Spojka...

vše ohledně modelové řady Corolla
enikybeniky
Řidič

Spojka...

Příspěvek od enikybeniky »

Ahoj,

co dělat, když mi prokluzuje spojka? Co stačí udělat, popř. vyměnit? Snad to nemusí být celá spojka... Na autě byla dělaná nová spojková lamela...

Teda já doufám, že je to prokluzování... Když mám spojku v záběru, tak se začne auto jakoby klepat... Ještě donedávna to nedělalo, až teď... Hlavně je to znát při rozjíždění, couvání a taky trošku při podřazování, že jakoby drnčí... Co to? :(
Naposledy upravil(a) enikybeniky dne čtv 14.06.2007, 14:54, celkem upraveno 1 x.
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Peugeot 406 sedan, 1.8 16V, r.v. 96, 81 kW, 110 HP
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Jesti máš dělanou spojku a začalo to teť skákat při záběru spojky, tak buťto opotřebený membránový pružiny na přítlačáku /známej je měl dokonce vylámaný a skákalo mu to i při přidání plynu/ nebo už bude přítlačák ojetej a nebo ložisko.No ono tam nic jinýho už vlastně neni :lol: No každopádně bych to rozdělal.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Milan
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan »

Řešil sem stejnej problém http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=4423
Tak na to mrkni a každopádně dej vědět jestli to bylo něco jinýho.
Corolla Verso 2,0 D-4D 66kw
Carina E 1.6 16V 1995 85kW
Corolla 1.3 12V 1991 55kW
enikybeniky
Řidič

Milan píše:Řešil sem stejnej problém http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=4423
Tak na to mrkni a každopádně dej vědět jestli to bylo něco jinýho.
Hm, vypadá to hodně podobně... Na kolik Tě to vyšlo? Díky za tip! :wink:
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
enikybeniky
Řidič

Tonda píše:Jesti máš dělanou spojku a začalo to teť skákat při záběru spojky, tak buťto opotřebený membránový pružiny na přítlačáku /známej je měl dokonce vylámaný a skákalo mu to i při přidání plynu/ nebo už bude přítlačák ojetej a nebo ložisko.No ono tam nic jinýho už vlastně neni :lol: No každopádně bych to rozdělal.
Spojkový ložisko je dělaný nový... Kdyby to bylo něco na tom přítlačáku, tak jsem jeden dostal náhradní, tak je snad v pohodě, i když novej určitě neni... Uvidíme, zítra jedu do servisu, projedeme to a uvidíme, na co příjdeme...
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

originál čep 239,- druhovýroba 157,50 / kus

ale mylsím že to nebude čepem, protože to by nijak nesouviselo s výměnou spojky ( tím myslím první případ ) spíš si myslím, že to bylo tak že při vyvěšování ramen aby mohl "rozpůlit" převodovku poškodil ty puvodní čepy řízení ( zřejmě byly starší a nenchali si už tolik líbit ), místo aby ti to řekl tak to složil a nechal te v tom chvíli jezdit aby potom mohl říct že se to "samo rozbilo" ( pokud si vubec všil že zkurvil čepy - pokud to projíždel musel si toho všimnoutm, a i kdyby nevedel jaké to bylo před tím, tak ti mel říct že ty čepy nejsou ono že by se je hodilo vyměnit.. ) - protože nevidím jiný duvod proč by po výmene spojky měli najednou odejít čepy řízení..

znám to me se to také jednou stalo ale zákazníkovi sem to řekl, čepy byl staré a pochopil to...

Jinak prokluzování spojky ( otáčky při zařazené rychlosti jdou nahoru a rychlost soupá méne než normálně ) nemá nic poslečného s čepy..

Takže bud to klepe a mohou to být čepy, nebo to porkluzuje a čepy to 100% nejosu , takže sksu troškulépe specifikovat závadu.

Pokud to prokluzuje muže to být starý přítlačák nebo lamela od oleje ( stačí i mastnýma rukama sáhnout na obložení ) ale to by se profíkovi stát nemělo..
enikybeniky
Řidič

Idaho píše:originál čep 239,- druhovýroba 157,50 / kus

ale mylsím že to nebude čepem, protože to by nijak nesouviselo s výměnou spojky ( tím myslím první případ ) spíš si myslím, že to bylo tak že při vyvěšování ramen aby mohl "rozpůlit" převodovku poškodil ty puvodní čepy řízení ( zřejmě byly starší a nenchali si už tolik líbit ), místo aby ti to řekl tak to složil a nechal te v tom chvíli jezdit aby potom mohl říct že se to "samo rozbilo" ( pokud si vubec všil že zkurvil čepy - pokud to projíždel musel si toho všimnoutm, a i kdyby nevedel jaké to bylo před tím, tak ti mel říct že ty čepy nejsou ono že by se je hodilo vyměnit.. ) - protože nevidím jiný duvod proč by po výmene spojky měli najednou odejít čepy řízení..

znám to me se to také jednou stalo ale zákazníkovi sem to řekl, čepy byl staré a pochopil to...

