Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
MartinHSD
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od MartinHSD »

jenom doplním své postřehy pro ostatní, v jízdních vlastnostech je rozdíl mezi sedanem, HB a TS. Ty máš sedan a ten je nastaven pro "nesportovní" jízdu. Já měl na testování od Toyoty všechny karosářské verze a rozdíl tam je. Brzdy, zde je dobré si uvědomit, že to má rekuperaci a při lehkém brždění brzudy nefungují a destičky mohou tzv. zamrznout. Já občas brzdy prošlápnu hodně na krev a nemám problém, dělal jsem to i dříve u aurisu. Manželka s c-hr jezdí málo, brzdí velice plynule, lehce a tam se již občas destičky ozvou. Spotřeba je u Tebe asi taková anomálie, většina má v městkém cyklu spotřebu menší, ale jde také o to, zda jsou to kráté jízdy a časté jízdy nebo delší cesty. Spotřebu uvádíš dle PP nebo Tebou měřenou ?. Samozřejmě pokud auto používáš denně, často nasedáš atd, uděláš za den třeba 5 jízd. tak je opotřebení dílů jako madlo dveří atd. zcela jiné než u těch co za den udělají dvě delší jízdy. Bohužel pro autorizovaný servis jsi nyní "potížista" z kterého moc nemají, když to auto u nich nebylo kupované, navíc je to na leasing a největší zisk v tom řetězci má asi ta leasingovka. V Toyotě ( servisu ) to se zárukou totiž funguje tak, že dokud na záruční opravu nekývne dovozce, tak vše ( nějaké analýza problému atd. ) dělají ve vlastní režii ( zadarmo ) a to oni prostě jako asi většina dělají neradi :-). Mohu se zeptat, který servis máš na mysli ?

Jinak pro některé pro představu o spotřebě 2,0 TS. Víkendová cesta Praha - Strakonicko a zpět, plně naložené auto ( 5 osob + plný kufr ), dálnice nejčatěji 130 - 150 km/hod, zbytek na mne spíše ostřejší jízda, konečná spotřeba 5,4 L dle PP.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Aronnn
Člen Týmu

Příspěvek od Aronnn »

Tak u mě jsou jízdy 10 km do práce a 10 km z práce přes město. o víkendu cca 50- 100 km mimo město na výlet zatím PP ukazuje od natankování 3,9 l, což je hodnota srovnatelná s TP.
Toyota Corolla Sedan Hybrid 1.8 2020
Obrázek
Slayer
Člen Týmu

Příspěvek od Slayer »

Měřím podle dotankování do plné. Poslední výsledky se dají najít po rozkliknutí spritmonitoru dole v podpisu. Aktuálně je rozdíl mezi PP a realitou 0.2-0.3l. Faktem je, že po městě ho občas provozuju v dost extrémním režimu, kdy občas dělám brigádně rozvoz jídla, tzn. auto klidně 6x za hodinu startuje a zhasíná... Na tento režím mi spotřeba kolem 5l přijde slušná. Když jedu klidně a plynule skrz Prahu, jsem tam kolem 4L. S dálnici už jsem si zvykl, že jediné, co mohu udělat, je striktně se držet 130 km/h. Mám odměřeno, že co +10km/h rozdíl, to litr benzínu navíc. Začíná to na 6.0-6.5 a při 170 si vezme klidně 10, což je hodnota srovnatelná s 3.0 V6 benzínem a permanentním pohonem všech kol, což jsem měl předtím.

Že je rozdíl mezi HB,TS a sedanem jsem četl. Bohužel jiná karosářská varianta u nich v té době nebyla na výběr. Sedan mi velikostně plně postačuje, ale toho pofiderního podvozku je škoda.
Toyota Corolla HSD 1.8 Executive VIP 2019
Obrázek
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

No vidíš, když řekneš vše, tak se ukáže, že normálně jak jezdí většina by jsi měl spotřebu po městě v pohodě pod 5L a s občasnou dálnicí se více jak na 5L nedostal. Většina co zde přispívá to nemá jako pracovní služební auto co jezdí pomalu celý den, mají to jako většinou rodinné auto a ten typ jízd je mnohdy jiný. Tedy je pro mnohé reálné se při mixu město/mimo město a občas dálnice dostat skoro na papírovou spotřebu. Já jsem poslední cca 2 měsíce jako bokovku dělal stavební dozor na stavbě cca 2 km od domova, denně jsem tam byl klidně 3x a spotřeba mne hned vyskočila o 0,5L nahoru.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Slayer
Člen Týmu

Příspěvek od Slayer »

MartinHSD píše:No vidíš, když řekneš vše, tak se ukáže, že normálně jak jezdí většina by jsi měl spotřebu po městě v pohodě pod 5L a s občasnou dálnicí se více jak na 5L nedostal. Většina co zde přispívá to nemá jako pracovní služební auto co jezdí pomalu celý den, mají to jako většinou rodinné auto a ten typ jízd je mnohdy jiný. Tedy je pro mnohé reálné se při mixu město/mimo město a občas dálnice dostat skoro na papírovou spotřebu. Já jsem poslední cca 2 měsíce jako bokovku dělal stavební dozor na stavbě cca 2 km od domova, denně jsem tam byl klidně 3x a spotřeba mne hned vyskočila o 0,5L nahoru.

