Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
papi
Manager Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od papi »

Kocúr píše:
papi píše: Já třeba bych hybrida ani nemusel, ale jelikož chci automat a tak už volím hybrid, jelikož klasický automat CVT je poruchový a po 120tis řešit značnou opravu se mě nechce..., zatímco hybrid převodovku alespon tu klasickou nemá , tak se nemá ani co vytelit ...
Je to těžký, dokonalé auto neexistuje.
Klasický automat CVT je poruchový a po 120tis treba riašiť značnú opravu???
Desíš ma, priateľu...
Zdroj tejto informácie máš nejaký konkrétny?

Ďakujem.

P.S. Mám 77tisíc a zatiaľ ani najmenší problém. Klop-klop-klop na drevo...

konkrétní zdroj nemám, ale spousta lidí už mě napsala, že neznejí někoho , komu přežil CVT automat 140t tisíc km...., ale samozřejmě je to zkušenost pár lidí, ikdyž jednomu prošlo opd rukama spousta aut a jedna paní prej taky vychvalovala a pak za pár let psala, že už jí to taky potkalo ... :(
Je tam prý výměna oleje po 60t, což je prý dlouhá doba, chtělo by to prý měnit po 30t , jenže sand udajně výměna oleje stojí kolem 13tisíc, takže spousta lidí samozřejmě nemění dřív než musí ... .

Samozřejmě tě to nemusí potkat, a držím palec, at tě to nepotká ..... . Já jen, pokud se rozhoduji mezi automatem, tak ceníkový rozdíl u verzi sedan mezi CVT a hybridem je 30 tisíc, tak samozřejmě volba je jasná. Oni ty CVT nejsou asi špatný, ale prostě nevydrží ... .
Ale samozřejmě to není nikde napsáno, že to akhle musí být, jen co sem posbíral informace.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Filda123
Navigátor

Příspěvek od Filda123 »

papi píše:
Kocúr píše:
papi píše: Já třeba bych hybrida ani nemusel, ale jelikož chci automat a tak už volím hybrid, jelikož klasický automat CVT je poruchový a po 120tis řešit značnou opravu se mě nechce..., zatímco hybrid převodovku alespon tu klasickou nemá , tak se nemá ani co vytelit ...
Je to těžký, dokonalé auto neexistuje.
Klasický automat CVT je poruchový a po 120tis treba riašiť značnú opravu???
Desíš ma, priateľu...
Zdroj tejto informácie máš nejaký konkrétny?

Ďakujem.

P.S. Mám 77tisíc a zatiaľ ani najmenší problém. Klop-klop-klop na drevo...

konkrétní zdroj nemám, ale spousta lidí už mě napsala, že neznejí někoho , komu přežil CVT automat 140t tisíc km...., ale samozřejmě je to zkušenost pár lidí, ikdyž jednomu prošlo opd rukama spousta aut a jedna paní prej taky vychvalovala a pak za pár let psala, že už jí to taky potkalo ... :(
Je tam prý výměna oleje po 60t, což je prý dlouhá doba, chtělo by to prý měnit po 30t , jenže sand udajně výměna oleje stojí kolem 13tisíc, takže spousta lidí samozřejmě nemění dřív než musí ... .

Samozřejmě tě to nemusí potkat, a držím palec, at tě to nepotká ..... . Já jen, pokud se rozhoduji mezi automatem, tak ceníkový rozdíl u verzi sedan mezi CVT a hybridem je 30 tisíc, tak samozřejmě volba je jasná. Oni ty CVT nejsou asi špatný, ale prostě nevydrží ... .
Ale samozřejmě to není nikde napsáno, že to akhle musí být, jen co sem posbíral informace.

