Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
febe
Člen Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od febe »

ultra píše:takto nejak. Estetika nic moc - ale je tma a nikto sa na to nepozera avsak komfort je super.
Super, díky moc. Až přijdou ty háčky, vyzkouším :D
blazej07 píše:
David P. píše:Nic proti sedanum taky sem ho měl ale pokud máš 2 malé děti a každych 14 dní někam jezdíš tak jedině kombi :-) Jinak nevím jestli do Coroly vleze jen dojezdovka. Ja sem koupil do Aurisu plnohodnotné kolo 205/55/16
v pohode ja som kupil do corolly plnohodnotný zliatinový disk R17 aj z gumou 215/45 a vošiel,a vyšlo ma to na 100 euro aj zo zdvihákom a klúčom,v toyote pýtajú za dojazdovku 200 euro.
Kde jsi prosím tě kupoval hever a klíč? Taky to mám v plánu, ale nevím, jakej hever. Ten hever tam máš jen tak hozenej, nebo máš i ten plastovej bazmek v rezervě? :D
Toyota Corolla 2018 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, 1G2
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

a zkoušel někdo zvedat corollu klasickým heverem (co se nasazuje na určená místa na prahu?)
Někde jsem slyšel že to má hrozně měkký prahy vč. těch míst pro hever....
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

rogerer píše:a zkoušel někdo zvedat corollu klasickým heverem (co se nasazuje na určená místa na prahu?)
Ja som prezúval Corollu aj Auris klasickým heverom z Toyoty a bez problémov. Ak si kupujete neorigo hever, tak treba dať pozor - to sami stalo na Corolle, že som pri dvíhaní odrel z hrany prahu ten čierny sajrajt.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

rogerer píše:a zkoušel někdo zvedat corollu klasickým heverem (co se nasazuje na určená místa na prahu?)
Mam rucny hydraulicky dvihak kory ma na zdvihanie tzv. misku. Kupil som v sportovych potrebach hokejovy puk do ktoreho som v strede spravil "karboskou" zarez na sirku lemu v mieste kde sa dviha - ide to bez poskodenia.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Rudolf
Člen Týmu

Příspěvek od Rudolf »

Já 2xročně originál zvedákem (sám si měním kola) a nepozoruju žádné problémy...
Toyota Corolla 1,6 Valvematic CVT (2015);
Obrázek
Toyota Yaris hybrid (2023);
Obrázek
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:06, celkem upraveno 1 x.
blazej07
Člen Týmu

Příspěvek od blazej07 »

febe píše:
ultra píše:takto nejak. Estetika nic moc - ale je tma a nikto sa na to nepozera avsak komfort je super.
Super, díky moc. Až přijdou ty háčky, vyzkouším :D
blazej07 píše:
David P. píše:Nic proti sedanum taky sem ho měl ale pokud máš 2 malé děti a každych 14 dní někam jezdíš tak jedině kombi :-) Jinak nevím jestli do Coroly vleze jen dojezdovka. Ja sem koupil do Aurisu plnohodnotné kolo 205/55/16
v pohode ja som kupil do corolly plnohodnotný zliatinový disk R17 aj z gumou 215/45 a vošiel,a vyšlo ma to na 100 euro aj zo zdvihákom a klúčom,v toyote pýtajú za dojazdovku 200 euro.
Kde jsi prosím tě kupoval hever a klíč? Taky to mám v plánu, ale nevím, jakej hever. Ten hever tam máš jen tak hozenej, nebo máš i ten plastovej bazmek v rezervě? :D
kľuč aj hever som kupoval v autokelly.sk cena cca 20 euro dokopy a mám ho vložený priamo pot tým umelým plastom kde býva originál: https://www.autokelly.sk/Product/DO-CF1 ... 7;40109087
blazej07
Člen Týmu

Příspěvek od blazej07 »

