Bouraný Prius IV gen
Bouraný Prius IV gen
Na podzim minulého roku jsem bouchnul Priuse na čumák. Je to zmáčknutý až k motoru a bouchly airbagy. Nenašel jsem nikoho, kdo by to dal za rozumnou cenu dohromady. Pokud má někdo zájem- tel. 777602323
Re: Bouraný Prius IV gen
proc to resis??mas snad pojistku ne??pokud ti vytopila totalku tak to snad drzet nebudes nee??
jinak se nedoplatis..jen ty pytle jednotka,cidla ,pasy a kde mas zbytek ...hod sem fotky kouknem na to..

Kdyby to bylo pojištěny, tak to řeší pojišťovna a ne já.
- PALO-Prius
- Řidič
Vopred sa ospravedlnujem za krikiku, ale neda mi to...
To ako vazne, vazne sa najde v dnesnej dobe clovek, ktory si nepoisti auto, nove (resp. skoro nove) auto Prius 4.gen? Skoda pisat... Ja mam 8 rocny Prius a mam ho havarijne poisteny. ved pri tej cene auta je tych 280eur/rocne skoro nic (pori novom, resp skoro novom je ta ciastka este viac zanedbatelna). V inych statoch Europy stoji povinne poistenie a cestna dan aj 800-1000 Eur rocne, takze tych nasich 280 Eur je naozaj nic.
A potom hlada po viac ako POL ROKU od buracky opravu za "rozumnu cenu", ved len material bude odhadom na 5tis EUR.
To ako vazne, vazne sa najde v dnesnej dobe clovek, ktory si nepoisti auto, nove (resp. skoro nove) auto Prius 4.gen? Skoda pisat... Ja mam 8 rocny Prius a mam ho havarijne poisteny. ved pri tej cene auta je tych 280eur/rocne skoro nic (pori novom, resp skoro novom je ta ciastka este viac zanedbatelna). V inych statoch Europy stoji povinne poistenie a cestna dan aj 800-1000 Eur rocne, takze tych nasich 280 Eur je naozaj nic.
A potom hlada po viac ako POL ROKU od buracky opravu za "rozumnu cenu", ved len material bude odhadom na 5tis EUR.
no to budes muset hledat dily jinde,polsko a pod...hod sem fotky..
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 18:12, celkem upraveno 1 x.
Zkusil bych inzerovat na mobile, nebo otomoto.pl, pokud jsi to vzdal, což možná chápu. Bojovat s opravou při tom,že si koupíš díly a budeš nahánět opraváře,je takřka nemožné a nevyplatí se to...
Diskuse o pojistce je plácání do vody, kamarád koupil auto za 6kil a po roce to rozstřelil, prodal za 8pětek, asi by to pojistil,kdyby to býval věděl (asi jako každý)
Mě kdysi pomohla pojistka,i když mě někdo naboural a když budu mít "exota" za "víc" peněz,tak asi váhat nebudu. Na Plusko platím cca 11tis komplet,to mi za klid stojí....(obzvlášť když čtu tohle vlákno
)
Ale jasný,že když se nic nestane,jsou to vyhozený peníze
Diskuse o pojistce je plácání do vody, kamarád koupil auto za 6kil a po roce to rozstřelil, prodal za 8pětek, asi by to pojistil,kdyby to býval věděl (asi jako každý)

Mě kdysi pomohla pojistka,i když mě někdo naboural a když budu mít "exota" za "víc" peněz,tak asi váhat nebudu. Na Plusko platím cca 11tis komplet,to mi za klid stojí....(obzvlášť když čtu tohle vlákno

Ale jasný,že když se nic nestane,jsou to vyhozený peníze

Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

Davide :...10839,-.....přes Top.poj... levnější,než přímo od pojišťovny...ale nerad bych zjišťoval,jak se pak pojišťovna vykrucuje z placení...
Tak jste si do nej kopli, ale to mu asi nepomuze. Nemit pojisteni je blbost, ale je to kazdyho vec....
O jakym vykrucovani mluvite? Parkrat uz jsem resil havarijko a nikdy zadny vykrucovani. Odvezl jsem auto dos servisu, vyzvedl, zaplatil spoluucast a odjizdel jsem s opravenym autem. Pojistovna kooperativa
O jakym vykrucovani mluvite? Parkrat uz jsem resil havarijko a nikdy zadny vykrucovani. Odvezl jsem auto dos servisu, vyzvedl, zaplatil spoluucast a odjizdel jsem s opravenym autem. Pojistovna kooperativa
RAV4 HSD FWD
hele ty fotky kouknem na to..
nebo kde stojis stavim se ... 