Taky jsem to v hodne zdrojich recenzich a diskuzich cetl...ze v obyc cvt se to vic 'tře' a pri vyssich rychlostech to dostava zabrat... aaale zas a znovu dokud to nerekne tady nejakej konstrukter motoru tak to pravda byt nemusi...vsak je plno aut s cvt ktere jezdi s mnohem vetsim najezdem bez problemu

Jinak papi gratuluju k rozhodnuti na hybrid :-) my ted se zmitame v barevnem provedeni a jelikoz selection ma barvu v cene nemuzu pouzit ani klasickou vymluvu pro sebe :D
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

Jen par poznamek, k tomu, co tu za poslednich par dnu zaznelo:
za mě bych dal maximálku 150km všem osobákum krom policie ,hasiči, záchranáři, ostatní tu rychlost nepotřebují
kdyz to vidim, otvira se mi kudla v kapse... Dalsi by zakazal auta s vykonem nad x kW, rychlosti nad 90km/h (nad 90km/h leze nahoru spotreba, emise, vzdyt limit CO2 je 120g/km! a za chvilu bude 95!! a to u rychlosti 130km/h nedosahujeme!), s vice jak 2 mistami (vzdyt 90% casu se to v aute nevyuzije!), dalsi by zakazal bucek, cukry, pivo...
Snazim se jezdit kolem 130-140tacho (nad 180km jsem byl naposled asi pred 8 lety), ale kdyz jsem videl, ze volvo bude mit omezovac na 180km/h, tak prvni co bylo bylo, ze jsem si rekl, ne dekuji. Jako, kdyby byla volba, ze za nejaky (rozumny) priplatek to lze odblokovat, tak mi to prijde OK. A to ani nevim, jestli bych pak uvazoval nad omezenou nebo plnotucnou verzi. Proste mi vadi omezovani svobody volby.
A jedna zkusenost s delsi jizdou nad/kolem 180km/h: kdyz jsem tak jednou jel cca 200km za cca 1h 20min (jelikoz brzdeni/rozjizdeni), tak clovek je z toho vic unaveny (jak ma oci na stopkach) a to, co nazene na ceste, strati doma tim, ze relaxuje doma na gauci, jak upousti to napeti a strnulost (ano bylo to v aute, co u 180km/h tocilo 5500ot -1, bylo to uz za sera/tmy,...)
Navíc, když jezdím trasu 70 km (nejčastěji, zarodinou a zpět 140km), tak když jedu tachometrových 120 km/h, ujedu to o 3 minuty pomaleji, než při 130 km/h. Kdybych chtěl jet tachometrových 140 km/h (podle gps asi 133 km/h), udělá to rozdíl 5 minut.
Ano, s tim souhlas, pokud jedes relativne kratkou trasu, tak neusetris nic. Ale na trase 500km je ten rozdil uz znacny, navic to bude mozna znamenat zastavku navic (deti, toaleta), takze dalsi cas na ceste... (taky na kratkych cestach zvolnuju ;-))
Ono porovnávat spotřebu s hybrid a benál auto je potřeba nejen skrz spotřebu, ale jakou mají hmotnost obě auta a jaký výkon, aby se neporovnávaly jabka s hruškama.
Nejsem si uplne jist, jak to myslis, ale pro mne je z hlediska spotreby jedno, jestli je pohon benzin, nafta, hybrid, CNG,... U mne neni argument pripadne vyssi spotreby vyssi hmotnost akceptovatelny. Takze ano, hybrid ma baterky, ktere navysuji hmotnost, ale jsou tam kvuli tomu, aby snizovaly spotrebu. Pokud by spotreba u hybridu nebyla o dost nizsi oproti jinym pohonum, tak to reseni neni dobre.
Samozrejme souhlas s tim, ze by se meli porovnavat auta s podobnymi charakteristikami co se tyce vyuziti a vykonu.

Moje zkusenosti se spotrebou u 1.8 v Ave na okreskach a dobreho pocasi: kolem 5 je mozna, ale jizda je uz hodne defenzivni (vyrazovani, rychlost max 100, pozvolne rozjizdeni), kolem 5.5 na delsich prazdnych okreskach s trochou snahy uplne v poho. Samozrejme ne vzdy, zalezi na provozu, ridici,... Kolem 6 beznou jizdou s rodinou bez problemu, 6.5 kdyz jsem v aute sam, tak klidne svizna, obcas omezovac,... 7 a vic na prasaka...
Dalnice, mesto v podobne zminenem detailu: to tezko odhaduji, jelikoz ve meste zalezi na trase, zacpach, na dalnici na omezenich, profilu, rychlosti, pocasi...

