Kamery do auta

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Kocúr
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2536
Registrován: sob 14.02.2015, 10:35

Re: Kamery do auta

Příspěvek od Kocúr »

:wink: Pojem bezdrôtové odomykanie/zamykanie auta evidujem prvý krát. Ale tak zas prečo nie, niečo na tom bude.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Uživatelský avatar
octavius
Řidič
Příspěvky: 214
Registrován: stř 28.03.2018, 07:01

Re: Kamery do auta

Příspěvek od octavius »

:lol: v minulosti ked sa zabuchli kluce sa auta drotikom otvarali :wink: :bigups: neviem comu sa divis doba pokrocila a uz sa to robi bezdrotovo :D
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
bohdan
Navigátor
Příspěvky: 76
Registrován: čtv 03.01.2019, 14:24

Re: Kamery do auta

Příspěvek od bohdan »

Ter Leeloo II píše:Mozna jsem tu spatne, jelikoz mam XA5 RAVku, ale nepodarilo se mi na prvni pokus najit jine vhodnejsi tema.

Poridil jsem si Viofo A129Pro Duo. Vcera jsem to nechal napojit na trvale napajeni u Emil Frey, ale ejhle ... kdyz mam takhle zapojenou kameru, tak mi nefunguje (nebo funguje spatne) bezdratove odemykani/zamykani auta. At uz keyless nebo pres dalkove ovladani. Rano na benzince se mi nepodarilo auto uz otevrit jinak, nez nakonec fyzickym klicem.

Nemel s tim nekdo nejaky problem? Pripadne nejake napady, co a jak s tim? Diky
Mam kameru napojenou taky na trvale napajeni a taky mi to delali v Toyote. Napojili to primo na radio, sice amatersky, ale fungovalo to (potom jsem si to musel opravit). V kazdem pripade zadny problem s odemikanim. Co ale problem byl, bylo vybijeni baterie, protoze kamera ma parkovaci rezim a teda nahravala i po vypnuti motora. A teda dost prekvapi kdyz rano nenastartujes nove auto.
Btw kamera Garmin s tou speci krabickou.
Toyota C-HR Selection Hybrid Azure 2018, 1.8 benzin 122 koní e-CVT 4x2
Ter Leeloo II
Navigátor
Příspěvky: 76
Registrován: úte 26.03.2019, 09:30

Re: Kamery do auta

Příspěvek od Ter Leeloo II »

Proc se vam nelibi pojem bezdratove odemykani? Mozna jsem mohl rict neco jako bezkontaktni, ale to by take nebylo uplne spravne.Proste jsem chtel jen shrnout varianty bez pouzivani dalkoveho ovladani i s pouzivanim. Zlobi/nefunguje oboje. Takze jsem pak musel do auta jit vytazenim "nouzoveho" klice a odemceni dveri postaru.

Jinak ja mam v druhem aute uz nejaky ten rok take kameru napojenou na trvale napajeni a bez problemu - jak s odemykanim nebo cimkoliv jinym, tak se startovanim. V Mazde mam BlackVue s krabickou, kde mam nastavene hlidani napeti na 12.5V, pak se kamera vypne. Ted u Toyoty uvadene Viofo s hardwire kitem (take s krabickou), kde jsem si nastavil 12.4V. Takze i tady nepredpokladam, ze by se mi mela vybit baterie.

Je mozne, ze tam dochazi k nejakemu elektromagnetickemu ruseni.
Uživatelský avatar
octavius
Řidič
Příspěvky: 214
Registrován: stř 28.03.2018, 07:01

Re: Kamery do auta

Příspěvek od octavius »

Bol to skor forek. :) Spravne je to bezklíčové odemykání neboli keyless :idea:
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
Kocúr
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2536
Registrován: sob 14.02.2015, 10:35

Re: Kamery do auta

Příspěvek od Kocúr »

Tak tak.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Ter Leeloo II
Navigátor
Příspěvky: 76
Registrován: úte 26.03.2019, 09:30

Re: Kamery do auta

Příspěvek od Ter Leeloo II »

Asi jsme se uplne nepochopili. Ja vim, ze to je keyless. Ale ja jsem extra chtel dat na jevo, ze nefunguje nejen keyless gesta (klika, atd.), ale i samotne dalkove ovladani, coz keyless neni. Tak jsem si jen "vymyslel" bezdratovou skupinu :lol: .

