Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
jarson
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od jarson »

Myslim si to iste.
Ja ked dam automaticke vyhladanie stanic ( a robim to casto, lebo manzelka ma zvláštny talent radio uplne rozhodit a to vcitane prestavenia jazyka :) ), tak mi to automaticky urobi este pred jazdou v garazi a trva to cca max. minutu.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Pokial ide o to preladenie pocas jazdy tak, ano skutocne sa to deje. Uz sa mi zopar krat stalo, ze autoradio malo po zapnuti v pamati stanice z minulosti a to dokonca take ktore na nasom uzemi ani nefiguruju. Postupne sa stanice "podoladovali" pocas jazdy.
Pokial sa naladia iba 3 stanice tak rozhodne nie je cosi v poriadku. Inak to autoradio je cista tragedia. Ako citlivostou tak aj s pripadnym "odomknutim" dopravnych sprav co samozrejme opat suvisi s citlivostou.
A popravde neviem ani preco no este skor ako som tento prispevok docital tak ma ako prve napadlo, ze ide o servis v Trnave. A naozaj to tak aj je.

tenantles píše: stř 07.12.2022, 15:51 Čaute, riešil som s corollou poistnú udalosť (výmena čelného skla + oprava laku na streche, keďže kameň som trafil tak nešťastne na rozmedzí skla a strechy). Auto bolo v servise takmer dva týždne a medzitým sa robila aj garančka po dvoch rokoch.
Manželka si po prebratí auta všimla, že FM rádio nefunguje dobre. Fungujú možno 3 stanice, ktoré majú v meste vysielač, zvyšok nenájde nič. Automatické ladenie ide dookola a nič nenájde. Manuálne nájdem len tie tri stanice, ktoré tiež viac nefungujú ako fungujú.

Tak sme im volali - najprv si nás prehadzovali a tvrdili, že to majú riešiť tí, čo riešili poistnú nie tí čo garančku (čo mne môže byť fuk, priniesol som to do servisu, je to jedna firma!). Potom povedali, že máme prísť (myslel som, že to bude odpojený konektor). Skontrolovali, vraj zapojili a povedali mi, že môžem ísť a že sa všetky stanice načítaju cestou. Nič sa samozrejme nestalo.

Budem to riešiť ako reklamáciu, len by ma zaujímalo, či niekto nemal podobnú skúsenosť a či nie je niečo čo by som mohol skontrolovať sám? Som strašne znechutený z amaterizmu a prístupu Toyota Servisu v Trnave a najradšej by som šiel do iného servisu, ale logisticky mi to nevychádza.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

To co popisujete je funkcia vyhladavania stanic s tzv. lepsim prijmom. Ked to zapnes , tak pocas jazdy moze pridat nove stanice podla toho kde prave si. Alebo je funkcia ked mas napr. naladený express a podla toho kde si, radio upravuje frekvenciu ktoru tato stanica ma v tom ktorom uzemi. To sa totiz meni. Neviem ci som to napisal zrozumitelne, ale myslim ze aspon trochu ano.
ex.Carina AT191L 1996 UK
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Este raz.
Sadol som do auta a v menu boli este stare stanice z Rakuska dokonca aj z Nemecka. Az postupne sa stanice podoladovali a zmenili sa nazvy.
Ak by to bola funkcia ladenia miestnych stanic tak pochopim ak zostane nazov a podla frekvencie sa naladi domaca stanica hoc aj nie je pribuzna k nazvu ktory bol zo spomenutych dvoch statov.
Lenze tu na slovensku sa nenaladilo nic a na zvolenej stanici bolo ticho, az postupne ako som prechadzal medzi vysielacmi sa zacali stanice doladovat.
Cele mi to prislo divne a pribrzdene, vzhladom k tomu, ze som uz dlhu dobu v tych statoch nebol.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Tak to je zahada :)
A ide to teda uz alebo stale nie?
ex.Carina AT191L 1996 UK
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Mne to už ide normálne.
Len na margo toho čo ti poradili mi to až tak zvláštne nepríde, že sa niektoré stanice nacitaju postupne, doslova si ich musí rádio "naloviť"
tenantles
Člen Týmu

Příspěvek od tenantles »

Rádio som skúšal ladiť aj za jazdy aj zaparkované, aj po dlhšej jazde. Keď som v garáži, nechytím vôbec nič, na voľnom priestranstve chytím tie dve tri stanice, ale len manuálne. Máme objednaný servis pred vianocami, ale mám sto chutí vybehnúť napríklad do Hornej Stredy a ísť domov vlakom. Predtým som servisoval v Nitre a nebola to len iná liga, ale úplne iný šport, bohužiaľ zmenil som zamestnanie a do NR už nechodím.
TT nemá zlý len servis, ale aj predaj. Ak to číta nejaký potencionálny kupec, tak utekajte do Hornej Stredy, prípadne do Nitry.
Budem informovať na čo servisáci prišli, ale nefunkčné rádio po výmene čelného skla je pekný bizár sám o sebe.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

