Spojka...

vše ohledně modelové řady Corolla
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Pokut se nemilým tak ložisko cestuje tam a zpět a když tam bude špona nebo trochu ťuklá hřídel,tak se prostě nevrátí.Nebo to ložisko nejezdí?Spojku jsem měl rozdělanou na žigulovi když jsem ho vrakoval a to mi bylo 18 let takže už nevím jak to tam bylo.A tenkrát jsem to ani neřešil.Potřeboval jsem ho co nejrychleji zvrakovat.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Tonda píše:Pokut se nemilým tak ložisko cestuje tam a zpět a když tam bude špona nebo trochu ťuklá hřídel,tak se prostě nevrátí.Nebo to ložisko nejezdí?Spojku jsem měl rozdělanou na žigulovi když jsem ho vrakoval a to mi bylo 18 let takže už nevím jak to tam bylo.A tenkrát jsem to ani neřešil.Potřeboval jsem ho co nejrychleji zvrakovat.
zatim jsem za 6let nezažil seklé ložisko a že se v hodne případech vysypaly kusy pružin z lamely, střepiny z prstu přítlačáku ale nikdy nebylo nic seklé v ložisku, maximálně šroub z blbě utaženého setrváku mezi prstama přítlačáku :D...

jinak ohnutá hřídel, to by asi bylo okamžitě opznat - pokud by otor vubec otočil převodovkou :)
Naposledy upravil(a) Idaho dne čtv 07.06.2007, 07:26, celkem upraveno 1 x.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Tohle fakt nevím.No vlastně teť už vím.Ale stejně to budu muset někdy rozdělat a kouknout jak to tam přesně je.Znám to jen z nákresů a to je praxi hodně vzdálený.Nejlepší je si to zkouknout. :shock:
enikybeniky
Řidič

Příspěvek od enikybeniky »

Idaho píše:
Tonda píše:Jesti máš dělanou spojku a začalo to teť skákat při záběru spojky, tak buťto opotřebený membránový pružiny na přítlačáku /známej je měl dokonce vylámaný a skákalo mu to i při přidání plynu/ nebo už bude přítlačák ojetej a nebo ložisko.No ono tam nic jinýho už vlastně neni :lol: No každopádně bych to rozdělal.
docela by mne zajímalo jakej vliv bude mít ložisko na prokluz spojky :D :D
Prokluz už bych neřešil, to byl jen prvotní nápad, páč se v tom nevyznám. :wink:
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Peugeot 406 sedan, 1.8 16V, r.v. 96, 81 kW, 110 HP
enikybeniky
Řidič

Takže dneska ráno jsem to odvezl do servisu na výměnu přítlačáku, kterej mi trošku přetočili... Jenomže on to přítlačák nakonec není, teď mi volal servisák, že je to horší průšvih, že je to rozlámaná lamela. Mojí jízdou to určitě nebude, jsem až moc slušnej.

To bych teda chtěl vidět tu novou lamelu, co tam prej šla v březnu. Podle dokladu to měla být NIPPARTS, ale servisák říká, že je to nějakej noname, že by tam byl vidět nějakej štítek. Takže jsem byl dobře podveden. :mad:
Takže objednat novou lamelu a čekat. Vidim to tak přes víkend... Uáááá!!! :x
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

enikybeniky píše:Takže dneska ráno jsem to odvezl do servisu na výměnu přítlačáku, kterej mi trošku přetočili... Jenomže on to přítlačák nakonec není, teď mi volal servisák, že je to horší průšvih, že je to rozlámaná lamela. Mojí jízdou to určitě nebude, jsem až moc slušnej.

