Jinak pro některé pro představu o spotřebě 2,0 TS. Víkendová cesta Praha - Strakonicko a zpět, plně naložené auto ( 5 osob + plný kufr ), dálnice nejčatěji 130 - 150 km/hod, zbytek na mne spíše ostřejší jízda, konečná spotřeba 5,4 L dle PP.
MartinHSD píše:No vidíš, když řekneš vše, tak se ukáže, že normálně jak jezdí většina by jsi měl spotřebu po městě v pohodě pod 5L a s občasnou dálnicí se více jak na 5L nedostal. Většina co zde přispívá to nemá jako pracovní služební auto co jezdí pomalu celý den, mají to jako většinou rodinné auto a ten typ jízd je mnohdy jiný. Tedy je pro mnohé reálné se při mixu město/mimo město a občas dálnice dostat skoro na papírovou spotřebu. Já jsem poslední cca 2 měsíce jako bokovku dělal stavební dozor na stavbě cca 2 km od domova, denně jsem tam byl klidně 3x a spotřeba mne hned vyskočila o 0,5L nahoru.
To samé platí pro hybrid. První studené cesta do centra za 7, další klidně za 3...Tomv píše:Podle mé 1.6 můžu potvrdit, že tento motor je z pohledu spotřeby hodně citlivý na teplotu.
V období, kdy jsou chladnější rána a odpoledne je už teplo,to dělalo klidně 0.5L.
Ráno do práce 25km, teplota 5C - spotřeba 5.7-6L. Stejná cesta zpět, teplota 20C - spotřeba 5.1-5.5L
Jízda po městě s už zahřátým motorem se mě na průměru skoro vůbec neprojevila.
je citlivý na teplotu nasávaného vzduchu (Air Intake Temp Sensor),Tomv píše:Podle mé 1.6 můžu potvrdit, že tento motor je z pohledu spotřeby hodně citlivý na teplotu.
V období, kdy jsou chladnější rána a odpoledne je už teplo,to dělalo klidně 0.5L.
Ráno do práce 25km, teplota 5C - spotřeba 5.7-6L. Stejná cesta zpět, teplota 20C - spotřeba 5.1-5.5L
Jízda po městě s už zahřátým motorem se mě na průměru skoro vůbec neprojevila.