Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
tisnov
Manager Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od tisnov »

Tak mi to najdí. Čekám. 8)
A prosím bez urážek, zkus byt civilizovaný a věcný. :idea:
Dá se i takhle diskutovat. Urážky mě nepřesvědčí, naopak. :mad:
Naposledy upravil(a) tisnov dne čtv 28.11.2019, 09:01, celkem upraveno 1 x.
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

Je tady někdo kdo o spojitosti valvematicu a atkinsoná něco ví a může přispět prosím ?
octavius
Řidič

Příspěvek od octavius »

Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

@tisnov, @octavius no podľa internetu to vyzerá tak, že valvematic dokáže plynule meniť zdvih sacích ventilov (podľa Wiki medzi 1-11mm podľa potreby).
Teda aby som bol kompletny ako to chápem ja:
VVT-i: 2 režimy dĺžky otvorenia a zdvihu sacích ventilov - v nízkych otáčkach nastavené na efektivitu vo vysokých na výkon.
Dual VVT-i: VVT-i na sacích aj výfukových ventiloch.
Valvematic: Ako Dual VVT-i ale zdvih a dĺžka otvorenia sa dá ovládať plynule.
VVT-iW: dokáže nechať nasavacie ventily otvorené aj vo fáze kompresie a tým pádom napodobniť atkinsona. Takisto dokáže prepínať na ottov režim podľa potreby. Prvý krát predstavený v 2.0t od lexusu, potom v 1,2t od Toyoty.

Prešiel som asi 20 stránok a nikde nebolo spomenuté, že by Valvematic vedel napodobniť atkinsona. Načo by potom vyvíjali VVT-iW, keby to isté vedel už Valvematic netuším. Takisto by mala Toyota najhorší marketing ever, keby X rokov nekomunikovala, že také niečo majú.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

octavius 1,2 T toho atkinsona má o tom žádná. :)
evžen díky za příspěvek ale stále nemáme nic co by spojovalo valvematic s atkinsonem. 8)
Protože ho nemá.
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Bubo226 píše:no prave. ze mam dojem, ze to v EV modu jede kdykoliv muze - at mam EV zmacknuto nebo ne.
tak to je právě asi cíl hybridů - snažit se jet co nejvíc času na elektřinu , proto jakmile to baterka a jízda dovolí, tak hend jede jen v ev mode ... .
Tlačítko na vynucení nemá až takový velký smysl v autě -alespon za jízdy, kdy se to samo snaží jet čist na ev, když to jde, ...
ale smysl to má, když chce člověk jen přeparkovat, či popoject 100m ke škole a nechce , aby se na ten kousek startoval zbytečně motor, což je fajn funkce ..., ale za jízdy je tam to tlačtko zbytečný ... .
To využívám já, že ráno ke škole cca 200m popojedu na elektřinu, tam zavedu dítě do školy a pak už frčím normál na benál .., přijde mi to, že pro auto je to šetrnější ... .
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Je to tak, mě nikdy toyota nic neříkala, ale došel sem k ní z původního modelu corolly - chtěl sem čistou atmosferu a cenově neměla konkurenci, respektivě za "málo" peněz hodně muziky. Ted je cenově vysoko a v om je ten zakopanej pes , kdy už se díky ceně lidé dívají jinam, zda za svoje nekoupí někde líp ... , to je naprosto přirozený jev.
Já už sem pak podlehl novince, ale nedivím se, že spousta lidí už pšilhává jinde ...
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Octavius, pekne video si nasiel.

V prvom rade by som Evzena upozornil, ze svet nefunguje ako sach - cierno bielo a holub z vrchu vidi viac ako krtko zo spodu :wink:
Zabudol som ti v RAV4 fore dat merne data pre novy 2,5 R4, tak nieco na vikendove citanie:
https://www.epa.gov/sites/production/fi ... ed-egr.pdf

U 1,2T sice uvadza Toyota Atkinsona, ale pre mna je to skor Miller. Teda pan, ktory prvy spojil preplnanie s Atkinsonom a hlavne realne dotiahol technicke riesenie. Tak ako uvadzala v 90tych Mazda pre svoj 2,3 MEC s kompresorom v Xedose. Atkinson dal patent v 1880 a tak je to jeho ...

Marketing Toyoty by som sem vobec netahal. Co by mal priznat, ze 10 rokov po Mazde a 120 rokov po patente nieco maju v Priuse II? Hlavnym prvkom bol hybrid, nie cyklus motora.