To bych teda chtěl vidět tu novou lamelu, co tam prej šla v březnu. Podle dokladu to měla být NIPPARTS, ale servisák říká, že je to nějakej noname, že by tam byl vidět nějakej štítek. Takže jsem byl dobře podveden. :mad:
jestli chceš apojedeš na toy sraz tak ti ji objendám a v sobotu si ji vyzvedneš, nebo ti ji mohu hned zítra poslat po GLS - máš ji v pondelí u tebe..
enikybeniky
Řidič

Idaho píše:
enikybeniky píše:Takže dneska ráno jsem to odvezl do servisu na výměnu přítlačáku, kterej mi trošku přetočili... Jenomže on to přítlačák nakonec není, teď mi volal servisák, že je to horší průšvih, že je to rozlámaná lamela. Mojí jízdou to určitě nebude, jsem až moc slušnej.

jestli chceš apojedeš na toy sraz tak ti ji objendám a v sobotu si ji vyzvedneš, nebo ti ji mohu hned zítra poslat po GLS - máš ji v pondelí u tebe..
Kdybych věděl dřív, že je to lamela, tak je jasný, že bych jí vzal u Tebe. Jenomže auto už stálo v servisu a bylo mi opravdu blbý říct mu, ať si tam auto zatím nechá, že mu tu lamelu donesu, nebo že zase měnim termín opravy...
By mě zajímalo, co to musí být za prasečí jízdu, že se dokáže rozlámat lamela.
Gól je taky to, že když jsem tam byl s tím problémem poprvý, tak říkal, že to bude přítlačák, že ložisko vypadá v pohodě. Tak jsem se zeptal - a co lamela? Prej vypadá taky v pohodě. Asi se hodně koukal... :mad:
Milan
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan »

hmm zajímavý je že já měl všechno nový a vymontovaný věci sem viděl.Je to divný,nebo že by vadnej kus?Možný je všechno jen se mi nechce dávat zase 1700 za demontáž a montáž spojky :mad:
Corolla Verso 2,0 D-4D 66kw
Carina E 1.6 16V 1995 85kW
Corolla 1.3 12V 1991 55kW
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Jo-není nad to,když si to člověk udělá sám.Trochu snahy hoši-a klíče do ruk.Jen tak uděláte všechno pořádně.A víte co tam máte.A když do servisu,tak si věci donýst v kvalitě podle svýho uvážení a ne podle ceny jak to dělají mechoši.A stát mu za zadkem-jinak tam skončí něco staršího než jste tam měli a nebo něco nadrbe a pak to svede na brutální jízdu majitele.Trochu vlastní iniciativy to chce a bude vše o.k. :wink:
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Tonda píše:Jo-není nad to,když si to člověk udělá sám.Trochu snahy hoši-a klíče do ruk.Jen tak uděláte všechno pořádně.A víte co tam máte.A když do servisu,tak si věci donýst v kvalitě podle svýho uvážení a ne podle ceny jak to dělají mechoši.A stát mu za zadkem-jinak tam skončí něco staršího než jste tam měli a nebo něco nadrbe a pak to svede na brutální jízdu majitele.Trochu vlastní iniciativy to chce a bude vše o.k. :wink:
to je práve divod porč říkám radši mechošovi dovézt vlastní díly nechat ho přihodit na práci, než aby práci udelal "az normál" a nrval tam ten nejlevnejší smejd.. Do převodovky ado motour nevidíte a karbice vámmuže ukázat od čehokoliv.. ( moje zkušenost )
enikybeniky
Řidič

Takže spojka hotova, když jsem viděl tu lamelu, tak mě málem kleplo - na to, že tomu vůbec nerozumim - to bylo evidentní. Bylo teda vidět, že nová opravdu byla, ale byly tam vylámaný takový stříbrný plíšky, tak to mi řekněte, jak se to může stát.
Pak mi ukazoval lamelu, na který bylo označení a vyraženo i číslo, kdežto na tý mojí tam opravdu nikde nic nebylo.
Jinak nynější nová by podle krabice, jak jsem na to koukal - značka Nippon, dál jsem to moc nezkoumal. Kdyžtak to sem dopíšu, jestli to má nějakej přívlastek.
Takže spojka zabírá supr a skvělá zpráva je i to, že mi zmizelo chrčení při zařazenym neutrálu. Prej to právě mohly být ty rozlámaný kousky, že se nekde kously...
Ještě ríkal, že tam nejsou ňáký držáčky a silentbloky, že to někdo dělá, že když vytáhne spojku, že už to tam nedává nebo co. Prej by to snad nemělo vadit, prej maximálně, že by mohl být větší hluk z motoru... Má někdo jinej názor? Snad mi nikdo nepokazí náladu. :D
Odpovědět

Zpět na „Corolla“