vyvážení kol
- Karel Danda
- Řidič
vyvážení kol
Nemá někdo zkušenost s tím, jestli může ovlivnit vyvážení kola jedna bezpečnostní matka (proti ukradení kola), která je citelně lehčí než ostatní ? Je to sice u středu, ale když hraje roli i ventilek...? Po obutí letních kol (komplet i s ráfky) mi totiž při určité rychlosti jemně vibruje volant, což se se zimními nedělo, a jediný rozdíl je právě v těch maticích, na zimních byly všechny stejné. Na vyvažování jsem byl, i když čert věř gumařům, pod ruce jsem jim nekoukal. Navíc jsem tu někde čet , že Avensis je extra citlivý na přesné vyvážení předních kol.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
- Gongush
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
tak zkus dát všechny matice stejny, co to uděla? ...jinak bych to tipl na špatny gumy, taky sem měl minulou zimu zimni super a jak sem je letos obul, tak se mi zdalo že mi to vytrhne volant z ruky, třepalo s celym autem... jinak teď mam tež 1 maticu bezpečnostni a je to v poho... 

Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
-
- Člen Týmu
Podobny problem - vibrace zavisle na rychlosti s maximem kolem 110 km/h. Prezuto na letni v toyote aut. servis, pri jarni kontrole vse v poradku vcetne kotoucu. V zoufalstvi jsem sundal kola a jedina vec, ktera byla napadna, bylo excentricke postaveni brzdoveho kotouce vzhledem k uchytnym sroubum. Kotouc jsem jen pootocil a zacentroval na stredy sroubu - oboustranne a nasadil kolo a opatrne dotahl matky.Nevim jestli to ma vliv, nicmene u me to pomohlo, dnes rano pri ceste do prace od 100 - 120 km/hod volant bez vibrace /jak dlouho?
/.

- Karel Danda
- Řidič
- Karel Danda
- Řidič
Tak jsem byl dnes přezouvat firemní auto a odborník v pneuservisu mi potvrdil, že při rozdílné váze poj. matice oproti ostatním, to může způsobovat nevyváženost kola. Čím větší rozdíl , tím hůř. Takže když poj. matice, tak co nejpodobnější váhy s ostatními. Já teď mám dilema, jestli mít chráněná kola a smířit se s menšíma vibracema, nebo dát všechny matice stejné a bát se o kola. Ale stejně asi ještě budu experimentovat, protože na Carině jsem měl ty samé matice a bylo to OK.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
Zimne mi strasne vibrovali.Bolo to sice na Corolle,ale boli to nekvalitne pneu.A to predminulu zimu boli este ako tak dobre.teda nevibrovali.Prezuvak sa vyjadril,ze na nich musel pouzit mnoho zavazia a aj tak na prd.Po prezuti na letne ani pri max.rychlosti netrasie volantom.Pri zimnych uz pri 110 to bolo hrozne.
Toyota Corolla 1.3,55kW,4E-FE,1996,hatchback
A raz snad Ave lift...Stalo sa uz davnejsie:
Toyota Avensis Lift 3S-FE,2.0,16V,94kW,r.v.98
A raz snad Ave lift...Stalo sa uz davnejsie:
Toyota Avensis Lift 3S-FE,2.0,16V,94kW,r.v.98