klepou kola

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Corsair
Člen Týmu

klepou kola

Příspěvek od Corsair »

Ahoj lidi,mám alu a nechal jsem si do nich vyfrézovat takový ty vymezovací podložky,protože rozměrově to nepasovalo,no a kola mi ve 130 a výš začnou vibrovat do volantu.V servisu mi tvrdí že kola vyvážený jsou a podložky jsou taky v pohodě(myslím),tak čím by to mohlo být?Na plecháčích je klid.Mám si koupit origo podložky,nebo přesvědčovat servisáka,že to blbě vyvážil?Mnohokrát děkuji.C
:)
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Podlozky pod kola nebo vymezovaci vlozky do stredu kol ?
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
honza001
Člen Týmu

podložky

Příspěvek od honza001 »

já sice podložky nemám, ale co jsem tak slyšel a četl v tuning návodech atd. tak podložky se daji snad jenom koupit, aby byly pořádně udělaný. Po domácku je vyfrézovat do toho bych nešel, ale pokud jsi měl možnost na nějakých speciálních strojích.... Ale jestli ti to takhle skáče odhadoval bych, že nejsou v pohodě ty podložky. Zdarec H.
Toyota Corolla E11 1.3i
Corsair
Člen Týmu

Příspěvek od Corsair »

Sorry myslel jsem vymezovací vložky do středů.C
:)
honza001
Člen Týmu

kroužky

Příspěvek od honza001 »

OK, tak zkus koupit nový, pokud nemáš nějaký starý disky, který se už neprodávaji nebo něco takovýho, tak by měly bejt v prodeji kdekoliv a nestojí až tak moc velký peníze. H.
Toyota Corolla E11 1.3i
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

V podložkách to není. K většině nových kol se stejně prodávají pouze silonové kroužky - slouží pouze ke správnému nasazení kola, nic nenesou. Znám aspoň deset lidí, kteří kroužky nemají vůbec, už léta, tj. mezi kolem a nákolkem náby je několikamilimetrová mezera a kolo ani nehodí. Určitě je dobré kroužky mít, ale myslím, že vibruje něco jiného. Možná kotouč, poloosa, ale třeba i vytlučené silentbloky ramen či tlumiče dokáží auto za jízdy rozvibrovat.
Obrázek
honza001
Člen Týmu

kroužky

Příspěvek od honza001 »

Ohledně lidí, který nemají kroužky jde o to, že některá kola jsou dělaná přesně na konkrétní typ auta a proto tyto kroužky nejsou. Kroužky se používají u kol kde se počítá s univerzálním použití mezi rozdílnými značkami a pak se doplní konkrétní kroužek s průměrem na konkrétní typ auta. Ten kroužek samozřejmě nic nenese, ale bez něho to taky nejde. Mě jednou zapoměli tyto kroužky nandat a hlavně přední kola jak skákaly to bylo nehorázný. No uvidíš jak to dopadne u tebe. H.
Toyota Corolla E11 1.3i
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 honza001:
ombre píše: Znám aspoň deset lidí, kteří kroužky nemají vůbec, už léta, tj. mezi kolem a nákolkem náby je několikamilimetrová mezera a kolo ani nehodí.
Obrázek
honza001
Člen Týmu

kroužky

Příspěvek od honza001 »

já vím co jsi psal, ale jak jsem psal já - záleží na typu kol a auta. Ta mezera se může jenom zdát, ale přitom to pasuje. Nebo je ještě možnost, že se jedná o starší typ kol kde může být jiný systém středu kola, protože u nových kol to mají určite 95% všechny (neznám uplňě všechny kola). nevadí H.
Toyota Corolla E11 1.3i
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Pokud naměřím průměr nábojů vždy o několik mm menší, než je otvor v litém kole, je více než pravděpodobné, že tam ta mezera bude ;).

Je možné, že to může házet, ale já jsem se ještě nesetkal s tím, že by kola házely kvůlivá nepřítomnosti podložek.

Jinak, podložky se nefrézují ale soustruží. Tak jednoduchý rotační tvar je velmi obtížné zprasit, pochybuji, že by ty podložky někdo udělal tak mizerně, že by kvůli nim házelo kolo.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“