No poviem to inak. Mne odporúčali Nitru a popravde som bol z prístupu p. Svičku sklamaný.
Moja otázka: "máte Trek?"
Odpoveď p. Svičku: "nemáme a ani nebudeme mať." Pritom to nebol náš prvý rozhovor.
Žiadna snaha čokoľvek ponúknuť ďalej alebo akokoľvek to ďalej riešiť. A tu náš rozhovor skončil ako aj ďalšia "spolupráca". A to ho velebili ako aj tu podaktorí členovia tak aj môj kolega. Za mňa sklamanie.
Následne som kontaktoval dovtedy mne úplne neznámeho p. Axamita z Target Komárno.
A zrazu to všetko šlo. A až do odovzdania auta som celú komunikáciu s ním viedol telefonicky a elektronicky. Pre mňa čosi nové a neuveriteľné.
Ale aj tam je vraj predaj-ca(kyna) ktorý (á) nemá ánung. Takže všade sa dakto nájde.
Ale súhlasím, že Trnava ani vo mne nevzbudzuje dôveru. Tiež som už chcel ísť do Hornej Stredy. No nakoniec odlepeny spojler vyriešili oni a k mojej spokojnosti. Ale popravde mi tak trochu pomohla moja hrubosť. Podotýkam však, že som nikoho ani fyzicky a ani slovne nenapadol. Práve naopak som seba označil za toho z koho oni ich prístupom a ničím nepodloženým obvinením urobili určitý orgán. Takže nakoniec sme našli "spoločnú reč".
A momentálne som sa spoznal s jedným technikom z Toyota Trnava ( meno si nechám pre seba) ktorý mi ozrejmil prečo je ten ich postoj taký aký je.
Či už je správny alebo nie neviem a neviem si vysvetliť ani to prečo to inde ide a tu nie, ale akceptujem to. Z časti je to nedôvera v zákazníka a z časti politika prístupu Toyota TME k reklamaciam ako takým. To nie je z mojej hlavy.
Nevidím do toho a neprináleží mi tento ich spôsob akokoľvek ďalej komentovať.
No potom zas nechápem prečo to inde ide a tu nie. Ale vravím, nevidím do toho.

A k rádiu.
Áno občas sa aj mne chová rádio podobne. Tam kde je slabší signál naladim iba max 5 staníc a až pri pohybe sa doladia postupne ďalšie.
No potom už problém s prechodom medzi vysielačmi nemám.
Čo ma však štve sú dopravné správy ktoré absolútne nefungujú tak ako by mali. Ale toto pripisujem na vrub signálu na Slovensku. Hlavne toho DAB. Jedine kedy mi DAB na dopravné správy zareagovalo bolo v BA na ceste do Rakúska.
Celá tá logika toho prijímača mi príde divná.
Hyundai používa oba tunery ako FM tak aj DAB buď spolu alebo samostatne bez nutnosti ich voľby ručne a v prípade dopravných správ reaguje takmer vždy. A to nevravím o citlivosti tunera.
Navyše som zistil, akonáhle mám zvolenú nižšiu hlasitosť pod určitú úroveň tak rádio aj dopravné správy odomkne v nízkej hlasitosti a tak nie je medzi tým rozdiel. Bežne mám navolene správy na hlasitosť 41.
Čo už. Učím sa s tým žiť aj keď je to celé divné.
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

K dobíjení je lepší u moderních aut používat v motorovém prostoru označené nabíjecí „kolíky“, které se používají také na startování přes kabely. Proud totiž teče přes řídicí jednotku a auto pak ví, že dostává „šťávu“ odjinud. Je to hodně zjednodušená formulace, ale rozhodně je lepší auto nabíjet takto než přímo na kolíky baterie.

Nevíte, jestli corolla sedan r.v. 2019 má někde nabíjecí kolíky a případně kde?

vyčetl sem to z článku

https://www.garaz.cz/clanek/servis-auta ... .seznam.cz

Já to klasicky právě dobíjím konektory přímo na baterie, ale prý to není ideální, jelikož pak prý nevý, odkud ta štáva teče a prý by se mělo jet i na výměnu baterie do servisu,aby to provedli přes diagnostiku
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Problém toho článku je že zovšeobecňuje a nie všetko platí na každé auto. Napríklad viem že majitelia nových nissanov či hyundai hromadne odpájajú inteligentné nabíjanie a nikomu sa nič "neodpálilo". Rovnako výmena baterky v servise s diagnostikou - áno sú tu "user friendly" automobilky ale sú tu aj také kde vám bude stačiť jeden kľúč zvačša 10... a to nabíjanie cez kolíky - asi by som sa riadil návodom k autu a návodom nabíjačky - ja osobne mám lidlovskú nabíjačku a vitaru aj aurisa som mal pripojené klasicky na baterku bez odpájania batérie - neviem kadiaľ tiekol prúd a či RJ pri vypnutom zapaľovaní "rozmýšľa" ale nejako to fungovalo a nestalo sa nič. Predpokladám ide o max. prúd ktorý pustí nabíjačka.

