Oboje som pozoroval/pozorujem aj ja. S tým brzdením motorom, je to záhada pre mňa, ale už od nova. Ráno, keď do práce zašínam kopcom dolu ale či v zime, či v lete keď tam hodím 3-ku manuálne auto síce vykazuje nejakú spotrebu cca tie 2-3l ale brzdí motorom (keď tam nechám D, tak musím brzdiť brzdami). Keď je zahriate tak väčšinou brzdí motorom samo - teda keď nepridávam, spotreba je nulová. TO ale neplatí pri vysokej rýchlosti, kedy (okolo 130km/h ) kedy tam nejaký benzín ide hádam vždy a takisto si niekedy auto povie, že brzdiť motorom nebude a pocitovo ani nebrzdí, stále vstrekuje aj palivo - prečo neviem, chcel som sa na to spýtať na garančke, ale zabudol som vždy...C M Burns píše:Nevíte jestli na Corollách s CVT v poslední době neproběhla aktualizace map motorové řídící jednotky? Po servisu mi nějak záhadně přestalo fungovat brzdění motorem (funguje to jen občas, spíš ne). Když sundám nohu z plynu, tak se spotřeba sníží, ale ne na 0, ale tak cca 3l/100 km (i z kopce a ani když začnu brzdit pedálem neklesne na 0). Dokonce nefunguje ani podřazování, kdy se s nižším rychlostním stupněm spotřeba dokonce zvyšuje a nebrzdí nic. ...a dokonce i při tempomatu. Dneska v Cholupickém tunelu jsem nastavil rychlost 80. Ta se ale z kopce zvyšovala a ani se nezvedly otáčky, aby mohl brzdit motorem a spotřeba byla zase kolem 3 l![]()
Taky jsem si všimnul, že se mi v kabině občas objeví (na dálnici při rychlosti mezi 80 až 130) takový zvuk jako jemné pískání rádia. Rádio jsem vypnul, ale zvuk pokračoval. Říkal jsem si, že to bude od kol. Když jsem pohnul s volantem, tak to přestalo a po chviličce zase začalo. Na čáře jsem nejel, ale říkal jsem si, že to bude povrchem dálnice. Pak to přestalo, ale dnes jsem to slyšel zase, ale na jiné dálnici. Děje se to, když na volant nijak netlačím, ale když trochu pootočím, tak to přestane...
Pruzinu som vyhodil po 2 otvoreniach......nechcel som riskovat ze pridem o zuby........pouzil som obycajnu "dusu" s bicykloveho kolesa.....jemne naladenie a kufor sa otvaral jemnucko a elegantne.machacek píše:Výko se dálkovym jenom přivře do plnýho otevření se musí použít pružina od číňana kterou i mám ale u ní je problém citlivého naladěnı buď neotevře ůplně a nebo zase moc rychle podle polohy auta zatimco u pliňáku je to v jakékoliv poloze stejné.Pepa