe na tom minimu.

Optimisticky cekam ze si to bud sedne, nebo prijde nejaky jiny zazrak.
Jediny co me napadlo, ze nekde pekelne saje vzduch. Nemate nekdo poneti co je tam kde spatne?
skus pořádne odvzdušnit chladici soustavu...
jinak jen tak pro zajímavost co vse delali a na kolik to vyslo ?? pokud to není tajné, protože bud jakuza vozí motory za pakatel nebo te pekelne natáhli..
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

jo takhle presne sem dopadl ja po vsech GO.. vzdy srani a vzdy nahovno a kdyz to slapalo, tak hodne kratkou dobu..

for idaho.. motory kolem 12-15 kompletne nastrojeny a ve fakt dobrym stavu..

for mara.. ted bych mohl mit dva kousky.. kdyztak se ozvi, kdyby jsi mel zajem...
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
Mára GT-i
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mára GT-i »

Tajny to samozdrejme neni. Dal jsem jim za to 21 000 Kč. (6 000 prace, zbytek material)
Nechal jsem ho celej kompletne pretesnit, vymenit kabely + vicko rozdelovace a svicky. Delali samozdrejme i to s tim spojeny, tzn. antifreeze do chladice a vymena oleje a filtru (snad).
Rano to cely prekontroluju, jestli tam nebude neco napadnyho tlouct do oci a zkusim to ovzdusnit. Kdyz to nepomuze tak jim to tam hodim zpatky, na to abych cekal jestli se to nahodou neumoudri to bylo docela drahy.

2 Jakuza: Priznavam, ze jsem Te mel poslechnout a bylo to uz davno hotovy.

edit: zapomnel jsem jeste zminit rozvody, ty taky menili
Mára GT-i
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mára GT-i »

Tak to pekne vyk..vili. Pej sou to nejaky ventily, ktery je potreba nejak zmerit a poladit, ale oni to neumej! Bohuzel jsem neposlouchal poradne, protoze jsem mel rudo pred ocima.
Moje otazka, "Umite udelat Toyotu?" nez jsem to k nim daval byla asi naprosto zbytecna.
Zda se vam normalni, aby auto v takovymhle stavu opustilo servis?
Me teda moc ne! Hamba by me fackovala. Docela by me zajimalo co by mi rekli na ten orchestr v motoru na technicky kdybych tam s tim musel.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Mára GT-i píše:Tajny to samozdrejme neni. Dal jsem jim za to 21 000 Kč. (6 000 prace, zbytek material)
Nechal jsem ho celej kompletne pretesnit, vymenit kabely + vicko rozdelovace a svicky. Delali samozdrejme i to s tim spojeny, tzn. antifreeze do chladice a vymena oleje a filtru (snad).
Rano to cely prekontroluju, jestli tam nebude neco napadnyho tlouct do oci a zkusim to ovzdusnit. Kdyz to nepomuze tak jim to tam hodim zpatky, na to abych cekal jestli se to nahodou neumoudri to bylo docela drahy.

2 Jakuza: Priznavam, ze jsem Te mel poslechnout a bylo to uz davno hotovy.

edit: zapomnel jsem jeste zminit rozvody, ty taky menili
bože za to bys mel nejen přetesnení ale i nové uložení kliky atd.. to co píšeš ty by v "normálním" servise vyslo krapet levneji než celej motor od Jakuzy, který - ted nic ve zlým ale dovnitř človek proste nevidí - bude vždy dost nejistá investice :(

ono totiž poku nekdo mumí delat favority a golfy, neznamná to automatick y že zvládne i jakéhokoliv japonce :(

ja se snad vyseru na krám a začnu se živit gočkmaa motoru když vidím jak ostatníá na tom rejžuju :D je pro představu kompletní GO lanceru z 95 vč nových pístu byla u mne v dílně 17tis kč, přičemž v te cene byly i komplet čepy na přední náprave + brzdy na předku :(
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

to Idaho: to by byl skvelej napad, protoze takhle draho jako pise Mára ti to udela kazdej a kvalita nikde, bohuzel :?
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Mára GT-i
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mára GT-i »

Domluvená cena byla 14 tis., vysledek krapet jinej! Kdybych vedel, ze to tak dopadne, tak jsem se na to vykaslal a nechal jsem si pritahnout nejakyho peknyho 6. gena

2 Idaho: Budu prvni zakaznik :D
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Kurna to je na hovno, nektere servisy stoji totalne za prd! Nejsi prvni ani posledni co tady na foru neco takoveho napsal, ze se "nachytal"... Doufam ze se ti to podari dat do kupy a nejak to z nich vymlatis..
BTW: Dej sem fotky te tvovji krasky :wink: v avataru vypada moc hezky :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

2 mára: raklamovat, reklamovat, reklamovat jestli to máš i s fakturou!
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

BRunner píše:2 mára: raklamovat, reklamovat, reklamovat jestli to máš i s fakturou!
klikovku vzít a každýho toho mechanika vzít po palici...

já sem si nechal měnit rameno klouby a čepy na auti a auto nejelo rovně samo zatáčelo... přijel sem nadával sem vyhrožoval sem a za chvíli bylo vše OK
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
Mára GT-i
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mára GT-i »

Udelam co budu moc a az mi dojde trpelivost sjedu do Prahy do Toyoty a necham si to tam doladit. Na nejaky handrkovani s blbeckama nemam naladu a auto uz jim nedam ani na den. Zas by tam mesic stalo a tezko rict jak by to dopadlo.
Kazdopadne drzte palce, o vysledku dam vedet (snad co nejdriv)
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

for idaho.. ty motory, jsou ve vybornych stavech.. jestli chces, muzes si jeden koupit a vyzkouset.. :-D
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
MIKE
Člen Týmu

motor

Příspěvek od MIKE »

... a já bych byl druhej zákazník Idaha. Nebo napřed Jakuzy a pak Idaha :D fakt jsem neslyšel o spolehlivým servisu pro celdu... a přitom nás neni málo.
2.0 1987 3SGELC
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Jakuza píše:for idaho.. ty motory, jsou ve vybornych stavech.. jestli chces, muzes si jeden koupit a vyzkouset.. :-D
já ti to neberu,jen říkám že do toho motoru človek proste nevidí a nic ti nezaručí že neklene behem 20tis km nebo s etam prost ejen obyčejnou unavou matrose neco neposere v následujících pár tisících kilometrech. Také jsme to kdysy takhle delal, po nekolik asuper slapajících autech přisli hned za sebou čtyři kousky co se vysrali ( 2x odesli na klice po 10 a 12tis km, 1x prasklá ojnice po 15tis km a 1x olejové čerpadlo po cca 6tis km ) a proste jsme to nemohl ovlinit, takže sem se na to vyklašlala a dávám přednost GO za zhruba stejnou cenu jako pořízení jiného motoru.. vždy je to volb atoho zákazníka, zda si pořídí za slusnou cenu motor kde má šanci 50% nebo za trosicku vyšší cenu motor kde je šance že neco klekne cca 10%
Odpovědět

Zpět na „Celica“