- kabriolet je špeci karoseria, panoramatická strecha je príplatková vec, je v tom trošku rozdiel.Kocúr píše:A aký je prínos povedzme kabrioletu? No asi podobný.
Sú veci ktoré je možno ťažko vysvetliť.
Motorkári by vedeli rozprávať.
Pro mě je to příjemnej pocit z více světla, člověk pak nemá až takový pocit uzavřený krabice. Ještě lepší pocit to bude pro ty, co budou sedět na zadních sedadlech. Myslím, že rozdíl v tuhosti asi není nikdo schopen zpozorovat, leda nějakými výpočty, já žádný pocit kroucení nepozoruju a to občas zatáčky dost říznu. Interiér se v létě výrazně nezahřívá, jelikož má střecha zasouvací clonu, která střechu zakryje. Já měřím 180 cm a nad hlavou mám místa dost, ono je paradoxně nad hlavou (se zasunutou clonou) více místa, možná mezi okrajem panoramatický střechy a horním okrajem dveří bude max o 1 cm míň, ale neproměřoval jsem rozdíl mezi aurisem s klasickou střechou a s panoramatickou, možná že rozdíl vůbec není.slabostka píše:a k tej panoramatickej streche - načo je to dobré? myslím nejaký prínos... problémy sú čo som čítal- tuhosť strechy? znížená výška interiéru? prehrievanie interieru v lete? navýšenie ceny? - napíš mi či ide len o ten pocit svetla nad hlavou...
ono vše je o zvyku, ale v noci by mi to určitě nevadiloKocúr píše:Tebe by sa asi napríklad nepáčilo čierne čalúnenie stropu, že. Mne teda áno. A to som inak klaustrofobik.
Čiste len technické údaje čo som našiel na nete o tvojej 1,4CVVT - 73kW, 134Nm, 0-100 za 12,7s.Ota12 píše:Dobry den,
pridavam se k prispevku a prosbe PetrCH
Jsem majitelem KIA CEE'D SW 1.4 CVVT (73kW) od 2014, predtim stejny typ od 2010. Az na par drobnosti, maximalni spokojenost, vcetne servisu. Nyni planuji obmenu na novy CEED 2018, zase 1.4 CVVT. Pri pohledu do ceniku a moznych konfiguraci me zklamalo (eufemismus), ze vyhrivani sedadel a alespon zadni parkovaci sensory jsou az v nejvyssi vybave Exclusive a jeste musim mit paket Winter. KIA to zrejme povazuje za luxus. Nepotrebuji nejakou super vybavu, ale tyto dve veci tam musi byt. Vyhrivany volant a parkovaci kamera to uz by byl komfort navic. Parkovaci kamera mozna je, ale jedine s navigaci, kterou zas tak nutne nepotrebuju
Takze se divam po mozne alternative a krome Hyundai (podobny pristup jako KIA) mi vychazi Toyota Auris TS 1.6 Valvematic s paketem Trend. Cena sice o trochu vyssi, ovsem na druhe strane za vyssi cenu dostanu navic 24kW, parkovaci kameru a predni sensory.
Po precteni rady clanku na tomto foru se ovsem skrabu na hlave (pomijim nicnerikajici prispevky), protoze mi pripada ze
Toyota Auris TS zas takova vyhra neni. Od nekterych ne prilis lichotivych nazoru na vykon motoru, vrzani v interieru, vibrace, piskani brzd atd. A k tomu vyhrady k Toyota servisu (v Brne).
Uz jsem byl v Toyote v Brne, cekam na nabidku. Auto jsem si prohledl, posedel, na jizdu teprve pujdu. Celkove spokojenost. Interier mi pripada o trosku tesnejsi nez v KII, palubni deska je vice kolmo, ale celkovy dojem dobry. Libi se mi pekne usazena obrazovka, parkovaci kamera je super. Sedadla nemaji tak dobre vedeni jako v KII, jsou trosku tvrdsi, ale v pohode.
K pripadnym ustepacnym zduchancum ke KII. Uz nejsem nejmladsi, 11 let jsem jezdil s firemnimi Nissany ( Primery 103 kW, uz v roce 2005 parkovaci kamera v zakladu), chvilku Volvo S40, Passat. Najeto asi 750.000 km. Uz nepotrebuju trhat asfalt a startovat na kazde krizovatce jako prvni. 73 kW mi staci, nekdy by se par kW navic pri predjizdeni samozrejme hodilo, ale pocitam s tim a podradim si, kdyz je potreba. Navigaci a tempomat povazuji za veci zbytne. Mel jsem je ve trech poslednich autech a vyuzival jsem je zcela minimalne.
Dekuji za ochotu, informace a podnety