Otevřené sání ANO/NE?

vše ohledně modelové řady Celica
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

OT - ponámka k ceně :
http://www.dicompracing.com/ukaz.php?id=931

pokdu se dohodne více lidí tak sjem schopen ješte nejaké to procentíčko stáhnout dolu.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Podle cisla ktery jsem nasel na KN pro celicu 1,6 90-94 patri tam jeste levnejsi http://www.dicompracing.com/ukaz.php?id=942
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Pavo.B. píše:Podle cisla ktery jsem nasel na KN pro celicu 1,6 90-94 patri tam jeste levnejsi http://www.dicompracing.com/ukaz.php?id=942
aha já hledal pro 2.0 :D
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

tak jsem dal ten konus.. No nevim teda, zvuk sice hezky. Nevim je mozne ze auto jede hur jako s originalem? Cidlo jsem tam taky dal.
Jo a nad 6tis mi tam neco rezonuje, nevim jesli treba ten filtr nemlati o kapotu. To musim jeste posefovat.
Jo a mate vydelanou spodni cast airboxu, nebo ji mate normalne nechanou?
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

konus sound

Příspěvek od micron »

konus má nejlepší zvukovej efekt... nejvíc se mi líbí ten zvuk- jako stíhačka-když otevřeš dveře/okno a po jízdě vypneš motor... tsssssssssssss. 8)
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

jo ale zvuk neni vsechno, ale tak kazdy se na to divame z jine stranky

btw. k tomu filtru, je potreba ho odstinit od motoru aby nenasaval horky vzduch a taky ho musis upevnit, nemuze ti tam jen tam vyset, by ti tam letal jak su.in v gumaku :wink:
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Jj upevnit ho musim, ale musim taky vymyslet jak. Vim ze Esab ho tam ma pekne upevneny, ale nemuzu si vzpomenout jak.
U motoru ho nemam, protoze tam mam spodni cast airboxu a myslim ze je dost daleko od motoru. Byla to takova instalace na rychlo, ted jsou to uz jen muchy :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

a co to vyresit takhle..vypada to ze tam je konus kterej je uzavrenej jakoby v "puvodnim" airboxu
http://www.jtuned.com/media/gallery%2Fa ... 2F14%2Ejpg
RaW007
Řidič

Příspěvek od RaW007 »

tak to už tam můžeš rovnou dát filtr od Idaha a nemůsíš nic řešit :D
Celica r.v.91, motor 3S-GE r.v.93 po úpravě 2023ccm
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

me by zajimalo co je optimalnejsi reseni pri stejnym pristupu vzduchu jestli konickej nebo klasika...co se tyce syceni tak to mi nevadi jelikoz do konce roku bych chtel vyresit otazku 3s-gte...

jinak co sem koukal na takovy ty lepsi auta od spoon mugen 5zigen a podobny promo auta tak vsechny atmosfery meli airboxy ale vsechny turba zase houby a konicky...takze je to tak ze u turba se vyplati otevreny a u NA airbox?
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

greddy píše:me by zajimalo co je optimalnejsi reseni pri stejnym pristupu vzduchu jestli konickej nebo klasika...co se tyce syceni tak to mi nevadi jelikoz do konce roku bych chtel vyresit otazku 3s-gte...

jinak co sem koukal na takovy ty lepsi auta od spoon mugen 5zigen a podobny promo auta tak vsechny atmosfery meli airboxy ale vsechny turba zase houby a konicky...takze je to tak ze u turba se vyplati otevreny a u NA airbox?
myslim ze lepsi je mit filtr v air boxu nez konus, urcite to ma lepsi ucinek, taky je tam vyresene to odstineni, nevim no tot muj nazor
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

greddy píše:a co to vyresit takhle..vypada to ze tam je konus kterej je uzavrenej jakoby v "puvodnim" airboxu
jenže jestli koukám dobře tak tohle je S2000 a ta tam má místa na druhej motor, ale v Celde je místo sotva na kreditku, nejlepší by bylo hodit třeba baterku do kufru a pak by si měl prostor na sání i na filtr
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
edie
Řidič

Příspěvek od edie »

greddy píše:a co to vyresit takhle..vypada to ze tam je konus kterej je uzavrenej jakoby v "puvodnim" airboxu
Nedávno se tu dělala Oktavia WRC a má to přesně takhle!konus v Airboxu který je ještě polepenej takovym spešl alobalem kuli tepelnému stínění.
Celica 2.0 Gti 115kw
Libor Čapek
Člen Týmu

Příspěvek od Libor Čapek »

Mám to řešený úplně stejně,ale taky vrátím origoš.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

greddy píše:me by zajimalo co je optimalnejsi reseni pri stejnym pristupu vzduchu jestli konickej nebo klasika...co se tyce syceni tak to mi nevadi jelikoz do konce roku bych chtel vyresit otazku 3s-gte...

Airbox je svým zpusobem restrikce v sání, ovšem z pohledu NA motoru tak zanedbatelná, že se sklutečně nevyplatí ho u NA motoru odstranovat, jelikož to nidky už tak dobře neodstíníš, zatímco u turbomotoru sice na teplote vzduchu také záleží ale "hřib" umožnuje nasávat větší plochou, takře při lehčích zasvinění pořád dodá dodstatekvzduchu , u turbo motoru se zasvinuje rychleji, jelikož nasává mnohem větší množství vzduchu. ten teplotní rozdíl ( u dobře odstíneného hřibu ) je u turbomotoru také jakž takž zanedbatelný, jelikož se vzduch stejne zahřívýá a opet ochlazuje..
Odpovědět

Zpět na „Celica“