A k tomu dojezdu: pokud mam dojezd 500km, vyjedu s plnou nadrzi, po 200-300km zacnou deti usinat, tak kvuli dojezdu budu muset za 1-2h zastavovat a deti se vzbudi (nebo musim zvolnit rychlost). To je to, cim me omezuje dojezd, ne, ze bych chtel tahat 1000km v kuse...
ex Toyota Avensis T27 1.8
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

No tak ja zas viem o dvoch konkrétnych manuálnych prevodovkách čo nevydržali ani 100vku.
Konštatovať preto ale že celoplošne manuálne prevodovky sa kazia a po 100 tisíc je treba nákladnú opravu si nedovolím.

CVT spriahnutú s dízlom s 300Nm by som sa kúpiť neodvážil. Ale tých 160Nm čo má CVT v corolle preniesť nieje nijako extrémne veľa. Môj názor, nikomu ho nevnucujem.
CVTčka sú v USA úplne bežné a keby ich trebalo pri tých ich nájazdoch každých 120tisícoch km repasovať tak by výrobcov automobilov tí američania už dávno zasypali hormadnými žalobami a následne ukrižovali.

Absolútne ale súhlasím s názorom že kúpiť novú corollu s CVT v benzíne je vzhľadom na cenový rozdiel voči hybridu s e-CVT hlúpou voľbou a šetrením na nesprávnom mieste.
Brať novú corollu na diaľničné jazdenie je podľa mňa tiež zlá voľba a na jazdenie po nemeckých diaľniciach úplná blbosť.

Mimochodom - okresky za 5,4 dám aj ja na oboch svojich corollách. Okresky, upozorňujem. V meste jazdiť za 5,4 ani náhodou. Rozhodne cez 6,5. V tomto má hybrid navrch určite. Dialnice jezdím minimum, to ma nijako netrápi aká je tam spotreba. Ale konštatujem že je cca 6,7. Ako ale vravím, tých pár 100 km ročne po diaľniciach spotreba pre mňa nieje dôležitá.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Grey píše:kdyz to vidim, otvira se mi kudla v kapse... Dalsi by zakazal auta s vykonem nad x kW, rychlosti nad 90km/h (nad 90km/h leze nahoru spotreba, emise, vzdyt limit CO2 je 120g/km! a za chvilu bude 95!! a to u rychlosti 130km/h nedosahujeme!), s vice jak 2 mistami (vzdyt 90% casu se to v aute nevyuzije!), dalsi by zakazal bucek, cukry, pivo...
Tak jest ! S takymito recami o blahu naroda zacal taky fuzkaty cicimbrus v hnedej koseli, co mu furt slnko svietilo do xichtu.
Grey píše: Ano, s tim souhlas, pokud jedes relativne kratkou trasu, tak neusetris nic. Ale na trase 500km je ten rozdil uz znacny, navic to bude mozna znamenat zastavku navic (deti, toaleta), takze dalsi cas na ceste... (taky na kratkych cestach zvolnuju ;-))
Oni to nechapu. Lebo nechcu. Nejazdia dlhe trasy, tak naco to riesit. Take reci ego-ftakov -> tento problem JA nemam, tak tento PROBLEM neexistuje.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

nevím proč zase tak útočně ?, "ego-ftakov" atd., ano většina řidičů zde v ČR asi neřešíme, problémy jak popisuješ z Německa, pokud je nutné mít v Německu dojezd více jak 500 km na dálnici, jelikož se obáváš zácpy na čerpací stanici atd, tak OK. Toyota resp. nová Corolla není auto pro ty kdo toto považují za důležité. Já jsem v minulosti docela často cestoval delší trasu s malými dětmi v autě a běžně i Německu, standartně každých 300 - 400 km byla zastávka více bych ani nedal. Čím jedu dále tím dělám zastávku častěji, ale každý jsme jiný.

Pro ty co zajímá jak se prodává nová Corolla, tak to vypadá podle ofic. statistik, že docela dobře. Celkový počet prodaných/registrovaných Coroll za květen je 204 v tomto čísle je však zahrnut i doprodej staršího modelu, nicméně minimálně 126 z těch 204 je těch nových, resp. nových s hybridním pohonem, kolik připadá na 1,2 a 1,6 se ofic neuvádí, ale něco to také bude. Loni se ve stejném měsíci prodalo v ČR 121 Coroll.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

