Téma hlučnost výfukové soustavy na Previi I tu již bylo nakousnuto v jiném vláknu, ale nevypadl z toho žádný pořádný závěr.
U mě se projevuje největší hukot-dunění od zadní části auta a to hlavně při asi 2000ot. a lehounkém plynu. Další hukot nastává při brždění motorem od asi 3000ot. níž.
Moje výfuková soustava má originál 2 x lambdu a 2 x kat + velkej barel na konci.
Před x lety jsem vyměnil zvenku netknutej origo Toyota koncový tlumič za tlumič Walker v domnění, že má už vysypaná střeva. Po pár dnech jsem zjistil, že je to s hlukem v podstatě stejný. (Původní originál mi bohužel mezi tím aktivní synovec při úklidu vyhodil do šrotu

No nic, řikám si, problém bude stejně asi někde jinde. Kontroluju tedy oba katy. Vypadají netknutě-nikde nic nechrastí prostě normál a tak se uchyluju k radikálnímu řešení a začínám experimentovat(někdo tomu říká prasárna).
Zadní kat jsem nahradil středním tlumičem vyhovujících rozměrů a světe div se, je to lepší, ale rozhodně ne uspokojivý.
Hlavní problém asi bude v tom obřím barelu na konci a tak zvažuju experimentálně ho nahradit nečim odpovídajících rozměrů pro podobný výkon motoru.
Je mi jasný, že někdo namítne, abych vyměnil komplet výfuk a budu mít klid. Já bych do toho ty prachy i dal, ale bojim se, že to k ničemu nebude, že ten výfuk je prostě špatně navrženej a že to budou akorát vyhozený prachy z okna. Raději bych to prostě nahradil něčim, co bude opravdu hluk tlumit a ne ho spíš vytvářet

Jaký jsou vaše zkušenosti s výfukem na 1.generaci?
Zkoušel někdo nějak na výfuku experimentovat?
Nemáte někdo nějaký tipy na komponenty nebo výrobce zakázkových výfuků?