Kocúr píše:
rogerer píše: aerodynamický hluk mi přijde ok, spíš ty různé zvuky z CVT, různá cinkání, pištění apod. (zejména když jedete s otevřeným okýnkem kolem zdi/svodidel...
Toto vôbec nebadám - žiadne cinkanie či pišťanie nepozorujem. Áno, rollka s CVT má iný zvukový prejav ako manuálna ale nič z toho čo popisuješ som si zatiaľ nevšimol. Možno trošku pri pomalej jazde bez nohy na akcelerátore zvuk ako zo zotrvačníka na hračkárskom aute - viete ako decká keď sme mali autíčka a len jednou rukou sme ich kolesá čo najviac roztočili o podlahu a potom pustili naprázdno v lufte že komu sa budú krútiť dlhšie. Niečo také. Ale tento zvuk pri jazde s otvoreným oknom bola hádam prvá vec čo som zaznamenal ako rozdiel medzi CVT a manuálom. Je to tak od nova a nijako sa to nemení, pokiaľ som si to dobre všimol. Pri zavretých oknách toto vôbec nevnímam.
Ono ale je pravda že ja s otvorenými oknami nejazdím, otvorím okná len keď prídem k nahicovanému autu, nech prievan trošku pomôže klíme. Hneď ako sa pohýnam okná zatváram.
Trošku ma jeduje, že mi v tomto prípade vždy autoklima zapne obehový vzduch a neprepne sa na prisávanie čerstvého vzduchu sama.
no ja mám novú corollu dva mesiace 1.6 manuál výbava executive a tiež pozorujem zvláštny aerodynamický zvuk tak okolo rychlosti 100 bez plynu také dunenie :D
febe
Člen Týmu

Příspěvek od febe »

blazej07 píše: kľuč aj hever som kupoval v autokelly.sk cena cca 20 euro dokopy a mám ho vložený priamo pot tým umelým plastom kde býva originál: https://www.autokelly.sk/Product/DO-CF1 ... 7;40109087
Díky za odpověď. Řeším už právě delší dobu, jakej objednat. Výřez je stejnej jak u originálu?
Toyota Corolla 2018 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, 1G2
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Tak dneska konečně pár minut pršelo a já mohl asi po měsíci čekání na déšť vyzkoušet vodu do ostřikovačů s tekutým stěračem (Sheron rain off).

Funguje to dobře. Kapky z deště se roztříští na mnoho miniaturních, při průtrži bylo určitě mnohem líp vidět z auta (není na skle zdaleka tak velký lom světla a deformace objektů). Setření stěrači zcela v pohodě, kapky začaly vyjíždět po skle nahoru cca od 60 km/h (tady bych určitě viděl prostor ke zlepšení). Zhruba v 90 km/h kapky odjížděly dost rychle, aby člověk v podstatě nepotřeboval stěrače. Při dálniční rychlosti pak odjížděly dost aktivně.

Dovedu si představit, že existují mnohem kvalitnější tekuté stěrače (zvlášť, pokud nebudou míchané s vodou do ostřikovačů), ale rozhodně tam nějaký účinek je, a není to jen placebo. Výhodou tedy je, že to funguje a je to velice pohodlné (žádné nanášení, prostě člověk ostříká okno, setře a má hydrofobní vrstvu), ale má to své citelné nevýhody - první z nich asi ta účinnost (nemůžu srovnat, toto je můj vůbec první praktický pokus s tekutými stěrači), druhý je závažnější - voda do ostřikovačů se samozřejmě sdílí mezi ostřikem čelního skla a světel. Pravděpodobně budu mít už z většiny vycákané jedno balení a auto je hydrofobní skoro celé... :) Velice to ztěžuje mytí. Např. část čelního skla, kam nedosáhnou stěrače, jsem nebyl schopný umýt ani houbou, ani vyleštit jelenicí a je furt flekatá. Na rychlé umytí třeba na pumpě člověk může zapomenout, to nehrozí.

Ještě jsem to nezkoušel umýt chemickými přípravky (zatím jenom voda a mechanika), ale vzhledem k tomu, že pointa tekutého stěrače je, aby odpuzoval vodu a nebyl tudíž moc umývatelný, dá se očekávat, že snadno to dolů nepůjde.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Rudolf
Člen Týmu

Příspěvek od Rudolf »

Intri píše:Tak dneska konečně pár minut pršelo a já mohl asi po měsíci čekání na déšť vyzkoušet vodu do ostřikovačů s tekutým stěračem (Sheron rain off).

