Téma hlučnost výfukové soustavy na Previi I tu již bylo nakousnuto v jiném vláknu, ale nevypadl z toho žádný pořádný závěr.
U mě se projevuje největší hukot-dunění od zadní části auta a to hlavně při asi 2000ot. a lehounkém plynu. Další hukot nastává při brždění motorem od asi 3000ot. níž.
Moje výfuková soustava má originál 2 x lambdu a 2 x kat + velkej barel na konci.
Před x lety jsem vyměnil zvenku netknutej origo Toyota koncový tlumič za tlumič Walker v domnění, že má už vysypaná střeva. Po pár dnech jsem zjistil, že je to s hlukem v podstatě stejný. (Původní originál mi bohužel mezi tím aktivní synovec při úklidu vyhodil do šrotu
 )
 )No nic, řikám si, problém bude stejně asi někde jinde. Kontroluju tedy oba katy. Vypadají netknutě-nikde nic nechrastí prostě normál a tak se uchyluju k radikálnímu řešení a začínám experimentovat(někdo tomu říká prasárna).
Zadní kat jsem nahradil středním tlumičem vyhovujících rozměrů a světe div se, je to lepší, ale rozhodně ne uspokojivý.
Hlavní problém asi bude v tom obřím barelu na konci a tak zvažuju experimentálně ho nahradit nečim odpovídajících rozměrů pro podobný výkon motoru.
Je mi jasný, že někdo namítne, abych vyměnil komplet výfuk a budu mít klid. Já bych do toho ty prachy i dal, ale bojim se, že to k ničemu nebude, že ten výfuk je prostě špatně navrženej a že to budou akorát vyhozený prachy z okna. Raději bych to prostě nahradil něčim, co bude opravdu hluk tlumit a ne ho spíš vytvářet

Jaký jsou vaše zkušenosti s výfukem na 1.generaci?
Zkoušel někdo nějak na výfuku experimentovat?
Nemáte někdo nějaký tipy na komponenty nebo výrobce zakázkových výfuků?