Tak jako tak si s tim budu jeste chvili hrat. V sesrvise tvrdi, ze to muze byt problem toho, jak si auto "hlida odbery" z baterky. Me ale prijde, ze mozna jen jsou ty vysilace "slabe". Kdyz vezmu dalkove ovladani a dam ho az ke klice, tak mi prijde, ze je odemykani/zamykani daleko uspesnejsi.
zzjosef
Navigátor
Příspěvky: 116
Registrován: pon 27.04.2015, 13:18
Bydliště: Poděbrady

Re: Kamery do auta

Příspěvek od zzjosef »

Co novou baterii do ovladače?
Auris 1,6 M 2013
Danny_Z
Člen Týmu
Příspěvky: 65
Registrován: pát 21.07.2017, 21:59

Re: Kamery do auta

Příspěvek od Danny_Z »

Oživím toto téma, byť řeším kameru pro RAV4 a nikoli pro Auris...

Jedním z parametrů výběru kamery pro mě je funkce parkování, tj. možnost krátkého záznamu na baterii bez napájení z auta po detekovaném nárazu, např. když vám někdo ťukne do zaparkovaného vozu. Už se mi to u předchozího auta (nikoli Toyota) stalo, takže by se to mohlo hodit...
Říkám si ale, zda má vůbec taková funkce smysl s ohledem na naší policii a využitelnost takového záznamu. Přijdu k autu, vidím promáčklý nebo odřený přední nárazník, tak zavolám policii s tím, že mám na kameře záznam. Na záznamu je ale stejně vidět jen, jak je auto v těsné blízkosti mého, samozřejmě SPZ, ale přímo náraz tam stejně vidět nebude (z interiéru z pohledu kamery podle mě není prokazatelné, že se o mě vůz opřel či nikoli). A už vidím policii, jak předvolá dle SPZ řidiče s tím, aby se přiznal, že se mi opřel o auto a poškodil ho...

Co si o tom kdo myslíte? Má to smysl vůbec u kamery při výběru řešit? Pomohlo by to něčemu? Ve finále přínos po těchto tahanicích je, že ušetřím 5 tis. Kč za spoluúčast, pokud to vůbec budu chtít opravovat...
Toyota RAV4 (MY2020) Hybrid AWD Executive (+JBL +Skyview) Pearl-White
Bylo: Toyota Auris Touring Sports MY2017 Hybrid Executive modrá Denim
sunko
Člen Týmu
Příspěvky: 5
Registrován: sob 18.11.2017, 14:53

Re: Kamery do auta

Příspěvek od sunko »

Ked som kupoval kameru tak som tiez takto rozmyslal, ale nakoniec som od tejto funkcie upustil. Dovodom je sposob akym kamery takutu situaciu nahravaju.
1/ kamera nenahrava, pri otrase sa zapne a zacne nahravat
vo vysledku tam mozno nebude nic vidiet lebo auto uz mozno odislo, nahrava sa totiz len od okamihu ked kamera zaznamena otras
2/ kamera nahrava stale, pokial dojde k otrasu tak predchadzajucich x sekund a nasledujucich x sekund ulozi do zaznamu
AK bude situacia v zornom poli kamery tak mam vsetko zdokumentovane, ak nie tak smola
Kamera vyzaduje ale nepretrzite napajanie, takze bud staly prud, alebo cez vstavanu bateriu. Vstavana bateria ma kratku vydrz a napr typickych 8-9 hodin parkovania v praci nevydrzi. Ide to vyriesit napr powerbankou, ale komu by sa ju chcelo kazdy den nabijat. Plus teda statie v noci by nebolo chranene. Alebo kupit rovno 2-3?
Z tychto dovodov som kameru s takymto zaznamom zavrhol. Stala sa mi tiez udalost ked mi na firemnom parkovisku 2x suchli auto. Prvy raz by to kamera zachytila - bola to predna cast, druhy raz to bolo bola prava zadna strana.
Chvilku som skusal mat aj kameru vzadu, lebo kedze to bola obycajna, tak zaberala privela miesta.
Po asi 5 rokoch ako som kupil kameru, ale musim povedat, ze ju uz asi 2 roky kameru len vozim v aute a vobec ju nepouzivam. Na zaciatku som sa citil ako king. Ale prakticky mi ta kamera nepriniesla nic, ani len lepsi pocit ked soferujem. A to som ju pekne zabudoval, kabel natiahol poza calunenie aby nebol nikde vidiet, vyriesil napajanie poriadnym menicom na 5V. Kameru som kupil v tom case s velmi dobrou kvalitou zaznamu, bez vstavanej baterie ale s kondenzatorom aby vydrzala vysoke plusove aj minusove teploty, pridal polarizacny filter, spravil upravy aby na nej nic nesvietilo, zakryl biele plochy aby nebola vidiet a pod...
Radsej si priplat za nulovu spoluucast, alebo aspon nizsiu. 5000czk/200 eur je dost vela. To vacsinu skrabancov vyriesis mimo autorizaku lacnejsie.
Odpovědět

Zpět na „Auris“