Rav Hybrid 2016 - 2018

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
tabika
Manager Týmu

Re: Rav Hybrid

Příspěvek od tabika »

Zdravím,chci se optat. Závisí akcelerace na stavu nabití baterek? Nebo je stále stejná? Dik
avensis T27 1.8 valvematic
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Novinari pisou, ze to pokazdy zrychluje jinak, ale asi nejsem tak citlivej, protoze to nepozoruju. Pri bezny akceleraci to poznat urcite neni a kdyz jsem meril podle GPS (ma to urcite zpozdeni) z nuly na sto, tak je pravda, ze to bylo pokazdy plus minus asi pul vteriny. Takze pri kick downu asi jo. Kdyz jedu na elektro, tak poznam, v jakym stavu baterky jsou a nemusim se divat na displej. Kdyz je plna, tak to na EV akceleruje ochotneji nez kdyz je vybita, takze nejspis to ma finalni alceleraci vliv mit bude. Jdes do ravky? :-)
RAV4 HSD FWD
Sobi
Člen Týmu

Příspěvek od Sobi »

Mám to sice krátce, ale nepozoruji nějaký zásadní rozdíl.
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

kadel píše:Novinari pisou, ze to pokazdy zrychluje jinak, ale asi nejsem tak citlivej, protoze to nepozoruju. Pri bezny akceleraci to poznat urcite neni a kdyz jsem meril podle GPS (ma to urcite zpozdeni) z nuly na sto, tak je pravda, ze to bylo pokazdy plus minus asi pul vteriny. Takze pri kick downu asi jo. Kdyz jedu na elektro, tak poznam, v jakym stavu baterky jsou a nemusim se divat na displej. Kdyz je plna, tak to na EV akceleruje ochotneji nez kdyz je vybita, takze nejspis to ma finalni alceleraci vliv mit bude. Jdes do ravky? :-)
No rád,ale nejsou peníze :) u tebe spokojenost? Někde jsem četl že to zrychluje jak chce. Ale moc jsem tomu nevěřil.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Asi vcelku spokojenost. Sice kvalita te cene asi neodpovida, ale co se tyka techniky, tak dobry. Sem tam neco vrzne, neco mi poklepava pri 80 km/h a vys vpravo vzadu, ale nemam silu to resit. V patek jsem byl na prohlidce, projel jsem to se servisakem, slysel to. Rozebrali dvere, na nic neprisli a tim to haslo. :-) Kdybych jim to tam nechal, tak bych musel zase resit nahradni auto, tak na to kaslu.
RAV4 HSD FWD
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

Kadel: kurna to ta toyota neumí udělat interiér aby nevrzal!! Mám druhou toyotu a obě vrzali jak...
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Hele, asi ne. :-) Mam jeste VW Caddy (užitkový auto!!!) 2016 a to po 100 000 km ani nevrzne.

Jinak tenhle vikend jsme snad poprve, co mame ravku jezdili jen okresky, vesnice a mesto (zadna dalnice). Spotreba za vikend 6 litru (najeto asi 300 km), 95/55 km/h tacho. Verim, ze nekdo trpelivej se fakt dostane na spotrebu udavanou vyrobcem.
RAV4 HSD FWD
martinw
Řidič

Příspěvek od martinw »

tabika píše:Kadel: kurna to ta toyota neumí udělat interiér aby nevrzal!! Mám druhou toyotu a obě vrzali jak...
neznam auto ktery jde lip rozebirat, zvlast kdyz na toyota-tech.eu mate k dispozici po zaplaceni maleho vypalneho vsechny mozne servisni navody na cokoli. Neni tak problem si doplnit vycpavky, dolepit izolepu na mista kde to muze vrzat... Sam sem si u novy RAV4 montoval alarm iterieru a slo to lip nez u skodovek diky tem navodum od vyrobce.
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Ahoj,
jak šli teploty alespoň nad deset stupňů, tak jsme opět se spotřebou někde jinde. O víkendu s vlekem(náklad 200kg) Jizerky a zpět s průměrem 6L, minulý týden Česká Třebová-Albrechtice 4,6L :-)
Já jezdím tacho 97/58, ale párkrát se po cestě neudržím...
kadel píše:Hele, asi ne. :-) Mam jeste VW Caddy (užitkový auto!!!) 2016 a to po 100 000 km ani nevrzne.

Jinak tenhle vikend jsme snad poprve, co mame ravku jezdili jen okresky, vesnice a mesto (zadna dalnice). Spotreba za vikend 6 litru (najeto asi 300 km), 95/55 km/h tacho. Verim, ze nekdo trpelivej se fakt dostane na spotrebu udavanou vyrobcem.
RAV4 HSD AWD
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

kadel píše:Hele, asi ne. :-) Mam jeste VW Caddy (užitkový auto!!!) 2016 a to po 100 000 km ani nevrzne.

To je smutný,ale ta spotřeba je parádní.
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Ahoj všichni,prosím pomoc,kdo máte montovane tažné 13 pol(janoriginal v salonu)a používáte redukci na 7 pol,fungují vám po připojení redukce mlhovky,já dnes zjistil že ne,zřejmě zkrat. Zkoušel jsem dvě různé redukce,stejný výsledek. Díky za vaše info.
RAV4 HSD AWD
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Po připojení vleku mlhovky na autě nesvítí, jen na vleku - jsou zablokovaný, po odpojení zase svítí.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Tak to jsem netušil a nedává to moc smysl. Mně ale bohužel mlhovka na vleku nesviti,to je divne
RAV4 HSD AWD
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

No já to tak mam, ale mam starou zásuvku.
Je tam proudové relé a když zatížim vývod na mlhovku tak to relé cvakne je v kufru někde u rezervy a odpojí mlhovky na autě.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
martinw
Řidič

Příspěvek od martinw »

Jak se ma spravne parkovat v kopci ? Vsiml jsem si ze kdyz nejdrive zaradim P tak i se zatazenou rucni brzdou to stejne popojede a sedne si to o nekolik centimetru, nevisi to na te prevodovce ?

Lepsi 'pocit' mam kdyz : drzim brzdu, zaradim N, zatahnu rucni brzdu - auto si sedne hned do rucni brzdy a pak teprve dam P - neni to takhle lepsi ze ta cela vaha drzi primarne na rucni brzde a nikoli na stupni P ?
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“