Teče chladič

vše ohledně modelové řady Corolla
Tomas LJ70
Člen Týmu

Teče chladič

Příspěvek od Tomas LJ70 »

Ahoj, máte někdo zkušenosti s opravou chladiče ? Teče malou dirkou (asi 1/2 litru na tisíc km. Opravuje to někdo na Vysočině, a případně za kolik ? Nebo se má raději koupit nový chladič ? Dík za odpovědi.
Toyota Corolla 1,3 66KW. Rv.94. Najeto 350.000km.
Toyota Corolla 1,3 55KW. Rv.91 Najeto 186.000km
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

taky sem to takhle měl ale dyš takhle teče znamená to že ten chladič už nikdo nezachrání (snad jediný mínus u toyot-chladiče) mě tim mim prošel nějakej pták a bylo po chladiči... teď tam mám chladič z opla ascony 2.0 na vrakáči cca 300Kč.... a absolutní spokojenost s nim jesi chceš můžu to nafotit a dát to sem
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já už jezdím skoro šest let s chladičem z AutoKelly za třiapůl klacku. Když to rozpočítám na rok, není to špatná cena, do vrakáče bych nešel. Výměnu doporučuju včas (dá se to za hodinku stihnout), pak to začně týct rychle a nebudeš se stačit divit 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

Kdyz jsem mel swifta tak se me uvolnila nalisovana trubka dole na chladici co do toho vede hadice, byl jsem si to nechat spravit(myslim ze to zakapnul velkou vrstvou mosazi nebo cinu) v miste kde vyrabeji a opravuji chladice a ten chlapek co me to delal rikal ze to vydrzi asi tak 2 mesice a budu ho muset stejne vymenit, jezdil jsem s nim 2 roky a chladic drzel, pak jsem auto prodal. Nestalo me to nic. jenom dobry slovo - jenom takova mala zkusenost, takze bych zkusil nejdriv najit nejakej ten kseft kde to zpravujou a optal se jestli to ma cenu, a pak bych az uvazoval o koupi jineho chladice
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medved.design »

Prý jsou na to takový přípravky co se tam nalejou a mělo by to být dobrý, ale myslim si že to zalepí jen malinkatou dirku a navíc to bude asi drahý, prvně bych hledal kde to vlastně teče
Toyota Corolla 1.3i 5dv hatchback r.v.92 55kw
http://www.medved-design.wz.cz/wordpress
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já bych to tam rozhodně nelil, lepší měnit chladič, než čerpadlo nebo hlavu. A bacha, teče-li chladič přes léto jen trochu, zpravidla začne téct hodně tehdy, když poprvé klesne teplota pod nulu. Nevím čím to je, ale jako naschvál to vychází vždycky :wink:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

to medvěd :> takovou sra*ku do auta už nikdy jednou sem ta dal do alfy a... výsledek.... chladič tek dál a k tomu se z toho hajzla posrala vodní pumpa a to sem nekupoval žádnej šmejt ta tubvička mě vyšla na 800,- a jen pro inspiraci bejvalej majitel moji rolky nalil do chladiče pro utěsnění bílek z vejce takovou sra*ku ste ještě nikdo neviděl... zlatě vyměnit ani tam nemusíš dávat origo toyota. při troše zručnosti tam dáš prakticky cokoliv jen potřbuješ aby to mělo nálevku na tom chladiči přívod a vývod a vypouštěcí šroub (bez toho se taky obejdeš) nejlepší by byl z BMW je i rozměrově skoro stejnej a nestojí nic oproti toyotě...

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

nevím co to je za sr*čku, jen jsem o tom slyšel, ale asi nic dobrýho to nebude
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

promiň já se tě nechtěl dotknout jesi to tak vypadá . . . jen sem si vzpoměl na chudinku alfinku a zatemnilo se mi před očima :-D já sem o tom taky jen slyšel tak sem to zkusil tak všem doporučuju - NEZKOUŠET !!!!

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

ale to vajíčko mě dostalo, asi se někdo díval na McGyvera :P
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Já jsem radiator sealer nalil do starletu, favorita, š120, P 205 a pomohlo to vždy i proti velkým průsakům. Ve starletu mám RS již 8 let/150 000 km a neměl jsem s tím nikdy problém. Akorát se při výměně kapaliny musí RS do okruhu nalít znovu. Nedoporučuji sypké balení, s tím bývá problém.
JInak to v okruhu nic neucpe ani nezanese, v kapalině je RS stále tekutý, až když se dostane na vzduch, tak začne schnout, a tím ucpe trhlinu, nebo spíš trhlinku.

Samozřejmě, pokud je chladič sežraný a sypou se z něho voštiny nebo má okem viditelnou trhlinu, tak to nemá cenu, ale pokud začne téct topení, ke kterému se skoro nedá dostat, nové stojí 7000,- (30 000,- v servisu s prací) a za týden jej sami nevyměníte (časově náročné), tak mi RS v porovnání s výše uvedeným ušetřilo dost peněz, vzteku i hodin života.

2 lizzard? a bylo to na hřídeli té pumpy vidět? Myslím ten přípravek. A pokud ano, jak to vypadalo?
Obrázek
Tomas LJ70
Člen Týmu

Příspěvek od Tomas LJ70 »

Nejlepší je zkušenost vlastní, nebo jiných. Ombre, kde to kupuješ ?
Toyota Corolla 1,3 66KW. Rv.94. Najeto 350.000km.
Toyota Corolla 1,3 55KW. Rv.91 Najeto 186.000km
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Kde se dalo :-).
Jako první se mi osvědčil RS značky Golden Eagle, tal se jej držím, ale myslím, že výrobky známých značek budou všechny podobné.
Obrázek
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Přesně tak, mě podobná srágora 4 roky udržela prdlé těsnění pod hlavou, předtím tekla voda jemným čůrke, 2 litry na 20 km, po 2 minutách po nalití do chladiče proud začal slábnout, za chviličku ustal úplně. Pravda, nebylo to dokonalé, někde se dostávala pára do motorového oleje, ale 4 roky jsou 4 roky, celková náprava problému byla vyřešena až při kompletní výměně hlavových a ventilových dílů, gufer, těsnění atd. Vše na Peugeot 405 Mi16, 108 kW.

Ještě dodám, možna zakoupit prakticky v každé benzinpumpě, od pár korun do několika stovek.
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

lizzard píše:taky sem to takhle měl ale dyš takhle teče znamená to že ten chladič už nikdo nezachrání (snad jediný mínus u toyot-chladiče) mě tim mim prošel nějakej pták a bylo po chladiči... teď tam mám chladič z opla ascony 2.0 na vrakáči cca 300Kč.... a absolutní spokojenost s nim jesi chceš můžu to nafotit a dát to sem

praj na vrakáči , ha ha ha :lol:
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Odpovědět

Zpět na „Corolla“