Děsí mě další problém.

vše ohledně modelové řady Avensis
pepe1329
Řidič

Re: Děsí mě další problém.

Příspěvek od pepe1329 »

:arrow: cyril :arrow: Po bitvě je každý generál, nechci tě naštvat, ale když vidím tvojí průměrnou spotřebu, jak jsi krásně mohl prohánět benzinového Avensise. :) A zbylo by i na kafé.
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Když to nastartuju tak to nic nedělá /nebliká/ začne to dělat tak po 1km.Když auto chcípnu a nastartuju za se to nedělá ale opět tak po 1km. Mám obavu aby tím neodešlo osvětlení palubovky.
Domnívám se že tato závada může potkat koho koliv nejen majitele nafty ale máš pravdu nezbylo by jen na kafe.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Skus nechat zapnute zapalovanie s vypnutym motorom, po taku dobu za ktoru to zvykne zacat blikat. Ekvivaletne by sa dal na drzovku odpojit alternator pocas chodu motora aby sa potvrdil/vylucil alternator.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
elMuerte
Manager Týmu

Příspěvek od elMuerte »

napětí bys měl mít 14,5-14,8V
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

jen takova technicka,nebylo vozidlo bourane??treba pres blatnik??jsou pod drzakama plechovyma kostry,ktere se po vymene neocisti na kov a zlobi to...proste kostry.. :) treba pomuze..drzim palce.. :D
Oreo
Navigátor

Příspěvek od Oreo »

Nejak to nechapu, auto je v zaruce, ale kupujes do nej repas dily a soucastky za dalsich 100k? Zaruka se na vadny dily nevztahuje?
//Corolla 1.6 Valvematic M/T - 2013//
Corolla 1.6 VVT-i Hatchback M/T - 2002
Corolla 1.4 Sedan M/T - 1996
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Altík je v záruce ale oprava proběhla ve Stojčíně /prdel..světa/ při cestě na rodinný výlet, byl jsem rád že měli otevřeno. Domů jsem jel vlakem, k mému úžasu tam dali originál Denso s auto kelly bratru za 12 tis..plus práce 3 tis...viděli vyjukanýho Pražáka a to jsem ještě platil ve vlaku za 12letou a 8 letou dceru taxu za dospělého člena, prý když chci dětskej lístek musí mít pas,občanku nebo jiný doklad totožnosti s fotografií nechtěj te vědět jak jsem byl nasr....Nechce se my pořád věřit že to dělá ten alternátor. Nyní jsem se vrátil z hor a blikání jsem zatím vyřešil z tlumením palubního osvětlení /nyní to tak nebliká/a přes diagnostiku ukazuje dobíjení stále 13,8V-14,2V.Mluvil jsem z jedním elektrikářem a ten říkal že dobíjení je v pořádku že by mě blikali žárovky nebo osvětlení interiéru.Do auta jsem zatím žádnou repasovanou věc nedával ale asi začnu.
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Tak mám opět něco k tématu.Je možné aby vadný diodový můstek v alternátoru zapříčinil kromě blikání palubovky to že celá asi na 2 vt.zhasne a nic nesvítí, prostě tma.Přes měsíc to dalo pokoj a nic neblikalo nyní je to opět v akci.Auto určitě odvezu do servisu ale rád bych znal zdejší názor.
Naposledy upravil(a) cyril dne sob 02.03.2019, 10:13, celkem upraveno 1 x.
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

MatGO píše:blika to iba ked je motor nastartovany alebo aj ked je vypnuty?
MatGO píše:Skus nechat zapnute zapalovanie s vypnutym motorom, po taku dobu za ktoru to zvykne zacat blikat. Ekvivaletne by sa dal na drzovku odpojit alternator pocas chodu motora aby sa potvrdil/vylucil alternator.
asi nie ale vratme sa par mesiacov dozadu...
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Ono to dělá nahodile, měsíc to dalo pokoj nic neblikalo.Nyní to opět dělá nahodile.Rozumím kam míříš odpojit alternátor ale když odpojím alternátor nic nepoznám když to zrovna nedělá.Napadá mě pouze vyndat alternátor a dát jinej můstek ale že zhasne totálně palubovka?
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Pozri, proste sa posad na 5 minut do auta, otoc klucikom a pozeraj palubovku, ci blika. Vravel si ze to zacne robit cca po 1km jazdy, cize cca po 1 minute. Potom to rovnako mozes skusit s nastartovanhym motorom. A ak to robi velmi na nahodu, tak to skusaj v obdobi ked sa ta zavada prejavuje najcastejsie aby si zvysil sance nasimulovat ju.
Ked sa to chova takto, alternator to asi nebude.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Odpovědět

Zpět na „Avensis“