Na tom něco může být... Ještě dodám, že přes den pracuji jako obchoďák a jelikož prakticky kamkoliv z Prahy vyjedu ven, tak mě čeká 100-200 km dálnic jedna cesta ,což je často podíl na celkové trase 50% a víc... Od doby, co je korona, tak není kam jezdit, většina věcí se řeší na dálku, takže společně s oteplením u mě došlo ke snížení spotřeby o cca 1l... Uvidíme, až se vše vrátí do normálu, jak to bude vypadat, ale auto už by mělo být plně zajeté a já mám pocit, že už s tím hybridem také pracuji efektivnějším způsobem. Mám fakt citlovou nohu, maximálně využívam setrvačnosti, nechvátám, dodržuji limity, atd. Pomalu, ale jistě, posunuji dlouhodobý průměr pod 6l. Vzhledem k aktuální ceně benzínu už ale stejně nějaký ten litr nehraje žádnou roli, dle spritmonitoru, kam si zapisuji každou korunu vydanou do auta, se dokonce částka za palivo podílí na celkových nákladech na provoz auta pouhými 28%.
Obrázek
jircy1
Člen Týmu

Příspěvek od jircy1 »

Když tady padla zmínka o spotřebě u hybridu 1,8,tak dnes jsem tankoval plnou, jako vždy a spočítaná spotřeba(počítač vždy píše méně) u normální 1,6 v manuálu byla 5,85l.Jezdím denně 50km okrsky+město.Tak nevím zda si připlácet nemalou částku za hybrida, alespoň co se spotřeby týče.
Corolla 1,6 LED Trend+Man-1G3,Ø5,8 - 6,1
Kub4a
Člen Týmu

Příspěvek od Kub4a »

Já teda musím říct že ze spotřebou jsem nad míru spokojen z Aurisem 1.6 jsem jezdil okolo 8 litru, město-dalnice. :lol: Ted Corolla ts 2l stejný trasy stejný styl jízdy, a dokonce dalnice vyšší rychlosti protože to jde :D tak jsem na 5,9 litru. Spočitáno na nadrži ne přes pc v aute.

Myslím že ten příplatek stojí za to
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid
Aronnn
Člen Týmu

Příspěvek od Aronnn »

K té spotřebě jen řeknu, že čím delší cesta v kuse po městě tím lepší spotřeba. Klidná cesta po okreskách taky udělá svoje. Jel jsem teď cca 60 po okreskách a přes dědiny a PP ukázal na konci 3,3 l. cca 40 km po Praze v kuse PP ukázal 2,0 l pak si myslím, že se to vyplatí. Ale člověk se musí zamyslet kde a jak s tím bude jezdit.
Toyota Corolla Sedan Hybrid 1.8 2020
Obrázek
Tomv
Člen Týmu

Příspěvek od Tomv »

Podle mé 1.6 můžu potvrdit, že tento motor je z pohledu spotřeby hodně citlivý na teplotu.
V období, kdy jsou chladnější rána a odpoledne je už teplo,to dělalo klidně 0.5L.
Ráno do práce 25km, teplota 5C - spotřeba 5.7-6L. Stejná cesta zpět, teplota 20C - spotřeba 5.1-5.5L
Jízda po městě s už zahřátým motorem se mě na průměru skoro vůbec neprojevila.
Corolla Sedan 1.6 Valvematic manual 2019

moje spotřeba: https://www.spritmonitor.de/en/detail/1132298.html
Slayer
Člen Týmu

Příspěvek od Slayer »

Tomv píše:Podle mé 1.6 můžu potvrdit, že tento motor je z pohledu spotřeby hodně citlivý na teplotu.
V období, kdy jsou chladnější rána a odpoledne je už teplo,to dělalo klidně 0.5L.
Ráno do práce 25km, teplota 5C - spotřeba 5.7-6L. Stejná cesta zpět, teplota 20C - spotřeba 5.1-5.5L
To samé platí pro hybrid. První studené cesta do centra za 7, další klidně za 3...
Obrázek
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

ŽE BY...konkurencia v malom?
https://autozurnal.com/nove-suzuki-a-cr ... y-a-suzuki
Suzuki "preberie" dva modely Toyoty, a to RAV4 a Corollu Touring Sports.
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

skvela sprava. verim, ze Suzuki tam prida funkcie bez priplatku a niektore aj bez obmedzovani (ako vip,jbl...)
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Hrdzu azda vynechaju.
Sused mal Baleno. Po troch mesiacoch mu kvitli prahy festovne a v suzuki povedali že sa na to záruka nevzťahuje.
Bolo v plnej palbe. Po dvoch mesiacoch naťahovania sa so servisom ho predal a kúpil Duster. Z neho sa na mňa usmieva už rok a pol, vraj maximálna spokojnosť. A to má aj mazdu 3 2017 a Navarru.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Rolling Dog
Řidič

Příspěvek od Rolling Dog »

Tomv píše:Podle mé 1.6 můžu potvrdit, že tento motor je z pohledu spotřeby hodně citlivý na teplotu.
je citlivý na teplotu nasávaného vzduchu (Air Intake Temp Sensor),
alebo na teplotu chladiacej kvapaliny (Coolant Temp Senso)?
to su dve rozne cidla.
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

Dufam, ze v Toyote ziadne 'kurvitka' nie su :D ako ukazuju od 00:28:53 tu
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
Odpovědět

Zpět na „Corolla“