Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
tisnov
Manager Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od tisnov »

to tabika
Proč to Ave neprodáš, furt se stěžuješ. Koupíš si potom VW a je to simply clever. Už mně to nebaví. :mad:
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

tabika píše:
Intri píše:
tabika píše:Možná pohodlnější,ale zastaralou a lenivou :) ale určitě hezčí.
Lenivou? Tak proč mě den co den zdržuje nějaká škodovka nebo folksvágn? :) Je super, že ta auta mají vyturbené motory, ale k čemu majitelům jsou, když je stejně z drtivé většiny používají tak, že brzdí atmosférickou jednašestku, navíc elektronicky omezenou...
No nevím,třeba náké pako za volantem :) nebo tam maj htp. Jinak tsi a tdi nestíháš. Možná na semaforu,ale jinak na pružnost to je někde jinde.
Jasné, že 1.0 a 1.2TSI a 1.6TDI stíhaš - teda ak si vieš podradiť....
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

1.0 a 1.2 TSI souhlasím, to nejsou soupeři, ale 1.6 TDI? Tady bych si nechal poradit... :) U turbodieselů mi zpravidla nezbývá než uznat, že jsem měl rychlejší start z křižovatky jen proto, že mě nechal...
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Dnes som zašiel do servisu lebo som si včera všimol že plastový kryt podvozku pod dverami vodiča nieje v rovine ale je vydutý, reku či ak to drží na nejakých štopľoch či sponách tak či niektoré z nich nevypadali. Nevypadali. Dali auto na zdvihák a pozreli sme si to. Krytov je tam viac a niesu k podvozku natesno. Do toho medzipriestoru sa dostali časom cez špáry kamienky a to také množstvo, že sa tie kryty ich hmotnosťou až prehli. Nepreženiem keď poviem, že odtiaľ pri odmontovaní vysypali vedro kamienkov z posypov ciest. :bomb:
A ja že prečo mi šla spotreba hore. Vozil som hromady posypového matroša :D
A už keď som si prezeral podvozok... výfuk úplne bez hrdze. 56500km.

Ohľadom súperenia jedna šestky corolly a 1.0, 1.2 TSi či 1,6TDi. Všetko je len o tom, čo považujete za súperenie. Normálny výjazd z križovatky dá rýchlejšie v normálnych podmienkach ten čo sa potrebuje rýchlo hnúť. Ak stojíš na križovatke vpredu ale potrebuješ sa čo najskôr zaradiť do druhého pruhu v ktorom vpredu stojí AMG tak ak za volantom sedí čaja čo rozmýšľa ako si bude kupovať kabelku z kevlaru, potom ju bez problémov za križovatkou predbehneš len vďaka svojmu prístupu k štartu. Proste vieš že nutne potrebuješ rýchlo vyraziť pričom "súperom" na križovatke ti je štandardný zombie. Hlavne ak máš ty automat a ona manuál. To máš s vyrazením vpred jednoducho ešte navyše menej práce. Málokedy sa stane že presne vtedy sa aj tomu vedľa teba treba silno ponáhľať. Za mňa - na prudšie zrýchlenie v bežnej premávke je podstatnejšie či máš manuál alebo automat ako výkon motora.
Iná vec je vyslovene pretekať - tam sú motor, prevodovka práca nôh podstatne dôležitejšie. Tam sa môžme hádať či je lepšia 1.6Valvematic alebo 1,0TSi, 1,2TSi či 1,6TDi.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

tisnov píše:to tabika
Proč to Ave neprodáš, furt se stěžuješ. Koupíš si potom VW a je to simply clever. Už mně to nebaví. :mad:
Nevím co tě nebaví,číst mé články nemusíš! Jestli tady čteš pozorně tak spousta lidí píše že třeba 2,0 nebo 1,8 do corolly by hned brali. Nevím proč sem taháš mého avensise,ano každé auto má klady a zápory. 1,6 a 1,8 držáci,ale rozhodně netrhaj asfalt a taková mazda3 a její 2,0 je příjemné svezení. Jestli jsem se dotkl tvého suprauta tak se omlouvám. Jo a nevím proč myslíš že chci koupit VW??
avensis T27 1.8 valvematic
BKSL
Navigátor

Příspěvek od BKSL »

