Brzdni disky

vše ohledně modelové řady Corolla
Ryousuke
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Brzdni disky

Příspěvek od Ryousuke »

Chtel bych vedet kdo pouziva jake brzdni disky na svou corollu. Mne ceka meneni a premyslim nad ruznymi znackami. Ale spis jde o to co ake kvality clovek sezene a za jakou cenu. Premyslel jsem nad ferodami na mou ae86, ale nevim jesli delaj i dirovany. Prece kdyz uz kupuju brzdy na sportovni auto tak poradne. :wink:
Toyota Corolla GT Coupe "AE86"
Twin Cam 1600, 91kW (124PS)

www.aeu86.org
www.club4ag.com
Komanche

Příspěvek od Komanche »

Ja tam mam tusim Lucasy, vyslo to cca na 4000/par (i s destickama)
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Brzdni disky

Příspěvek od ToyotaMan »

Ryousuke píše:Chtel bych vedet kdo pouziva jake brzdni disky na svou corollu. Mne ceka meneni a premyslim nad ruznymi znackami. Ale spis jde o to co ake kvality clovek sezene a za jakou cenu. Premyslel jsem nad ferodami na mou ae86, ale nevim jesli delaj i dirovany. Prece kdyz uz kupuju brzdy na sportovni auto tak poradne. :wink:
Ze srdce ti děrované disky nedoporučuji! Měl jsem dvoje a jedny jsem zlomil a druhé tak skroutil, fuj radši nevzpomínám. Mám občas docela agresivní styl a před rokem jsem na Corollu koupil u Elitu Bremba. Říkal jsem si značka! Ejhle! Drží když se skroutí tak zase jako žvejkačka se narovnají, ale po 10tis. mají v sobě zářez jako by měl 90tis. A to jsou Km na které jsem u Toyota zvyklí. Doporučuji pouze originál. Říkají se různé věci, ale originál mě vždy fungoval a neměl jsem co vytknout!
Komanche

Příspěvek od Komanche »

Tak destičky mam Lucas GDB730 ... :)
Cafa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cafa »

Kotouce mam porad puvodni Toyota - najeto na nich pres 150 tis a porad maj dost masa. Rozhodne brzdy nesetrim, desticky menim dost casto, dneska jsem zrovna koukal, ze me asi budou cekat vzadu i pakny, ty uz jsou pekne tenky. Nekrouti se, proste pohoda. Akorat jsem je jednou zakalil :) Zhruba ve 145tis jsem je nechal preventivne stocit na soustruhu, takze se tvari o neco noveji. :)
Toyota Corolla XL 1.3 (55kW, LB, 1990)
Volvo V70 XC AWD (142kW, 1999)
Volvo S40 2.0T (118kW, 2000, A/T) - R.I.P.
Ryousuke
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryousuke »

Jo slysel jsem ze se prodavej kotouce od bremba ale diri delaj na CNC stroju jiny lidi. Ty jen koupi od bremba ciste kotouce. Ze by se ale tyto dostali do normalniho obchodu? Protoze to rozhodne original neni! Prodavi se to spis cez ebay a podobne...
Ale to jsem jen slysel na jednom foru. Me by stacili i ciste kotouce... nemam moc agresivni styl jizdy. Jo a jaky je to vubec znacka ty lucasy?
Toyota Corolla GT Coupe "AE86"
Twin Cam 1600, 91kW (124PS)

www.aeu86.org
www.club4ag.com
Komanche

Příspěvek od Komanche »

ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

Ryousuke píše:Jo slysel jsem ze se prodavej kotouce od bremba ale diri delaj na CNC stroju jiny lidi. Ty jen koupi od bremba ciste kotouce. Ze by se ale tyto dostali do normalniho obchodu? Protoze to rozhodne original neni! Prodavi se to spis cez ebay a podobne...
Ale to jsem jen slysel na jednom foru. Me by stacili i ciste kotouce... nemam moc agresivni styl jizdy. Jo a jaky je to vubec znacka ty lucasy?
To bych nedělal abych si je nechal vyvrtávat. Přece jen jsou to brzdy a ty jsou někdy sakra potřeba. Nehledě na to že díky vysoké tepelné námaze je plnutí materiálu moc velké a teˇ%d si představ že strukturu narušíš tím že ji navrtáš to není dobrý nápad. Vrtané kotouče pro běžný provoz děla Brembo. Já mám osobní zkušenosti s DEROK (www.derok.de) ty jsem přelomil a pak QH od Auto-Prima a ty jsem utavil před dvěmi lety na Barumce když jsem lítal po přejezdech. Není nad neporušené celé disky. Maximálně žebrovaní pro pročistění destiček, ale tím také o ně rychle přijdeš. Jestli vidíš někde na Porsche děrované kotouče tak neznaměná že ty na tvé Corolle budou fungovat stejně.
Milan
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan »

Jaký sou nejlepší destičky na 91" LB 1,3 XL? A cena? Díky :wink:
Corolla Verso 2,0 D-4D 66kw
Carina E 1.6 16V 1995 85kW
Corolla 1.3 12V 1991 55kW
Cafa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cafa »

Ja mam vyborny zkusenosti s origos - pokud jezdis slusne, tak s nima najedes v poho 50-80 tisic, pokud jezdis jako ja, tak dejme tomu 30-40 :). Ale brzdej super, zahrivanim nenabyvam pocitu uvadani, proste konstantni vykony za ruznych podminek. Pak tusim jeste Komanche vychvaloval brzdy od Lucas.
Milan
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan »

No těm origoš věřim,protože mám 73000 a pořád tam sou a ještě celkem dobrý.Ale asi to za chvíli příde.Jo spolu už sme mluvili na starym fóru kvůli spotřebě pamatuješ? Do Mimoně pojedeš? :?:
Corolla Verso 2,0 D-4D 66kw
Carina E 1.6 16V 1995 85kW
Corolla 1.3 12V 1991 55kW
Cafa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cafa »

Snad jo, uz jsem psal v jiny kategorii, ze kdyz, tak urcite pres CL.. :)
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Drážkovaný kotouče jsou taky na prd, drážky se rychle zanesou prachem z destiček, zapeče se to tam a ztratí to jakoukoliv funkci, navíc to hobluje ty destičky. Drážkovaný kotouče jsou dobrý, pokud častěji sundáváte kola a drážky čistíte :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

co sa tyka brzd,na mojej E10-ke mam najazdenych 128.000km a dosky som menil len nedavno aj to len preto,ze sa mi zadreli vodiace tycky strmena.ten sa trosku vyosil a dosky nepravidelne ohlodal.bohuzial az tak,ze z vnutornej strany katuca je teraz ryha 2cm siroka a 1-1,5mm hlboka.takze kotuce musim menit.vybral som si kombinaciu HPR/kotuce/+Textar/dosky/ od Auto primy.je za slusne peniaze/cca6.500,- Sk/ a vela znamych to ma odskusane.sice na inych autach,,ale nikto nemal vyhrady.ferodo komplet mi nukali za nejakych 9.000,- Sk
Cafa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cafa »

komanche na GTI E9 daval prej Lucas (kotouce i desticky) a chvali si je. Ja vcera hledal o nich info na webu a zadnou hanobu jsem nenasel - udajne ho ten set prisel na 4 tis. Kc.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“