Brzdni disky
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Brzdni disky
Chtel bych vedet kdo pouziva jake brzdni disky na svou corollu. Mne ceka meneni a premyslim nad ruznymi znackami. Ale spis jde o to co ake kvality clovek sezene a za jakou cenu. Premyslel jsem nad ferodami na mou ae86, ale nevim jesli delaj i dirovany. Prece kdyz uz kupuju brzdy na sportovni auto tak poradne. 

- ToyotaMan
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Brzdni disky
Ze srdce ti děrované disky nedoporučuji! Měl jsem dvoje a jedny jsem zlomil a druhé tak skroutil, fuj radši nevzpomínám. Mám občas docela agresivní styl a před rokem jsem na Corollu koupil u Elitu Bremba. Říkal jsem si značka! Ejhle! Drží když se skroutí tak zase jako žvejkačka se narovnají, ale po 10tis. mají v sobě zářez jako by měl 90tis. A to jsou Km na které jsem u Toyota zvyklí. Doporučuji pouze originál. Říkají se různé věci, ale originál mě vždy fungoval a neměl jsem co vytknout!Ryousuke píše:Chtel bych vedet kdo pouziva jake brzdni disky na svou corollu. Mne ceka meneni a premyslim nad ruznymi znackami. Ale spis jde o to co ake kvality clovek sezene a za jakou cenu. Premyslel jsem nad ferodami na mou ae86, ale nevim jesli delaj i dirovany. Prece kdyz uz kupuju brzdy na sportovni auto tak poradne.
- Cafa
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Kotouce mam porad puvodni Toyota - najeto na nich pres 150 tis a porad maj dost masa. Rozhodne brzdy nesetrim, desticky menim dost casto, dneska jsem zrovna koukal, ze me asi budou cekat vzadu i pakny, ty uz jsou pekne tenky. Nekrouti se, proste pohoda. Akorat jsem je jednou zakalil
Zhruba ve 145tis jsem je nechal preventivne stocit na soustruhu, takze se tvari o neco noveji. 

Toyota Corolla XL 1.3 (55kW, LB, 1990)
Volvo V70 XC AWD (142kW, 1999)
Volvo S40 2.0T (118kW, 2000, A/T) - R.I.P.
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Jo slysel jsem ze se prodavej kotouce od bremba ale diri delaj na CNC stroju jiny lidi. Ty jen koupi od bremba ciste kotouce. Ze by se ale tyto dostali do normalniho obchodu? Protoze to rozhodne original neni! Prodavi se to spis cez ebay a podobne...
Ale to jsem jen slysel na jednom foru. Me by stacili i ciste kotouce... nemam moc agresivni styl jizdy. Jo a jaky je to vubec znacka ty lucasy?
Ale to jsem jen slysel na jednom foru. Me by stacili i ciste kotouce... nemam moc agresivni styl jizdy. Jo a jaky je to vubec znacka ty lucasy?
- ToyotaMan
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To bych nedělal abych si je nechal vyvrtávat. Přece jen jsou to brzdy a ty jsou někdy sakra potřeba. Nehledě na to že díky vysoké tepelné námaze je plnutí materiálu moc velké a teˇ%d si představ že strukturu narušíš tím že ji navrtáš to není dobrý nápad. Vrtané kotouče pro běžný provoz děla Brembo. Já mám osobní zkušenosti s DEROK (www.derok.de) ty jsem přelomil a pak QH od Auto-Prima a ty jsem utavil před dvěmi lety na Barumce když jsem lítal po přejezdech. Není nad neporušené celé disky. Maximálně žebrovaní pro pročistění destiček, ale tím také o ně rychle přijdeš. Jestli vidíš někde na Porsche děrované kotouče tak neznaměná že ty na tvé Corolle budou fungovat stejně.Ryousuke píše:Jo slysel jsem ze se prodavej kotouce od bremba ale diri delaj na CNC stroju jiny lidi. Ty jen koupi od bremba ciste kotouce. Ze by se ale tyto dostali do normalniho obchodu? Protoze to rozhodne original neni! Prodavi se to spis cez ebay a podobne...
- Cafa
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam vyborny zkusenosti s origos - pokud jezdis slusne, tak s nima najedes v poho 50-80 tisic, pokud jezdis jako ja, tak dejme tomu 30-40
. Ale brzdej super, zahrivanim nenabyvam pocitu uvadani, proste konstantni vykony za ruznych podminek. Pak tusim jeste Komanche vychvaloval brzdy od Lucas.

Toyota Corolla XL 1.3 (55kW, LB, 1990)
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Drážkovaný kotouče jsou taky na prd, drážky se rychle zanesou prachem z destiček, zapeče se to tam a ztratí to jakoukoliv funkci, navíc to hobluje ty destičky. Drážkovaný kotouče jsou dobrý, pokud častěji sundáváte kola a drážky čistíte 

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
- Bruni
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
co sa tyka brzd,na mojej E10-ke mam najazdenych 128.000km a dosky som menil len nedavno aj to len preto,ze sa mi zadreli vodiace tycky strmena.ten sa trosku vyosil a dosky nepravidelne ohlodal.bohuzial az tak,ze z vnutornej strany katuca je teraz ryha 2cm siroka a 1-1,5mm hlboka.takze kotuce musim menit.vybral som si kombinaciu HPR/kotuce/+Textar/dosky/ od Auto primy.je za slusne peniaze/cca6.500,- Sk/ a vela znamych to ma odskusane.sice na inych autach,,ale nikto nemal vyhrady.ferodo komplet mi nukali za nejakych 9.000,- Sk