LED nahrady
Re: LED nahrady
No a to mi prave vrta hlavou
Neviem , mozno je problem v 12v dc. Mozno sa ac chova inak. Ale mne sa zda ,vze aj ac sa premiena pre led na dc aj ked primarne je zdrojom ac. Teda myslim si. Takze tu by pes nemal byt zakopany.
Proste ak beriem , ze klasicka halogenka v svetlomete je 55, resp.60w, tak jej led naprotivok na to aby vydal rovnake svetlo ( berme v lumenoch, nech je to meratelne), by mal mat prikon plus minus 5w.
Je 5w tak vela , ze sa to hreje tak, ze ju po par sekundach nedokazes pre teplotu chytit rukou? U klasickej " bytovej" led ziarovky ani omylom. To mam vyskusane. Tak preco je to u auto led inak?
Ano do istej miery je tu faktor, ze tu su led v uzavretom priestore, kde je vetranie problematicke. Ale aj tak.
No? Vie to niekto vysvetlit?
Idealne nejako jak pre blbeho prosim
Neviem , mozno je problem v 12v dc. Mozno sa ac chova inak. Ale mne sa zda ,vze aj ac sa premiena pre led na dc aj ked primarne je zdrojom ac. Teda myslim si. Takze tu by pes nemal byt zakopany.
Proste ak beriem , ze klasicka halogenka v svetlomete je 55, resp.60w, tak jej led naprotivok na to aby vydal rovnake svetlo ( berme v lumenoch, nech je to meratelne), by mal mat prikon plus minus 5w.
Je 5w tak vela , ze sa to hreje tak, ze ju po par sekundach nedokazes pre teplotu chytit rukou? U klasickej " bytovej" led ziarovky ani omylom. To mam vyskusane. Tak preco je to u auto led inak?
Ano do istej miery je tu faktor, ze tu su led v uzavretom priestore, kde je vetranie problematicke. Ale aj tak.
No? Vie to niekto vysvetlit?
Idealne nejako jak pre blbeho prosim
Civic FD7 2006 TR R18A2
Carina AT190L 1992 JP 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
ex.Carina AT191L 1996 UK
No jo...tym by sa to vysvetlovalo.
Ovsem potom pada primarny efekt nizsej spotrby energie.
A vlastne aj pointa led co sa týka efetivity je potom trochu spochybnena.
Ak totiz mam nahnat lumeny tym , ze proste zvysim vykon.
To je az prilis jednoduche. Jedine co sa tda da povazovat za benefit, je potom to, ze z tej led dostanes vykon , pri ktorom , by uz klasika davno skvarila droty .
Tak nejak to mam chapat?
Ovsem potom pada primarny efekt nizsej spotrby energie.
A vlastne aj pointa led co sa týka efetivity je potom trochu spochybnena.
Ak totiz mam nahnat lumeny tym , ze proste zvysim vykon.
To je az prilis jednoduche. Jedine co sa tda da povazovat za benefit, je potom to, ze z tej led dostanes vykon , pri ktorom , by uz klasika davno skvarila droty .
Tak nejak to mam chapat?
Civic FD7 2006 TR R18A2
ex.Carina AT191L 1996 UK
ex.Carina AT191L 1996 UK
- Standa50
- Manager Týmu
Jedno ledkový světlo bere 2,3A s podstatně větší svítivostí, na rozdíl od halogenu který bere mezi 4,5-5A . to záleží na konkrétním výrobci.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
tak čo som videl nejaké montáže tak je tam zdroj svetla - led a k tomu ventilátorček to mi na presvedčení že to tam mám dať lebo v noci havarujem nepridáva... že to nie je homologované to je najmenej, že to svetlo bolo vyrobené pre iný zdroj je ďalšia vec,že málokoho z úpravcov zaujíma či to oslňuje iných je pravda... vraj tie s čočkami až taký problém nie sú?
Ja teda vidím dobre aj s H7 či H4 či čo tom tam mám a radšej vymením skôr olej ako experimentovať so svetlami....
ale kľudne si to tam meňte ....
Ja teda vidím dobre aj s H7 či H4 či čo tom tam mám a radšej vymením skôr olej ako experimentovať so svetlami....
ale kľudne si to tam meňte ....
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
ja by som len "varoval" pred bezhlavou montážou LED do svetlometov ktoré na to neboli navrhnuté a výsledok nemusí byť v poriadku - hlavne čo sa týka oslnenia iných na ceste. To čo sa stane so svetlometom to mi je jedno.... len nech neoslňujú zvyšok na ceste.
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
- Standa50
- Manager Týmu
Nejčastějším důvodem oslňování je špatně seřízený světlomet.
presne o to ide - niekde to proste fungovať nemôže ale to mnohých kupcov z aliexpresu nezaujíma - oni majú výborný pocit lebo niečo "vylepšili" a mohli to odprezentovať na nejakej sieti, fore.
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
- Standa50
- Manager Týmu
Nemám zkušenost s použitím led žárovek u parabolických světlometů,ale u projektorových mají ledky podle regloskopu úplně stejnou kresbu světla jako halogenky.Věřte mi ,že nejsem žádný střelec a světelný obraz ledek jsem si v servisu nechal zkontrolovat.Nikdo na mě nezablikal kvůli oslnění,za celou dobu používání.Bavím se o ledkách za 80 USD,nikoliv o fejkových za 15 USD z alíku
Ahoj, můžete mi někdo poslat odkaz, kde koupit nějaké prověřené LED Hir2 do hlavních světel na moji Toyotu Auris 2015?
Pro info včera mi umřela po 6 letech a asi 90t km moje led Lujia L7 v levém světlometu, tak hledám náhradu.
Pro info včera mi umřela po 6 letech a asi 90t km moje led Lujia L7 v levém světlometu, tak hledám náhradu.
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic Trend+ 2015
- Rolling Dog
- Řidič
libe, zohnal si nejaku nahradu ? aj mne by to pomohlo.
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
Nakonec jsem je koupil v autavestylu.cz, ale neměli paticí hir2, tak mi nabídl s paticí HB4, která je trochu jiná, ale jde tam dát. Namontoval jsem to, vyzkoušel a vše ok.
A minulý týden jsem byl na STK a světla zkontrolována bez sebemenších problémů .
A minulý týden jsem byl na STK a světla zkontrolována bez sebemenších problémů .
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic Trend+ 2015
- Rolling Dog
- Řidič