vyvážení kol

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Karel Danda
Řidič

vyvážení kol

Příspěvek od Karel Danda »

Nemá někdo zkušenost s tím, jestli může ovlivnit vyvážení kola jedna bezpečnostní matka (proti ukradení kola), která je citelně lehčí než ostatní ? Je to sice u středu, ale když hraje roli i ventilek...? Po obutí letních kol (komplet i s ráfky) mi totiž při určité rychlosti jemně vibruje volant, což se se zimními nedělo, a jediný rozdíl je právě v těch maticích, na zimních byly všechny stejné. Na vyvažování jsem byl, i když čert věř gumařům, pod ruce jsem jim nekoukal. Navíc jsem tu někde čet , že Avensis je extra citlivý na přesné vyvážení předních kol.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

tak zkus dát všechny matice stejny, co to uděla? ...jinak bych to tipl na špatny gumy, taky sem měl minulou zimu zimni super a jak sem je letos obul, tak se mi zdalo že mi to vytrhne volant z ruky, třepalo s celym autem... jinak teď mam tež 1 maticu bezpečnostni a je to v poho... :)
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
TOm
Věčnej rejpal

Příspěvek od TOm »

Jojo muzu potvrdit, me to taky trepe... myslel jsem ze je to vymezovacim krouzkem...ale neni, kolo je super vyvazeny...a zjistil sem ze pneu je spatne vylita, tudiz je kriva tudiz to haze...a sere me to.... na reklamaci uz je pozde...tak asi koupim nekde sjetou pneu a hotovo... :evil:
Tomas Novacek
Člen Týmu

Příspěvek od Tomas Novacek »

Podobny problem - vibrace zavisle na rychlosti s maximem kolem 110 km/h. Prezuto na letni v toyote aut. servis, pri jarni kontrole vse v poradku vcetne kotoucu. V zoufalstvi jsem sundal kola a jedina vec, ktera byla napadna, bylo excentricke postaveni brzdoveho kotouce vzhledem k uchytnym sroubum. Kotouc jsem jen pootocil a zacentroval na stredy sroubu - oboustranne a nasadil kolo a opatrne dotahl matky.Nevim jestli to ma vliv, nicmene u me to pomohlo, dnes rano pri ceste do prace od 100 - 120 km/hod volant bez vibrace /jak dlouho? :evil:/.
Karel Danda
Řidič

No vida, další stopa. Ale to jsou tam ty kotouče tak volně, že se s nimi dá hýbat? Většinou je ještě drží další dva zapuštěné šrouby. Ještě mi napadla další možnost, dát zadní kola dopředu, protože ty byly minulý rok vepředu na Carině a vše bylo OK.
Karel Danda
Řidič

Tak jsem byl dnes přezouvat firemní auto a odborník v pneuservisu mi potvrdil, že při rozdílné váze poj. matice oproti ostatním, to může způsobovat nevyváženost kola. Čím větší rozdíl , tím hůř. Takže když poj. matice, tak co nejpodobnější váhy s ostatními. Já teď mám dilema, jestli mít chráněná kola a smířit se s menšíma vibracema, nebo dát všechny matice stejné a bát se o kola. Ale stejně asi ještě budu experimentovat, protože na Carině jsem měl ty samé matice a bylo to OK.
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

nj...ale viš jake tj.?, "Jaky mam klič, takovy kola ukradu " :lol:
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
Sokol
Člen Týmu

Příspěvek od Sokol »

Zimne mi strasne vibrovali.Bolo to sice na Corolle,ale boli to nekvalitne pneu.A to predminulu zimu boli este ako tak dobre.teda nevibrovali.Prezuvak sa vyjadril,ze na nich musel pouzit mnoho zavazia a aj tak na prd.Po prezuti na letne ani pri max.rychlosti netrasie volantom.Pri zimnych uz pri 110 to bolo hrozne.
Toyota Corolla 1.3,55kW,4E-FE,1996,hatchback
A raz snad Ave lift...Stalo sa uz davnejsie:
Toyota Avensis Lift 3S-FE,2.0,16V,94kW,r.v.98
Odpovědět

Zpět na „Avensis“