tak to tam teda na sedanu v tom případě nemám...
Měnil jste už někdo kola? Chtěl bych to dnes vyměnit, kdoví, jak dlouho to v servisu bude, tak abych nejel na letních po sněhu domů ....
Nemáte někdo obrázek, za co se to zvedá ?
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Ja som vymenil na zimne v Autoservis Garant, tusim za 1500 a ide to rychle (objednal som sa cez web), + pre istotu dal skontrolovat aj geometriu po tom ako sa mi podarilo v cudzine najst jamy na ceste (spolu s geometriou /predne-zadne/ to uz bolo drahsie 5230). Ked som vyhladaval original Toyota, tak su daleko vybookovane, akurat z Emil Frey (281000572) ma vedeli dat na tuto sobotu, ale to mi zial uz nevyhovovalo.
Jedno mi nevyhovuje a zaujima ma aj vas nazor, ze ked date cokolvek spravit STK/EK/servis, tak vam vezmu auto, nevidite co na nom robia a pri geometrii si spravili aj kratku jazdu na nom, vsetko bez mojej pritomnosti - bral by som radsej riesenia, kde priamo mozem vidiet co sa tam deje a nejazdia mi na aute. Sice tam neostala na dverach (interier, svetly plast) velka olejova skvrna, ale bola tam od ruk.
(Ad: Autoservis Garant - su to smejdi, k nim (pre istotu) chodte maximalne ak s plastovou imitaciou auta)
Naposledy upravil(a) androids dne pon 17.02.2020, 09:45, celkem upraveno 1 x.
[quote="papi"]tak to tam teda na sedanu v tom případě nemám...
Měnil jste už někdo kola? Chtěl bych to dnes vyměnit, kdoví, jak dlouho to v servisu bude, tak abych nejel na letních po sněhu domů ....
Nemáte někdo obrázek, za co se to zvedá ?[/quote]
mechaniku , bývá zvykem, že na plechu co trčí z podběhu jsou v celkem intuitivním místě dva zářezy, mezi které se pak opírá hever. To místo je více vyztužené. Bude to určitě v návodě vč. obrázku.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
ano to by mohlo být ono, je to sice trochu jinak provedené než jsem býval u Toyoty zvyklý, ale bude to dle mne na 99 % tam.
Používáte někdo ten brzdící stupeň automatický převodovky na 1.8 hybridu? Má smysl dávat to i jindy, než při jízdě z kopce? Respektive je v té rekuperaci na to B velkej rozdíl oproti normálnímu brždění?
já to teda nepoužívám.
Zítra to vezu do Prahy do servisu, chtěl sem si ještě mezitím prohodit kola, ale asi se na to vyprdnu ..., kdyby s tím kolem náhodou něco bylo, tak asi bude to ta lepší dat v tom stavu, jak bylo nabouráno.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
[quote="Den"]Používáte někdo ten brzdící stupeň automatický převodovky na 1.8 hybridu? Má smysl dávat to i jindy, než při jízdě z kopce? Respektive je v té rekuperaci na to B velkej rozdíl oproti normálnímu brždění?[/quote]
režim B je brždění motorem, má to smysl pouze při delšímu sjezdu z prudkého kopce, kdy pomáhá ulehčit brzdám. Já to využil jen když jsem např. v Alpách sjízděl z ledovcových areálů do údolí. Jinak je lepší lehce brzdit a režim B vůbec nepoužívat. Režim B neznamená zvýšenou míru rekuperace, spíše naopak. Lehkým bržděním v řežimu D se narekuperuje daleko více energie než při režimu B, kdy brzdí motor.
Dobrý večer, od pátku mám doma novou corollu v kombíků 2.0l. Přešel jsem z Aurisu 1.6l . První dojmy výkon super. Zatím město 6 l předtím 8l takže spokojenost. Kvalita zas o něco vyšší i když u Aurisu mi přijde že pohodlnější sedačky obě auta jsou v top výbavě. Ale sedačky prostě lepší ve starším. Nějak mi ale chybí v navigaci aplikace počasí a čerpací stanice a sklenička dá se to tam nějak dostat? A moc nerozumím k čemu jsou padla pod volantem v hybridů.
Ale mám jeden kaz i když asi slysim i trávu růst. Tak při vyšší rychlostech slyším od předních dveří jaký si cinkáni nebo ševelení nemáte stím někdo podobnou zkušenost?
Koupil jsem Corollu Sedan 2019 1.6 a to jemné cinkání slyším také, ale jen když mám nohu na plynu. Byl jsem s tím v servisu a při zkušební jízdě mi technik řekl. že nic neslyší. Tak nevím.
Mám to isté. Zvuk je jemný, ale nepríjemný. Menili mi spodnú okennú lištu, lištu b stĺpika a nič nepomohlo. Zo zúfalstva som dúfal, že pomôže prezutie z 18" na 16", ale nepomohlo. Môžeme založiť klub
Stalo se vám, že jste měli špatnou geometrii u nového auta? Když dám volant rovně, tak mi to táhne doprava a to takovým způsobem, že na dálnici, během 5 vteřin, v pohodě přejedu z levého pruhu do pravého. Nejspíš to bude mít vliv i na systém udrženi v jízdním pruhu, jelikož auto prostě nedokáže jet rovně a šňeruje si to od levé čáry k právě a zpět.