Ja nikde netvrdim, ze valvematic ma Atkinsona, ale near Atkinson. A to z pohladu vstupu a vystupu uzavreteho systemu s vnutornym spalovanim. Co je VVT-iW z pohladu valvematicu a co z pohladu Atkinosona v Priuse II? To je na dumanie na vikend.
https://toyota-club.net/files/faq/16-01 ... er_eng.htm

Zaujimave je, ze valvematic defacto konci, aj ked nerozumiem preco (ekonomika?). Este si Evzene zabudol na VVT-iE v Lexe, tu som cakal, ze tento stupen bude "spojeny" s valve kvoli emisiam.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
manageere
Člen Týmu

Příspěvek od manageere »

CommonUser píše:Octavius, pekne video si nasiel.
U 1,2T sice uvadza Toyota Atkinsona, ale pre mna je to skor Miller. Teda pan, ktory prvy spojil preplnanie s Atkinsonom a hlavne realne dotiahol technicke riesenie. Tak ako uvadzala v 90tych Mazda pre svoj 2,3 MEC s kompresorom v Xedose. Atkinson dal patent v 1880 a tak je to jeho ...
.

Jasne, miliarda ludi na zemi to povazuje za Attkinsona ale podla Teba to je Miller. Vsetci su blazni len ty si lietadlo. Toto vlakno je aj vdaka Tvojim domnienkam a nezmyselnym prispevkom zaspamovane. Podel sa o Tvoje skusenosti ako vlastnik novej Corolly, alebo si zaloz vlakno CommonUser, kde sa mozes hadat sam so sebou. :roll:
Corolla Active + Trend + LED FL 2016 , 1.6 Valvematic
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

V tomto sa postavim na stranu CU:
https://www.sciencedirect.com/topics/en ... nson-cycle
Today, the term Atkinson cycle is used to describe Miller's modified four-stroke Otto cycle, in which the intake valve is held open longer than normal to allow the piston to push some of the intake air back out of the cylinder.
https://en.wikipedia.org/wiki/Miller_cycle
A similar delayed valve-closing method is used in some modern versions of Atkinson cycle engines, but without the supercharging.

Ono realne to bude skoro to iste, je to len o definovani si pojmov. Ak Miller bol vlastne Atkinson + supercharger/turbocharger, tak 1.2T by mala byt pomenovana Miller. Ak niekto povie, ze je to aj tak Atkinson, tak ano, ale modifikovany. Takze sa len dotahujete na tom, ako si zadefinujete pojmy.

Co sa tyka Valvematic, ano Valvematic nie je cisty Atkinson cyklus. Ale to co hovori CU je to, ze Valvematic svojim sposobom vie cyklus priblizit az takmer k Atkinsonovemu cyklu a je vzdialeny od Ottovho cyklu. Takze ano, nie je to Atkinson, ale zaroven to moze byt near Atkinson.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

manageere píše:Toto vlakno je aj vdaka Tvojim domnienkam a nezmyselnym prispevkom zaspamovane. Podel sa o Tvoje skusenosti ako vlastnik novej Corolly, alebo si zaloz vlakno CommonUser, kde sa mozes hadat sam so sebou. :roll:
:bigups: :bigups:
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
matias
Člen Týmu

Příspěvek od matias »

Ahojte, mam otazku k EV rezimu. Este ani raz sa mi nepodarilo ho vynutit, vzdy mi zahlasi ze rezim nie je dostupny, aj ked napr. auto ide cisto na EV chvilu, potom zapne spalovak na minutku a potom zase EV....
Toyota Corolla TS 2.0 HEV (M20A-FXS)
Toyota Corolla Verso 2.2 D-4D (2AD-FTV)
milano
Řidič

Příspěvek od milano »

Vozidla co používají Atkinsonův cyklus:
https://en.wikipedia.org/wiki/Atkinson_ ... le_engines
Valvematic tam není.
prsut
Navigátor

Příspěvek od prsut »

btw, wiki nie je dokonala, a tiez pozor na slova pre zoznamom "...for example..."

To nie preto, ze by som rozumel Atkinsonu - vobec ma nezaujima, ale wiki pre mna vzdy obsahuje prvotny zoznam informacii, aby som sa dostal do obrazu...
a ani nikoho neobhajujem ani nehanim a vobec neviem co tu robim, ked nemam corollu (zato mam mesacne c-hr...)
Kia Proceed 1,4T, smart pack, navi pack, Track Red
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Trend, Trend+ 2014 - predane
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

matias píše:Ahojte, mam otazku k EV rezimu. Este ani raz sa mi nepodarilo ho vynutit, vzdy mi zahlasi ze rezim nie je dostupny, aj ked napr. auto ide cisto na EV chvilu, potom zapne spalovak na minutku a potom zase EV....
Na vynutenie EV musia byt plnene 4 podmienky (co som si vsimol)
1. Zohriaty motor auta (v terajsich teplotach to chvilku trvá)
2. nabita bateria aspon na 50-60 percent a viac
3. Nizka rychlost - max 38-39 Km (pri vyssej ju vypne)
4. Stlacenie plynu - nesmie prekrocit ukazovatel ECO na pristrojovke
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Odpovědět

Zpět na „Corolla“