Prach z brzdících destiček

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
františekhk
Člen Týmu

Prach z brzdících destiček

Příspěvek od františekhk »

Zdravím všechny,
a mám takový dotaz. Mám Auris TS a přestože si nemyslím, že jsem "nějaký brzdič" mám, vzhledem k ostatním autům dosti špinavé alu disky od prachu z brzdových destiček; předních více. Podotýkám, že je vše origo, auto je staré 2,5 roku. Má někdo podobnou zkušenost; jsou snad destičky měkčí, nevím.
Díky za Vaše názory.
František
Auris TS 1,6 VVT-i Trend+ /2016
Djmicho
Člen Týmu

Re: Prach z brzdících destiček

Příspěvek od Djmicho »

Je to materiálem destiček, jedině vyměnit za ATE ceramic nebo TRW Dtec cotec, to jsou málo prašné desky
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

františekhk píše:Zdravím všechny,
a mám takový dotaz. Mám Auris TS a přestože si nemyslím, že jsem "nějaký brzdič" mám, vzhledem k ostatním autům dosti špinavé alu disky od prachu z brzdových destiček; předních více. Podotýkám, že je vše origo, auto je staré 2,5 roku. Má někdo podobnou zkušenost; jsou snad destičky měkčí, nevím.
Díky za Vaše názory.
František
- mne by viac vadili čisté disky a slabé brzdy... holt nemôže byť všetko - i naleštený elektron, i super brzdy i nízka cena i vysoká výdrž.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

A na tmavých to ako nebude vidieť?
To bola iba básnická otázka, inak ma prach z bŕzd netrápi.
A len tak mimochodom, kupujem tie najlacnejšie doštičky a doteraz som prach na diskoch nemal. Teda nie že by tam nebol ale nie je to žiaden extrém.
A len tak mimochodom II brzdy majú podľa valcovej stolice dobrú účinnosť. To len kvôli tej cene za doštičky.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

čo je aftermarket nie je problém a ceny sú prijateľné... ale za takú prívodnú palivovú rúru k nádrži toyota pýta 200E.... doporučujem tiež skontrolovať, slušne mi to hnilo.... naštastie allegro mi pomohlo :D
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

františekhk píše:…. mám, vzhledem k ostatním autům dosti špinavé alu disky od prachu z brzdových destiček; předních více. Podotýkám, že je vše origo, auto je staré 2,5 roku. Má někdo podobnou zkušenost; jsou snad destičky měkčí, nevím.
Díky za Vaše názory.
František
To není prach z brzdových destiček, mám stejný problém - přední disky zasviněné více než zadní a přitom jsem zatím měnil zrovna jen zadní destičky (110tKm) a přední furt dobré (STK před měsícem), je to snad konstrukcí disků či podvozku že zrovna přední musí sbírat všechen prach co autí potká, pokud to vadí tak jedině častěji mýt a nedumat nad destičkami, ty jsou v pořádku a kdo nadává na malou výdrž origo destiček by se měl zamyslet nad stylem své jízdy, učo patří do kategorie tzv "šoupalů" (brzdí i na rovince).
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

slabostka píše:čo je aftermarket nie je problém a ceny sú prijateľné... ale za takú prívodnú palivovú rúru k nádrži toyota pýta 200E.... doporučujem tiež skontrolovať, slušne mi to hnilo.... naštastie allegro mi pomohlo :D
Jo pravda. Pár týždňov dozadu som riešil zadné brzdy a tiež ma ta privodna "rúra" pri pohľade od spodu dostala. A taktiež priecnik pod nádržou...
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

farnell píše:
slabostka píše:čo je aftermarket nie je problém a ceny sú prijateľné... ale za takú prívodnú palivovú rúru k nádrži toyota pýta 200E.... doporučujem tiež skontrolovať, slušne mi to hnilo.... naštastie allegro mi pomohlo :D
Jo pravda. Pár týždňov dozadu som riešil zadné brzdy a tiež ma ta privodna "rúra" pri pohľade od spodu dostala. A taktiež priecnik pod nádržou...
- a tak nie som sám.... pričnik som kúpil origo a poctivo natrel resistinom.... palivovú rúru z allegra rovnako základná farba a resistin....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
františekhk
Člen Týmu

Příspěvek od františekhk »

Díky všem za příspěvky. Já to až tak moc neřešil dokud mě kámoš nepopíchl. Taky dávám přednost měkčím destičkám, než sjetému disku.

Díky. František
Auris TS 1,6 VVT-i Trend+ /2016
Odpovědět

Zpět na „Auris“