Ja toyotu hodnotím veľmi dobre aj vzhľadom na to že bežný servis urobíte bez diagnostiky - stačí vám železo - gola,kľúče,kladivo - a žiaden počítač. Máte možnosť aj techstream ale aspoň na tom čo mám ja ho nutne nepotrebujete.

Otec je elektrikár a servisoval za dávnych čias televízory a rádia - doma mi postavil kryštálku - pre mňa zázrak a potom zázrak keď vidím "dosku" so stovkami odporov a iných "bazmekov" ktoré znamenajú že rádio hraje. Elektrika je dielo "čornoje" - nevidíš to, je to tam a ako to funguje to je mi záhadou :biggrin:
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

biscuit píše: čtv 15.12.2022, 10:23
slabostka píše: čtv 15.12.2022, 09:29 Predpokladám ide o max. prúd ktorý pustí nabíjačka.
Ano, i když první je vždycky napětí. Proto radím to odpojit před připojením nabíječky - je to prostě jistota - tím nechci tvrdit, že s připojeným okruhem auta by se něco mělo dít, ale je dobrý si věci zjednodušit, líp se pak řeší případný problémy ;-) A neboj, elektrika je někdy dílem ďáblovým i pro nás, co se tím živíme :-D
ono to není jen tak jednoduché s tím odpojením. V návodu je, že pokaždém odpojení bys měl jet na diagnostiku, jinak se mohou objevit chybové hlášení i na brzdy atd ......, právě tím odpojením si člověk může "nasrat" do kalhot ...
Někdo už na FB psal, že má i odpověd od TOYOTY, že baterku je lepší neodpojovat při nabíjení a zachovat postup, že auto musí být vypnuté a pak klasicky přes konektory baterky nabít
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

bohužel dnes to tak je ..., automobilky nevydělávají na prodeji, ale na servisu ...
Já se pro sichr zeptám, až si vyměním někdy baterku, zda je potřeba zajet na diagnostiku ..., může to být tahání peněz z nás, ale těch 0,,5h jim navíc zaplatím pro klid duše ..., kolikrátjí člověk bude měnit za životnost auta .. 3X ? Auto samozřejmě pojede po výměně.., al emůže to díky tomu ničit něco jinýho a pak to vyjde x krát dráž, než zaplatit za diagnostiku ..., al evěřím, že to u Toyoyty to nebude potřeba, ale VW to takhle má ...
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Baterku som na aurise menil a niekoľkokrát aj odpojil a nestane sa zhola NIČ. V tomto ako som písal toyotu "velebím" na rozdiel od iných automobiliek to stále robí jednoducho. Zrejme aziatský prístup k životu. Ako je ten hybrid zložitý tak je jednoduchý. Dokonca čo som videl nejaké video na brzdy vzadu novej RAV4 kde je elektricky ovládaný piest aj tam sa zaobídeš bez diagnostiky. Takže žiaden servis sa nekoná.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Batériu môžete nabíjať oboma spôsobmi. Ako v aute tak aj mimo. Nič sa tým nepokazí, akurát po znovu zapojení po nabíjaní mimo je treba aktivovať niektorých asistentov konkrétne PKSB, S-IPA a parkovací asistent. Otázka pár minút.
Pýtal som sa na prípadné chyby po nabíjaní mimo vozidla diagnostika v Toyote a doteraz mi na to neprišla odpoveď. Takže to osobne považujem za hlúposť a zbytočné sa tým vôbec zaoberať a najskôr mi na takúto hlúpu otázku nedokázal zmyslupne odpovedať.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Este ze mam starsie ( normalne ) auta :).
Staru Carinu neriesim, to je jasne....a u civica som mal problem po vybiti baterky sice, a poriadny teda, ale problem bol, ze som sa pokusal opakovane auto nastartovat s vybitou vo viere, ze to predsa ( podla vzoru cariny ) musi este dat. Nedala a rozhodilo to RJ imobilizera. Odtah 80 km( lebo nikto iny nez Honda autorizak nema potrebny HDS - na uni diagnostiky rovno zabudnite, nevedia to...) , Potom teda naslede ta diagnostika - opätovné naucenie RJ na moj cip v kluci - celkom dost starosti a penazi.
Ale za normalnych okolnosti ziadne riziko nehrozi a nie je potrebny kvoli odpojeniu baterie ziadny extra ukon. Nakoniec 90% servisnych postupov popisanych v prirucke sa zacina vetou " odpojte autobaterii..." a na konci postupu ani slovo o nejakych zaklinadlach po znovu zapojeni nie je.
Co sa nabijania tyka, tak v garazi nemam elektriku, teda u mna je to jasne, kazdopadne by som to asi robil tak, ze sice mam baterku v aute v prislusnom kastliku , ale poly odpojene. Som tak trochu posera....tak pre istotu :).
ex.Carina AT191L 1996 UK
Odpovědět

Zpět na „Corolla“