Funguje to dobře. Kapky z deště se roztříští na mnoho miniaturních, při průtrži bylo určitě mnohem líp vidět z auta (není na skle zdaleka tak velký lom světla a deformace objektů). Setření stěrači zcela v pohodě, kapky začaly vyjíždět po skle nahoru cca od 60 km/h (tady bych určitě viděl prostor ke zlepšení). Zhruba v 90 km/h kapky odjížděly dost rychle, aby člověk v podstatě nepotřeboval stěrače. Při dálniční rychlosti pak odjížděly dost aktivně.

Dovedu si představit, že existují mnohem kvalitnější tekuté stěrače (zvlášť, pokud nebudou míchané s vodou do ostřikovačů), ale rozhodně tam nějaký účinek je, a není to jen placebo. Výhodou tedy je, že to funguje a je to velice pohodlné (žádné nanášení, prostě člověk ostříká okno, setře a má hydrofobní vrstvu), ale má to své citelné nevýhody - první z nich asi ta účinnost (nemůžu srovnat, toto je můj vůbec první praktický pokus s tekutými stěrači), druhý je závažnější - voda do ostřikovačů se samozřejmě sdílí mezi ostřikem čelního skla a světel. Pravděpodobně budu mít už z většiny vycákané jedno balení a auto je hydrofobní skoro celé... :) Velice to ztěžuje mytí. Např. část čelního skla, kam nedosáhnou stěrače, jsem nebyl schopný umýt ani houbou, ani vyleštit jelenicí a je furt flekatá. Na rychlé umytí třeba na pumpě člověk může zapomenout, to nehrozí.

Ještě jsem to nezkoušel umýt chemickými přípravky (zatím jenom voda a mechanika), ale vzhledem k tomu, že pointa tekutého stěrače je, aby odpuzoval vodu a nebyl tudíž moc umývatelný, dá se očekávat, že snadno to dolů nepůjde.
Já řadu let používám Sheron tekuté stěrače nanášené ručně na sklo a nedám na to dopustit.
Sice musím cca 2x ročně přípravek nanést, což obnáší tak 5 minutovou operaci intenzivního rozlešťování, ale výsledek stojí za to.
Od cca 60 - 70 km/h nemusím vůbec používat stěrače. Snížená účinnost je pouze při jízdě blízko za jiným autem.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic CVT (2015);
Obrázek
Toyota Yaris hybrid (2023);
Obrázek
C M Burns
Navigátor

Příspěvek od C M Burns »

Intri píše:Sheron rain off... ...Velice to ztěžuje mytí. Např. část čelního skla, kam nedosáhnou stěrače, jsem nebyl schopný umýt ani houbou, ani vyleštit jelenicí a je furt flekatá. Na rychlé umytí třeba na pumpě člověk může zapomenout, to nehrozí.

Zkus obyčejný JAR na houbu s trochou vody. Jsou tam docela silné povrchově aktivní tenzidy... a jestli nepomůže to, tak fakt nevím. Docela by mně zajímal výsledek :?:
Toyota Corolla 1.6 VALVEMATIC Multidrive S - Active, LED, Trend+, 1G3, 2018
(ex) Honda Accord 2.2 i-CTDi - Sport, Satin silver, 2005
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

C M Burns píše:
Intri píše:Sheron rain off... ...Velice to ztěžuje mytí. Např. část čelního skla, kam nedosáhnou stěrače, jsem nebyl schopný umýt ani houbou, ani vyleštit jelenicí a je furt flekatá. Na rychlé umytí třeba na pumpě člověk může zapomenout, to nehrozí.

Zkus obyčejný JAR na houbu s trochou vody. Jsou tam docela silné povrchově aktivní tenzidy... a jestli nepomůže to, tak fakt nevím. Docela by mně zajímal výsledek :?:
Klidně zkusím, ať už jsou tenzidy cokoliv. :) Kdybych dlouho nehlásil výsledek, klidně se připomeň, jsem schopný zapomenout.
Jiri_ch
Člen Týmu

Příspěvek od Jiri_ch »

Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Hmm, nehádal bych, že to bude až takový problém... Uvidíme tedy, jestli se mi povede nějak vyčistit ten trojúhelník, kam nedosáhnou stěrače, a pak je asi hlavně otázka, jestli to déšť a mytí nakonec sundají z laku. Okna se v nejhorším dají vyměnit za přijatelné peníze, ale lakované díly... Naštěstí na karoserii to zatím vypadá, že to jenom zobtížnilo mytí, doufám, že to teď neleptá lak. :)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“