CommonUser píše: Oni to nechapu. Lebo nechcu. Nejazdia dlhe trasy, tak naco to riesit. Take reci ego-ftakov -> tento problem JA nemam, tak tento PROBLEM neexistuje.
No to nieje celkom tak. Napríklad ja existenciu tohto problému nespochybňujem. Ale keďže sa ma bytostne netýka tak ho neriešim - to nechávam na tých, ktorých sa týka a riešenie chcú, potrebujú a dokážu si ho obhájiť.
Som preto ego-fták? Ak áno, tak potom presne taký istý ako človek, ktorý po mne egoisticky chce aby som ja riešil jeho problém. Mám predsa dosť iných problémov, ktorými sa potrebujem zaoberať. Na to aby som riešil nedostatočnú veľkosť 40litrovej nádrže hybridnej corolly či obmedzenie jej rýchlosti na 180km/h na nemeckej diaľnici jednoducho nemám ani kapacitu ani chuť ani dôvod, keďže som v Nemecku nikdy nebol a na diaľnici všeobecne najazdím ročne pár sto km (konkrétne tohto roku zatiaľ raz štreka KE-PP a späť). To všetko v súvislosti s tým, že corollu v hybride pri takejto cene ani vôbec neplánujem kupovať aj keby mala 200 litrovú nádrž a max rýchlosť 270km/h.
:wink:
Tak taký som ja ego-fták, si predstavte toto. Nerozumiem tomu ako sám so sebou vôbec dokážem vydržať.
erwestquestworks
Řidič

Příspěvek od erwestquestworks »

papi píše:@ tisnov
Já třeba bych hybrida ani nemusel, ale jelikož chci automat a tak už volím hybrid, jelikož klasický automat CVT je poruchový a po 120tis řešit značnou opravu se mě nechce..., zatímco hybrid převodovku alespon tu klasickou nemá , tak se nemá ani co vytelit ...

Chci důkaz, že je CVT po 120.000 km poruchový, neznám nikoho takové i s vyšším nájezdem, kdo by řešil problém, pokud se o auto řádně staráš.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Dôkaz podľa mňa nieje, len reči typu niekto povedal...
V našom servise mi povedali keď som sa naposledy bavil s mechanikom (nie prijímacím technikom), že čo on vie tak CVT prevodovky u nás menili zatiaľ čo je on v servise dve. Obe do nájazdu do 10tisíc km, kvôli divným zvukom. Neopravovali - menili komplet. Hneď od začiatku divná akustika. Inak zatiaľ nikto neprišiel s tým, že sa niečo na prevodovke pokazilo. Vraj tie robotické automaty MMT či aké to majú označenie áno, tých pár bolo - ale CVT nikdy.
Je ale pravda že CVT v corolle je od kedy - 10 rokov? To asi ešte nieje dostatočná doba. Každopádne aspoň pár coroll a aurisov cez 200 tisíc určite má. A cajk.

Netvrdím, že ma nemohol klamať. To vylúčiť neviem.

Hej, a ešte kamarát má subaru forester dízlový s CVT, cez 300tisíc, prevodovka bez problémov.
Ale to nieje toyota takže to je asi bezpredmetné.
CommonUser
Věčnej rejpal

No su tu taki ego-ftaci co by zakazovali a prikazovali. A to nehovorim o EU parlamente (Artikel 13/17 - cenzura jak vysita).
Generalne je problem ten, ze mlciaca vacsina ... ja to sam neporiesim.
Kazdeho problemy sa radikalne zmenia, ked sa zmeni prostredie - teda to, o co sa nestaras (kocure). Proste ti praskne tvoja bublina, ale to uz je vacsinou neskoro.

VAG nechcem - uz stacilo zabavy a napr. take Ecko je mensie ako Avis a s tou cenou ...
Daj mi nejaky priklad spolahliveho motora a pohodlnej kary na dlhe trate.

Nemam nic proti Corolle, keby v podstate nenahradila Avensis, tak je vsetko normalnejsie. No to je vysledok zmrdomanagemetu a jedine co moze clovek spravit je ... vziat nieco ine, horsie ...
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Dalo by sa súhlasiť s tým, že sa budúcnosti môže stať, že zmením jazdný profil a začnem jazdiť po diaľniciach, dokonca nemeckých.
Pravdepodobnosť... na férovku... len pre štatistickú odchýlku dávam 5%. Inak by som dal nulu.

