Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
papi
Manager Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od papi »

tak to tam teda na sedanu v tom případě nemám... :(
Měnil jste už někdo kola? Chtěl bych to dnes vyměnit, kdoví, jak dlouho to v servisu bude, tak abych nejel na letních po sněhu domů ....

Nemáte někdo obrázek, za co se to zvedá ?
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

Ja som vymenil na zimne v Autoservis Garant, tusim za 1500 a ide to rychle (objednal som sa cez web), + pre istotu dal skontrolovat aj geometriu po tom ako sa mi podarilo v cudzine najst jamy na ceste (spolu s geometriou /predne-zadne/ to uz bolo drahsie 5230). Ked som vyhladaval original Toyota, tak su daleko vybookovane, akurat z Emil Frey (281000572) ma vedeli dat na tuto sobotu, ale to mi zial uz nevyhovovalo.
Jedno mi nevyhovuje a zaujima ma aj vas nazor, ze ked date cokolvek spravit STK/EK/servis, tak vam vezmu auto, nevidite co na nom robia a pri geometrii si spravili aj kratku jazdu na nom, vsetko bez mojej pritomnosti - bral by som radsej riesenia, kde priamo mozem vidiet co sa tam deje a nejazdia mi na aute. Sice tam neostala na dverach (interier, svetly plast) velka olejova skvrna, ale bola tam od ruk.
(Ad: Autoservis Garant - su to smejdi, k nim (pre istotu) chodte maximalne ak s plastovou imitaciou auta)
Naposledy upravil(a) androids dne pon 17.02.2020, 09:45, celkem upraveno 1 x.
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

[quote="papi"]tak to tam teda na sedanu v tom případě nemám... :(
Měnil jste už někdo kola? Chtěl bych to dnes vyměnit, kdoví, jak dlouho to v servisu bude, tak abych nejel na letních po sněhu domů ....

Nemáte někdo obrázek, za co se to zvedá ?[/quote]

mechaniku :-), bývá zvykem, že na plechu co trčí z podběhu jsou v celkem intuitivním místě dva zářezy, mezi které se pak opírá hever. To místo je více vyztužené. Bude to určitě v návodě vč. obrázku.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Hele, já se i ohnul :D
Mělo by to být to místo na tý šipce,ne?
Přílohy
IMG_2525.JPG
IMG_2525.JPG (46.76 KiB) Zobrazeno 1528 x
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

ano to by mohlo být ono, je to sice trochu jinak provedené než jsem býval u Toyoty zvyklý, ale bude to dle mne na 99 % tam.
Den
Člen Týmu

Příspěvek od Den »

Používáte někdo ten brzdící stupeň automatický převodovky na 1.8 hybridu? Má smysl dávat to i jindy, než při jízdě z kopce? Respektive je v té rekuperaci na to B velkej rozdíl oproti normálnímu brždění?
Klinec
Člen Týmu

Příspěvek od Klinec »

Zdravim, tu je jeden link na Prius techniku jazdenia resp triky a rady,je to v EN ale niekoho by to mohlo zaujimat,je tam aj popis na ten Bmod.

https://en.m.wikibooks.org/wiki/Toyota_ ... ing_tricks
Toyota Corolla TS Selection 2.0 Hybrid 2019
Toyota Auris TS 1.6 VVTi Trend+ 2015
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

já to teda nepoužívám.
Zítra to vezu do Prahy do servisu, chtěl sem si ještě mezitím prohodit kola, ale asi se na to vyprdnu ..., kdyby s tím kolem náhodou něco bylo, tak asi bude to ta lepší dat v tom stavu, jak bylo nabouráno.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

[quote="Den"]Používáte někdo ten brzdící stupeň automatický převodovky na 1.8 hybridu? Má smysl dávat to i jindy, než při jízdě z kopce? Respektive je v té rekuperaci na to B velkej rozdíl oproti normálnímu brždění?[/quote]

režim B je brždění motorem, má to smysl pouze při delšímu sjezdu z prudkého kopce, kdy pomáhá ulehčit brzdám. Já to využil jen když jsem např. v Alpách sjízděl z ledovcových areálů do údolí. Jinak je lepší lehce brzdit a režim B vůbec nepoužívat. Režim B neznamená zvýšenou míru rekuperace, spíše naopak. Lehkým bržděním v řežimu D se narekuperuje daleko více energie než při režimu B, kdy brzdí motor.
Kub4a
Člen Týmu

Příspěvek od Kub4a »

Dobrý večer, od pátku mám doma novou corollu v kombíků 2.0l. Přešel jsem z Aurisu 1.6l . První dojmy výkon super. Zatím město 6 l předtím 8l takže spokojenost. Kvalita zas o něco vyšší i když u Aurisu mi přijde že pohodlnější sedačky obě auta jsou v top výbavě. Ale sedačky prostě lepší ve starším. Nějak mi ale chybí v navigaci aplikace počasí a čerpací stanice a sklenička :D dá se to tam nějak dostat? A moc nerozumím k čemu jsou padla pod volantem v hybridů.

Ale mám jeden kaz i když asi slysim i trávu růst. Tak při vyšší rychlostech slyším od předních dveří jaký si cinkáni nebo ševelení nemáte stím někdo podobnou zkušenost?
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid
Jurasu
Člen Týmu

Příspěvek od Jurasu »

Koupil jsem Corollu Sedan 2019 1.6 a to jemné cinkání slyším také, ale jen když mám nohu na plynu. Byl jsem s tím v servisu a při zkušební jízdě mi technik řekl. že nic neslyší. Tak nevím.
Tenantles1
Navigátor

Příspěvek od Tenantles1 »

Mám to isté. Zvuk je jemný, ale nepríjemný. Menili mi spodnú okennú lištu, lištu b stĺpika a nič nepomohlo. Zo zúfalstva som dúfal, že pomôže prezutie z 18" na 16", ale nepomohlo. Môžeme založiť klub :(
Bubo226
Navigátor

Příspěvek od Bubo226 »

[quote="Kub4a"] A moc nerozumím k čemu jsou padla pod volantem v hybridů.
[/quote]

muzes "manualne" radit - pokud drbes radici paku doleva. Ale krome velmi dlouhe jizdy z kopce jsem nenasel jediny duvod to delat.....
Slayer
Člen Týmu

Příspěvek od Slayer »

Stalo se vám, že jste měli špatnou geometrii u nového auta? Když dám volant rovně, tak mi to táhne doprava a to takovým způsobem, že na dálnici, během 5 vteřin, v pohodě přejedu z levého pruhu do pravého. Nejspíš to bude mít vliv i na systém udrženi v jízdním pruhu, jelikož auto prostě nedokáže jet rovně a šňeruje si to od levé čáry k právě a zpět.

Vztahuje se na tohle záruka?
Toyota Corolla HSD 1.8 Executive VIP 2019
Obrázek
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Reklamoval bych to co nejdřív. Jiný přístup asi bude měsíc po koupi auta a jiný po roce a půl.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“