Kouření motoru D-Cat
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kouření motoru D-Cat
Patřím k lidem kterým to hulí a už nemám sílu to řešit, auto jezdí jinak normálně. Rád se dozvím něco nového.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Zdravím všechny, Toyotu jsem koupil před 3 roky (r.v.2011), občasné dýmení z výfuku jsem pozoroval (tankuju Verva Diesel + aditiva VIF). Kontroloval jsem zda auto kromě nafty něco nežere, vše v pořádku. 25.12. se rozsvítila známá trojkombinace, v diagnostice byla chyba P1386 (auto se ale chovalo normálně), tu jsem vymazal. Po ujetí 400km se objevila chyba P2002 (auto se zase chovalo normálně), chybu jsem vymazal najel 300km a bez závady. Po přečtení fóra jsem teď nechal vyčistit EGR, tak uvidím jestli to pomůže.
biely stiplavy dym z vyfuku je nespalena nafta, vznika to ked chce system vypalovat, ale nevie presiahnut cca 400 stupnov.
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
S toho si nic nedělej mě to dělá pořád jen mažu chybovou hlášku už 4 rokem.standa27 píše:Zdravím všechny, Toyotu jsem koupil před 3 roky (r.v.2011), občasné dýmení z výfuku jsem pozoroval (tankuju Verva Diesel + aditiva VIF). Kontroloval jsem zda auto kromě nafty něco nežere, vše v pořádku. 25.12. se rozsvítila známá trojkombinace, v diagnostice byla chyba P1386 (auto se ale chovalo normálně), tu jsem vymazal. Po ujetí 400km se objevila chyba P2002 (auto se zase chovalo normálně), chybu jsem vymazal najel 300km a bez závady. Po přečtení fóra jsem teď nechal vyčistit EGR, tak uvidím jestli to pomůže.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
-
- Člen Týmu
Tak asi nic...Lykke Altezza píše:Pánové, sice s křížkem po funuse ale přece, čtu Vaše příspěvky ohledně kouřícího D-Cat motoru. Mám ten stejný a problém odhalen! Každopádně mám spousty informací o které bych se rád podělil vzhledem k tomu, že mám stejný motor v Lexusu IS220D z roku 2007 a už mě to stálo více než dost peněz. V poslední chvíli jsem však zjistil kde je příčina a co z toho, co píšete (výměny DPF, pístních kroužků apod.) je blbost.
Tyto auta se pořád prodávají i kupují. Jakmile bude chvilka času, rád napíšu víc. Pokud však někdo v tomto roce 2020 řeší problém a prohlíží toto téma, neváhejte napsat. Můžeme znovu otevřít diskuzi hned.
2.2D-Cat
Zdar,Lykke Altezza píše:Pánové, sice s křížkem po funuse ale přece, čtu Vaše příspěvky ohledně kouřícího D-Cat motoru. Mám ten stejný a problém odhalen! Každopádně mám spousty informací o které bych se rád podělil vzhledem k tomu, že mám stejný motor v Lexusu IS220D z roku 2007 a už mě to stálo více než dost peněz. V poslední chvíli jsem však zjistil kde je příčina a co z toho, co píšete (výměny DPF, pístních kroužků apod.) je blbost.
Tyto auta se pořád prodávají i kupují. Jakmile bude chvilka času, rád napíšu víc. Pokud však někdo v tomto roce 2020 řeší problém a prohlíží toto téma, neváhejte napsat. Můžeme znovu otevřít diskuzi hned.
za mňa: hurá do toho.. je to tu samé oko.
Za akékoľvek konštruktívne rady k tejto téme bude povďačných isto veľa majiteľov týchto verklov.
TOYOTA Avensis 2,2 D-CAT, 130kW, 2006
TOYOTA Yaris 1,33 Dual VVT-i, 2012
TOYOTA Yaris 1,33 Dual VVT-i, 2012
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Lykke Altezza vypalil mozog v sklipku miesto DPF a s tym to asi zhaslo.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Na tejto generacii ide o pomerne neriesitelny problem, nakolko je system riadenia DPF velmi nedokonaly a riadiaca jednotka sa zrejme nedokaze vysporiadat so zmenou fyzikalnych parametrov DPF a komponentov motora, ktore sa casom menia. Ohladom tejto problematiky som toho popisal uz vela. Casto sa stava, ze oprava je prilis komplexna a nerentabilna, pripadne problem aj tak nevyriesi. Po urcitom najazde prebiehaju regeneracie uz takmer nonstop, biely dym len indikuje dalsi problem a neschopnost dosiahnut dostatocne vysoku teplotu.
Pricin moze byt niekolko, napr. ucpany kanal 5teho vstrekovaca, opotrebena katalyzacna vlozka, ktora je sucastou DPF, znehodnotene samotne DPF, nepresna lambda sonda, MAF, zakarbonovane sanie, opotrebene trysky, motor, turbo..
Casto prehliadany unik cez EGR moze taktisto znehodnotit DPF, zaniest sanie, znicit motor, turbo pripadne ine..
Stretavame sa s tym, ze firmy ponukajuce profi cistenie DPF, riesia problematiku vrtackou, nakolko vedia, ze Toyotacke DPF ich metodikou nedokazu zregenerovat. Nasledne odovzdaju nic netusiacemu zakaznikovi "vycistene" DPF aj s protokolom, ake nizke protitlaky po "cisteni" namerali. Darmo sa budete cudovat, ze mate chvilu po cisteni z auta opat dymovnicu alebo chybove kody a nudzovy rezim. Zbytocne budu prstovat vyfuk v bielych rukavickach, ked je DPF uz raz rozvrtane, popripade este aj popraska, vysype sa do katalyzatorov a ucpe vyfuk.
Rovnako sa stretavam s tym, ze D-CAT s origo DPF vyrazia z emisnej a po odstraneni filtra na opakovanej emisnej kontrole uz velebia majitela za opravu a super vysledky merani.
Tolko k funkcnosti DPF, emisiam a cisteniu...
Pricin moze byt niekolko, napr. ucpany kanal 5teho vstrekovaca, opotrebena katalyzacna vlozka, ktora je sucastou DPF, znehodnotene samotne DPF, nepresna lambda sonda, MAF, zakarbonovane sanie, opotrebene trysky, motor, turbo..
Casto prehliadany unik cez EGR moze taktisto znehodnotit DPF, zaniest sanie, znicit motor, turbo pripadne ine..
Stretavame sa s tym, ze firmy ponukajuce profi cistenie DPF, riesia problematiku vrtackou, nakolko vedia, ze Toyotacke DPF ich metodikou nedokazu zregenerovat. Nasledne odovzdaju nic netusiacemu zakaznikovi "vycistene" DPF aj s protokolom, ake nizke protitlaky po "cisteni" namerali. Darmo sa budete cudovat, ze mate chvilu po cisteni z auta opat dymovnicu alebo chybove kody a nudzovy rezim. Zbytocne budu prstovat vyfuk v bielych rukavickach, ked je DPF uz raz rozvrtane, popripade este aj popraska, vysype sa do katalyzatorov a ucpe vyfuk.
Rovnako sa stretavam s tym, ze D-CAT s origo DPF vyrazia z emisnej a po odstraneni filtra na opakovanej emisnej kontrole uz velebia majitela za opravu a super vysledky merani.
Tolko k funkcnosti DPF, emisiam a cisteniu...