Kdyz vypnu motor a toci se mi ventilator na chladici, nemel by se tocit i po zhasnuti motoru, nez se ochladi? Na hodne autech to tak dela, tak by me zajimalo jesli tam nemam neco spatne
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
jj taky jsem kdysi po tom bádal a je to udělaný schválně protože ventilátor má smysl být puštění jen když běží motor a pumpa a tím cirkuluje voda..jinak je to zbytečný ale nechápu proč to maj škodovky a ostatní když vypneš klíček že to jede
Petr píše:jj taky jsem kdysi po tom bádal a je to udělaný schválně protože ventilátor má smysl být puštění jen když běží motor a pumpa a tím cirkuluje voda..jinak je to zbytečný ale nechápu proč to maj škodovky a ostatní když vypneš klíček že to jede
je to jednoduchy:většinou je tam malý el.čerpadlo který honí chl.kap.v okruhu než se vše ochladí je to super protože motor má určitou tepelnou setrvačnost a když někdo jede čočku a nenechá motor pomalou jízdou schladit tak hrozí po zastavení a vypnutí motoru jeho přehřátí
Petr píše:jj taky jsem kdysi po tom bádal a je to udělaný schválně protože ventilátor má smysl být puštění jen když běží motor a pumpa a tím cirkuluje voda..jinak je to zbytečný ale nechápu proč to maj škodovky a ostatní když vypneš klíček že to jede
je to jednoduchy:většinou je tam malý el.čerpadlo který honí chl.kap.v okruhu než se vše ochladí je to super protože motor má určitou tepelnou setrvačnost a když někdo jede čočku a nenechá motor pomalou jízdou schladit tak hrozí po zastavení a vypnutí motoru jeho přehřátí
tak to je dobrý ale jsem si jistej že felicie nebo favority el.čerpadlo nemáj a dělá to po vypnutí klíčku to je asi náznak nebo co???