No k problému.. samotný projev je jednoduchý... když jde motor "do záběru" (prostě když šlápnu na plyn, do kopce je to znatelnější), tak slyším zvláštní zvuk od motoru. Přijde mi to takřka totožné jak zvuk jedoucího traktoru, těch starších, červených

Během týdne po koupi jsem ten zvuk pozoroval 2x, vždy po 20-30km. Pak to přestalo, a teď se mi to ozvalo znovu, znovu po ujetí delší vzdálenosti. Dnes jsem to pozoroval hned od začátku jízdy, ale to už jsem asi moc vystresovaný, nebo to je normální zvuk, já už nevím. V neděli mě čeká delší cesta, tak zase budu o něco moudřejší.
Auto bylo na diagnostice v autorizovaném servisu, nic nenašli. Dle štítku byl olej přejížděný (30k km).. já se jen modlím, že to je štítek z poslední návštěvy aut. servisu a poté při pravidelné výměně svépomocí/bůhvíkde tam prostě štítek zapomněli dát. Olej už jsem nechal vyměnit před týdnem. Snad to motor přežil ve zdraví, pokud byl opravdu přejetý...
Jde o to, že auto můžu do půlroku reklamovat na skrytou vadu (aspoň doufám), prodejci jsem se ozval hned, že je tam nějaký problém. Až si budu jistý, že to normální není a budu schopen závadu navodit či se bude projevovat častěji, budu to reklamovat. Potřebuji tedy hlavně vědět, že normální Auris takovýhle zvuk motoru nemá. Bohužel jelikož jezdím sám a je to slyšet až od trojky výše, nahrát zvuk si netroufnu.
Děkuji za všechny rady. Především letitý uživatel Aurisu, co má naposlouchaný motor, mi může hodně pomoci.