Karle tady asi nikdo nekope a pomoct jde těžko, ale jak píše Ježek, pojišťovny to vidí různě. Pokud jsi měl jen kladné zkušenosti, buď rád. To co popisuješ, jde spíše u novějších aut u staršího to bude složitější...
Já měl třeba problém, když mě nabourali (Policie ČR) a z povka mě nabídli částku rovnající se světlu (a bylo toho potřeba daleko víc). Díky tomu, že jsem měl havárku, tak to vzali z toho a rozpočtem to šlo, v servisu bych vykrvácel a nezaplatili by mi to. Bylo to starší auto s nájezdem nad 2 kila.....
Ale si to plevelíme, i když podstatné bylo řečeno, pokud to chce Lkotek prodat, tak to musí inzerovat. Nebo si dát inzerát, že koupí díly a čekat. V tom případě bych mít IVku, tak ji pojistím (sry za černý humor).
Já měl třeba problém, když mě nabourali (Policie ČR) a z povka mě nabídli částku rovnající se světlu (a bylo toho potřeba daleko víc). Díky tomu, že jsem měl havárku, tak to vzali z toho a rozpočtem to šlo, v servisu bych vykrvácel a nezaplatili by mi to. Bylo to starší auto s nájezdem nad 2 kila.....
Ale si to plevelíme, i když podstatné bylo řečeno, pokud to chce Lkotek prodat, tak to musí inzerovat. Nebo si dát inzerát, že koupí díly a čekat. V tom případě bych mít IVku, tak ji pojistím (sry za černý humor).

Davide, ty jsi zrovna nekopal. 
Je pravda, ze jsem vzdycky resil poj udalosti na aute, co melo max 5 let a nikdy jsem to neresik rozpoctem. Nechtel jsem na tom vydelavat, jen mit auto v cajku. Pojisteni mam od mistniho pojistovaka a nemuzu si stezovat, mam od nej pojisteny vsechno, auto, barak, proti blbosti. Na ravku platim 16000 (platim teda 18000,protoze si priplacim nahradni auto) a spoloucast mam 2000, 0%

Je pravda, ze jsem vzdycky resil poj udalosti na aute, co melo max 5 let a nikdy jsem to neresik rozpoctem. Nechtel jsem na tom vydelavat, jen mit auto v cajku. Pojisteni mam od mistniho pojistovaka a nemuzu si stezovat, mam od nej pojisteny vsechno, auto, barak, proti blbosti. Na ravku platim 16000 (platim teda 18000,protoze si priplacim nahradni auto) a spoloucast mam 2000, 0%
RAV4 HSD FWD
V pohodě, jen aby bylo jasno, já na tom tenkrát taky nechtěl vydělat, já chtěl jezdit. 

Pokud je to jen zmáčknutá kapota, tak se to vyplatí opravit. Pokud by oprava stála řádově 70% tržní ceny nebouraného auta, tak se to stále vyplatí opravit (a pak třeba prodat). Jinak se to dá prodat jen za náhradní díly. Dá se ušetřit i desítky procent, pokud se to dá do neoriginálního servisu Toyoty.Lkotek píše:Na podzim minulého roku jsem bouchnul Priuse na čumák. Je to zmáčknutý až k motoru a bouchly airbagy. Nenašel jsem nikoho, kdo by to dal za rozumnou cenu dohromady. Pokud má někdo zájem- tel. 777602323
Nemůžu si odpustit rýpavou poznámku, už jsi to někdy dělal ? To co píšeš je teorie. Dopočítej díly, najít ten servis ( nikomu se nechce do velkých oprav, potažmo dělat vůbec,lepší udělat blatník pro pojišťovnu, ta platí dobře). Bude to trvat měsíce (jsem optimista) a sypeš peníze a nervy do nejistého výsledku. Prodávat auto po takové ráně, bude složité ( když to teda nezatajíš, on tě stejně prozradí lak). A baterka nemaká a ceny aut jlesají,atd atd.