Zdravím,
můžete se podělit o zkušenosti s motory D-4D?Uvažuji o koupi Corolly kombi 1.4 D-4D,nebo 1.6 VVT-i.
V testech tohohle diesela hodně chválí,ale četl jsem,že nejvíce poruch mají u Toyot Avensisy 2.2 D-4D a taky mají problémy i starší Yarisy 1.4 D-4D(55 kW)-problémy s měřiči nasávaného vzduchu a se vstřikovači common railu(potvrdil to i servisák z Toyoty).
A nevíte někdo,kde se vyrábí Corolly kombi(Turecko,Belgie)?
Díky za informace.
D4D motor ?
- Benedictus
- Navigátor
Kombíky se vyrábí v Turecku, ale naftový motory a převodovky dělají v Polsku. Měřič množství vzduchu je obecně slabý článek nafťáků, ale D4-D jsou na tom se spolehlivostí určitě lépe než VW TDíčka, majitelé passátů by mohli vypravovat. U nafťáků zvlášť je potřeba dodržovat žhavení cívky při otočení klíčkem (a v zimě trošku motoru přitápět, aby se dřív zahřál) a po rychlé jízdě zase nechat motor vychadnout půlminutoým volnoběhem. To jsou obecné zásady každého nafťáku, takový motor je nezničitelný, to už se dřív rozpadne kastle.
Corolla E12, Wagon D-4D, 1364 ccm (66kW), r.v. 2006
Subaru Libero E12 Superdeluxe, 4WD, 1190 ccm (40 kW), r.v. 1996
Subaru Libero E12 Superdeluxe, 4WD, 1190 ccm (40 kW), r.v. 1996
teraz jazdim na corolle 2,0 D-4D a jazdi super je to este ten 96 konovy motor ale ide to a spotreba 5,5 - 7 litrov podla jazdy predtym som jazdil este na corole 1,4 D-4D a ta isla fakt velmi dobre mal som z nej pocit ze ide lepsie ako ta 2,0 co mam teraz tak uz je len na tebe co si vyberies ale mozem len odporucat
Díky za názory.
Sleduju diskuzní fo'ra na netu,občas zavítám na diskuze jiných značek a nestačím se divit,co se tam řeší za závady.Tady se toho člověk dozví asi nejvíc.Z testů v časopisech se taky moc nedozvíme,mimo "kvality VW,Škody,Renaultů" a jiných sraček.Na stránkách Toyot se toho ale moc nepíše,asi díky jejich pověstné kvalitě,takže jsem vděčný za každý příspěvek.
Sleduju diskuzní fo'ra na netu,občas zavítám na diskuze jiných značek a nestačím se divit,co se tam řeší za závady.Tady se toho člověk dozví asi nejvíc.Z testů v časopisech se taky moc nedozvíme,mimo "kvality VW,Škody,Renaultů" a jiných sraček.Na stránkách Toyot se toho ale moc nepíše,asi díky jejich pověstné kvalitě,takže jsem vděčný za každý příspěvek.