měření emisí Help

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
RP
Řidič

měření emisí Help

Příspěvek od RP »

Zdravím všechny mám corollu E9 r.v. 1991 1,3 karburátor verze bez katalazytáru dneska mě borec vyhodil od emisí :( protože jaksik nenašel v té své databázi verzi bez kat. V techničáku mám označení motoru 2E - L (na motoru je ale pouze 2E) on našel 2E-L bez katu ale zas pro verzi E8. Pro E9 motor 2E nebo 2EE ale jenom s katem.
Vím že se verze E9 bez katu dělaly a je to i v nabídce výfuků. Motory 1,3 se vždy jako typ přece označovaly jenom 2E?
Nakonec mi řek že v té databázi může být chyba že to také dělali jenom lidi ale že bohužel emise nezměří. Dle jeho rady si mám nechat na úřadě přepsat typ motoru na 2E a sehnat si kat. (takže nový výfuk co jsem si koupil před 2 měsící můžu dát pryč a koupit si další co je pro kat.)
Můžete mi někdo poradit Nemá někdo podobnou zkušenost?
Přece není možné abych musel předělávat výfuk + to papírování (ženská na úřadě řekne, že to je jiný typ motoru a že si mám sehnat 2E-L :cry: a jsem skončil budu shánět motor 1,3 z E8 abych prošel emisema) Ještě na závěr mě upozornil že ta databáze je schváleného typu (BOSCH) a je všude stejná tak nevím jestli pochodím někde jinde.
Alda
Člen Týmu

Příspěvek od Alda »

No předpokládám, že tvoje toyota je čistokrevný japonec Made in Japan a navíc starší výroby. To by vysvětlovalo to, proč to podělaný bosch v databázi nemá. Měl jsem podobný problém se svým daihatsu terios a narazil jsem na podobného blba, který neměl v můj motor v databázi. Tak jsem prostě zašel jinam a v pohodě. Názory typu "sežeň si výfuk s katem" jsou na přes hubu. Zajdi prostě jinam a pokud nepochodíš, sežeň někoho, kdo ti to udělá. Nějaký bosch na moje auto nereaguje vůbec. Nebo zajdi do toyoty, kde ti ty emise udělají. To by bylo nejlepší.
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

Dík Aldo za info aspoň jsem se trošku uklidnil zítra to půjdu zkusit jinde a když to nevyjde tak jdu do servisu Toyoty. Má toyota je made in Japan koupená u nás ještě v Tuzexu měl ji starší pán pak jeho dcera 2 roky tak se dá říct že ji mám skoro po 1. majiteli. Ten chlápek na emisích byl možná trochu i zaujatý protože se mi samozřejmě nezapoměl zmínit že " no to jste teda koupil" " "jo s japoncema jsou problémy" asi kdybych přijel se zhnilou 120-cítkou nebo favoritem asi by to bylo lepší a dal by mi to a možná bychom taky nic neměřili - šak to známe:-)
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Pokud je na motoru 2E, tak jde určitě o motor 2E a v techničáku bude asi chyba, protože 2E-L se opravdu dával do E8ky. E9ka měla motory 2E, což je verze s karbecem a 2E-E je s el. vstřikováním. Já E9ku s motorem 2E měl, ale s katem.
Zavolej do nejbližšího servisu Toyota a tam ti dle VINu řeknou co tam máš za motor, vyjedou ti i číslo motoru.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

Dík všem za info, rozum zvítězil dnes jsem zajel na jinou stk, kde mi emise bez problémů změřili :D , STK mám taky a poctivě :lol: Jinak v servisu Toyoty v OV mi ve své evidenci potvrdili podle mého VIN že mám motor 2E a je to bez katu ,souhlasí i číslo motoru, dali mi výtisk s razítkem takže zajdu s tím na úřad aby mi to tam spravilia snad to bude navždy OK. Zdar a všem veselé Velikonoce.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“