Vieto niekto ci sa da nejako na CVT automate nastavit tempomat rychlo v skokoch po 10 km/h napr. 50 - 60 - 70 - 80 km/h atd. ?
VW to tak ma a je to super :roll:

Teraz to robim tak ze drzim packu az pokedy auto nezrychli alebo nespomali na mnou pozadovanu rychlost a az potom packu pustim co je dost otravne :cry: .
Toyota Corolla 2017, 1,6 l Valvematic 16P - 97 kW, Multidrive S, Executive, platinova-bronzova
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Hledal jsem, myslím, že to nejde. Zbytečné nepohodlí ze strany softwaru, včetně např. neschopnosti displeje mezi budíky zobrazit rychlost, na kterou je tempomat nastavený (když omezovač rychlosti ji ukazuje).
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

U Corolly to nejde? U ravky to sice nejde po 10 km/h, ale po 5 km/h. Nacvakam rychlost a auto zrychluje
RAV4 HSD FWD
BKSL
Navigátor

Příspěvek od BKSL »

a cez co konretne nacvakas rychlost ? packou ? vidis ju na displeji niekde kolko si nacvakal ?
Toyota Corolla 2017, 1,6 l Valvematic 16P - 97 kW, Multidrive S, Executive, platinova-bronzova
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Jo jo, cvakam packou a v pravem hornim rohu mezi budiky je, kolik mam nacvakano. Jen kdyz zabrzdim, nacvakana rychlost mi zmizí a vidim jen ikonu tempomatu.
RAV4 HSD FWD
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Bohužel! U Corollky cvakáš, nahoru, dolů....ale údaj o "nacvakané " rychlosti si můžeme jenom domýšlet :-)
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
noker11
Člen Týmu

Příspěvek od noker11 »

Podla mna, sa im proste nechcelo prepocitavat mile na KM tak tam proste nedali zobrazovanie aktualne nastavenych KM na tempomate. Aspon teda mam pocit, ze sa tam pridavaju Mile a nie KM.
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Já si myslím, že je to mnohem prozaičtější - podle mě mají ta auta stejný software se všemi možnostmi, ale z levnějších aut se cíleně něco vypustí, ať lidi mají důvod kupovat ta dražší. Dobře je to podle mě vidět třeba na absenci adaptivního tempomatu u Corolly, a to i v nejvyšší výbavě po faceliftu v roce 2016. Tou dobou přicházelo na trh CH-R, které má adaptivní tempomat už v základu. Navíc je podle mě Corolla plně hardwarově vybavená, aby adaptivní tempomat mohla mít, stačí přidat software.

Je pravda, že adaptivní tempomat se jakožto aktivní prvek musí asi docela draze homologovat, což se taky projevuje na ceně auta, ale v nejvyšší výbavě Corolly to už být mohlo.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Intri: Tiež si myslím.
Keď som sa svojho času pýtal v toyote, prečo nemá corolla viacprvkovú zadnú nápravu tak mi predajca odpovedal otázkou:"A prečo by potom niekto kupoval avensis sedan??"
:blush:
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Právě, ale toto aspoň chápu, jednoduchá torzní příčka je levnější na výrobu, což je v levnějším autě pochopitelné. Spíš mě štvou ty softwarové části, které výrobci mají vyřešené, dát je do auta by nestálo nic (nebo jen minimum), ale oni to tam nedají prostě jenom proto, aby to tam nebylo.

Beru, že když si člověk připlatí za auto, dostane třeba úplně jiný motor, jiný podvozek, brzdy atd., to je jasné. Ale dost mě dokáže naprdnout postup, jako má třeba Tesla - baterku dají stejnou, o stejné kapacitě se stejnými vlastnostmi, ale softwarově omezí dojezd auta, plný dojezd za příplatek... To je trapné umělé rýžování, které vlastně znamená, že zvyšují náklady (ten software, který dojezd omezí, někdo musel aktivně napsat), aby to auto bylo méně hodnotné.

To stejné s tím softwarem v Corollách a ostatních modelech. Určitě nepíšou pro každé auto software od píky. Základ bude totožný a jednotlivé funkce se budou přidávat jako moduly. Kterého ťonga pak napadlo, že do Corolly nedají ukazatel nastavené rychlosti tempomatu nebo že nebude fungovat hlasové ovládaní aspoň v angličtině, to nevím...
Odpovědět

Zpět na „Corolla“