Jinak prokluzování spojky ( otáčky při zařazené rychlosti jdou nahoru a rychlost soupá méne než normálně ) nemá nic poslečného s čepy..

Takže bud to klepe a mohou to být čepy, nebo to porkluzuje a čepy to 100% nejosu , takže sksu troškulépe specifikovat závadu.

Pokud to prokluzuje muže to být starý přítlačák nebo lamela od oleje ( stačí i mastnýma rukama sáhnout na obložení ) ale to by se profíkovi stát nemělo..
Tak abych to specifikoval blíže: je to klepání hlavně při rozjíždění, jak na jedničku, tak na dvojku... a při couvání. Je to znát hodně, když je spojka v záběru. A je to cítit, i když podřazuju, tak to cukne...
S prokluzem spojky jsem se ještě nesetkal a když to souvisí se záběrem spojky, tak jsem si myslel, že to bude prokluz... Ale to teda asi nebude.
Jak říkám, zítra se snad dozvim víc, tak dám vědět...
enikybeniky
Řidič

Tak jsem se vrátil ze servisu a prej je to evidentně spojka... Buď prej křivá lamela, přítlačák nebo setrvák - u něho je ta pravděpodobnost prej hodně malá. Tak lamela tam byla nová, bohužel asi neodborně "na koleni" dělaná, tak jsem zvědavej. 30. jsem obědnanej, tak pak dám vědět, co to nakonec konkrétně bylo... :cry:
Milan
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan »

Tak jak si dopadl? Docela by mě to zajímnalo,protože se mi to občas projevuje taky.Díky
enikybeniky
Řidič

Milan píše:Tak jak si dopadl? Docela by mě to zajímnalo,protože se mi to občas projevuje taky.Díky
Tak ještě jsem moc nepokročil, akorát mi mechanik volal, že ložisko, lamela i setrvák vypadají v pohodě (aby ne, když ložisko a lamela jsou nový) a že to je NEJSPÍŠ přítlačák. Tak mě poprosil, jestli by si nemohl vzít můj náhradní z kufru, že ho dá klukům na soustruh, ať ho vočíhnou... Včera jsem mu volal, jak to vypadá, tak prej je v pohodě, jenom ho trošku přetočí a příští čtvrtek se stěhuje do auta, tak jsem zvědavej. Určitě dám vědět, zda problém bude vyřešen.
Milan
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan »

Tak to je zajímavý.Já měl nový všechno,celou sadu a dělá to taky.Je fakt že po výměně těch čepů řízení to není tolik cítit,ale je to tam.
enikybeniky
Řidič

Milan píše:Tak to je zajímavý.Já měl nový všechno,celou sadu a dělá to taky.Je fakt že po výměně těch čepů řízení to není tolik cítit,ale je to tam.
No nestraš! :D Mechanik říkal, že je to evidentně ve spojce, tak snad se nemýlí a bude stačit vyměnit ten přítlačák... Příští čtvrtek, max. snad pátek budu chytřejší.
Milan
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan »

Nechci tě vůbec strašit.Jenom je třeba možný,že byť nový tak mohlo bejt něco špatný.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Tonda píše:Jesti máš dělanou spojku a začalo to teť skákat při záběru spojky, tak buťto opotřebený membránový pružiny na přítlačáku /známej je měl dokonce vylámaný a skákalo mu to i při přidání plynu/ nebo už bude přítlačák ojetej a nebo ložisko.No ono tam nic jinýho už vlastně neni :lol: No každopádně bych to rozdělal.
docela by mne zajímalo jakej vliv bude mít ložisko na prokluz spojky :D :D
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Milan píše:Tak to je zajímavý.Já měl nový všechno,celou sadu a dělá to taky.Je fakt že po výměně těch čepů řízení to není tolik cítit,ale je to tam.
jde oto jak velké prase byl mechanik co ti tam tu lamelu dával, lamely se stačí dotknout mastnou rukou a klouže sakra dlouho ( nebo ji položit rozbalenou na mastnej pond.. ikdyž olej setře, zustane mastnosta nasáklá v tech korcích a už toz 75% nezachráníš ..

pokud prokluzuje muže to být pouze přítlačák nebo lamela..
Odpovědět

Zpět na „Corolla“