Brzdni disky

vše ohledně modelové řady Corolla
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

to Bruno: nehádám se, ale jak jsem již několikrát dříve napsal - mezi 80-90t km pedál při brždění kopal jako blázen.. chtěl jsem nové kotouče, v servise řekli ne, zkusíme to ještě stočit.. no a pak ne 5t jak píšeš, ale do 140 t. jsem měl klid... tak jak to, že to nemá smysl? má vlastní zkušenost byla jiná.....
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

První příznak zvlnění je slabé přerušované pískání kotoučů,když jsou zahřáté. Už začínám slyšet levý přední,když mám volat stočený jemně do leva.... :mad:
Jezdil jsem kdysi hodně s Feldou 1.6, po horách jsem s ní docela dost lítal. Sjížděl jsem i pravidelné prudké klesání cca 3 km a dole se mi kouřilo od brzd a smrděly jak čert,ale za chvíli už byly zas O.K a zvlnění se nikdy na nich nekonalo.... 8)
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 Jolly: To proto, že felicie nemá větrané kotouče, takže odvod tepla je rovnoměrný. Pokud se zvlní, tak po zchladnutí více zachovává zvlněný tvar, takže stočení na soustruhu není od věci.
Obrázek
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Tak jsem na svoji E11 koupil nove kotouce+desky - ty stare uz byly silene orezle z vnitrni strany (z vnejsi ale kupodivu byly krasne). Protoze na E11 z Anglie jsou brzdy Lucas, koupil jsem kotouce i desticky Lucas/TRW. Nejlevneji jsem je sehnal na mjauto.cz (ani Idaho nebyl schopen dat lepsi cenu) - 1 kotouc stal 800 a sada desticek na obe kola 730 + jeste postovne 120. Od objednani mi to prislo za 3 dny v original krabicich.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Tommyboy
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Pro orientaci....

Příspěvek od Tommyboy »

Samozrejme chapu, ze je to velice individualni, ale zajimalo by me kolik km Vam vydrzi desticky....
O tom po kolika ca km kdo menil desticky se tu pise malo... Samozrejme me zajima jak dlouho desticky vydrzi nekomu kdo nema problemy s kotoucema apod.

Dik za odpovedi.
Toyota Auris TS r.v.2016 E15UT(A)
1.6; 1ZR; 97kW ------------------

Toyota Corolla Sedan r.v.1996 EE101
1.4 XLi; 4E-FE; 55kW ------------------
lake-bodom
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lake-bodom »

Vím, že to patří jinam, ale tam mi zatím nebyl nikdo schopen odpovědět. Mám Avensis T22 Combi D4-D, při brždění mi pedál brzy kope jak zběsilý (jakoby zaplo ABS) a je slyšet jako kovový zvuk. Myslel jsem, že to dělají kotouče i s detičkama a tak oba přední vyměnil za nové. Mohli by to kopání zadní kotouče? V servisu mi tvrdí, že to bude buď vadné čidlo ABS, nebo celá jeho jednotka. Dá se nějak to čidlo proměřit? Díky moc
Corolla Verso I, 1.8, 8,2l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

peta píše:Tak jsem na svoji E11 koupil nove kotouce+desky - ty stare uz byly silene orezle z vnitrni strany (z vnejsi ale kupodivu byly krasne). Protoze na E11 z Anglie jsou brzdy Lucas, koupil jsem kotouce i desticky Lucas/TRW. Nejlevneji jsem je sehnal na mjauto.cz (ani Idaho nebyl schopen dat lepsi cenu) - 1 kotouc stal 800 a sada desticek na obe kola 730 + jeste postovne 120. Od objednani mi to prislo za 3 dny v original krabicich.
když nekdo nečte co píšu tak pak muže tvrdit že jsm enesehnal levneji. vždy říkám, udelám nabídku, když seženete levneji, ozvetet se, bud udelám stejnou cneu nebo řeknu fakt už níž nemohu :( Lucas kotouče - no nevím jak dlouho budeš spokojen, bude se to hooooodně odvíjet od stylu jízdy.. :(
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Mmchdm, bývá někde na kotouči vyznačen výrobce....? Mě se to nějak nezdařilo dohledat....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Corolla“