Rovnako nebojujem s privysokou cenou fazuľovej polievky a vôbec občerstvenia v chate na Popradskom plese. Nechávam to na niekom, koho to trápi viac ako mňa. Raz za 15 rokov za tú fazuľovku dám tých 5eur. Keby som sa tam mal stravovať denne tak by som mal snahu to riešiť a tiež by mi pilo krv že iní to ignorujú.
Bojujem s inými nástrahami života, s parkovaním v našom meste, s cenou streliva, so strechou na chate... atď. Ľudský mozog (hlavne ten môj) aj schopnosti (moje) sú dosť obmedzené. Veci označené ako menej podstatné či nepodstatné zaradia na koniec procesu spracovania prípadne ho z neho úplne vyradia.
Tak jednoduché to je, tak jednoduchý som ja. Najkratšia cesta medzi dvoma bodmi je po úsečke.
CommonUser
Věčnej rejpal

Kocúr píše: Najkratšia cesta medzi dvoma bodmi je po úsečke.
To plati len a len v Euklidovej geometrii, clovek ale zije v niecom inom.
Su veci za co treba bojovat a su veci na co sral pes. Je na tvojej inteligenicii, ci to rozlisis.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

CommonUser píše:.
Su veci za co treba bojovat a su veci na co sral pes. Je na tvojej inteligenicii, ci to rozlisis.
Presne tak.
A na nádrž v hybridnej corolle môj pes serie.
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

MartinHSD píše: Pro ty co zajímá jak se prodává nová Corolla, tak to vypadá podle ofic. statistik, že docela dobře. Celkový počet prodaných/registrovaných Coroll za květen je 204 v tomto čísle je však zahrnut i doprodej staršího modelu, nicméně minimálně 126 z těch 204 je těch nových, resp. nových s hybridním pohonem, kolik připadá na 1,2 a 1,6 se ofic neuvádí, ale něco to také bude. Loni se ve stejném měsíci prodalo v ČR 121 Coroll.
To si mě moc nepotěšil ! Já potřebuji, aby se prodávala špatně, páááč pak nebudou mít důvod slevňovat !!!
Takže lidi nekupujte dřív než o Vánocích :D
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Mel bych par postrehu k mistni diskuzi...

To, ze na stojanu je napsane N100, neznamena, ze to je 100oktan, nektere znacky prodavaji N98 pod obchodnim nazvem 100. Neverite? Verte, nebo si to vygooglete.
Vzhledem k tomu, ze provozuju k zavodnim ucelum vysokootackove dvoutakty, tak o tom hledani N98 vs N100 neco vim :-)

Velikost nadrze - vetsi nadrz nechci proto, abych jel 1000km v kuse, ale proto, ze napriklad na nekterych benzinkach mam jine ceny, at uz nasmlouvane, nebo mam ruzne zvyhodneni, stejne tak, kazdy nema fleetovou kartu, aby ho na dalnici nestal benzin totemovou cenu, ale nasmlouvanou, tzn. kdyz jedu Ostrava - Praha - Ostrava, nechci proste na ceste zpet stave u Jihlavy za 35,9Kc na litr. Dalsi vec je cesta na jih napriklad, kdyz nekomu zalezi na cene paliva, pak je pro nej lepsi nabrat v Rakousku a vydrzet s tim idealne cele pojizdky po Italii a pak brat opet v Rakousku a podobne. Rozdil v cene AUT a ITA muze byt 8-10Kc za litr...

Dalsi vec prodeje letos a loni - mas v te statistice i Aurisy nebo jen Corolly, pokud jen Coroly, tak si troufam rict ze 200 letos je mizuerny prodej, pokud se loni prodalo 120+ jen Coroll, kdyz vime, ze Auris mel mnohem vetsi prodeje.

K rychlosti na dalnici - bydlim v Ostrave, na letiste jezdim do Polska a nutno dodat po dalnicich o 2levely vyse nez nase, jezdi se tam 140kmh, tedy 148tacho, tato cestovni rychlost mi mimo spicku vyhovuje i na ceskych dalnicich, proto by mne zajimala spotreba pri teto rychlosti, se soucasnym Aurisem 1,6 je to cca 8,5L zalezi na teplote, vlkosti, nafoukani kol a profilu trasy. Kdo jezdi 110-120kmh, nemam nic proti, ja pokud je to bezpecne a provoz to umoznuje se snazim v aute travit co nekratsi dobu.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“