kdo poradí
-
- Člen Týmu
kdo poradí
chlapi kdo mě prosím poradí koupil jsem previi a po nastartování mě všechny kontrolky zhasnou až na jednu je tam nápis oil chengr nebo tak nějak nevím to přesně je na prostředku a svítí oranžově a ještě prosím jestli nemá někdo manuál v češtině alespon drobné opravy. Previa je z r.94
-
- Člen Týmu
Kdo poradí
Dík že ses ozval jsem tu nový a ještě nevím jak to tu chodí máš pravdu je to oil change ptal jsemse na to i v servisu a ani on to neví
-
- Člen Týmu
Ano, znamená to, že je potřeby vyměnit motorový olej. Je možné, že ho někdo vyměnil a jenom nezresetoval v jednotce výměnný interval.Miroslav Faltýnek píše:dík moc za radu takže to znamená výměna motorového oleje? Ten prodávající mě tvrdil a je to i v servisní knížce že je ještě čas podle ujetých kilometrů na výměnu. A k tomu servisu raději tam nejezdit. Nemůže to být třeba do servořízení? Prosím ještě o radu. Díky moc Mirek.
Buď jak buď, olej bych pro jistotu vyměnil.

-
- Člen Týmu
-
- Člen Týmu
-
- Člen Týmu
k previi...
hale ty Previe se sem do republiky oficialne nedovazely (myslim prvni generaci s plochym motorem)
aut je tu asi 300 a manual skoro nikdo nema, protoze se to sem natahalo z nemecka a rakouska. dobry je najit si servisaka, kterej se na ne specializuje... tomu to pak de relativne lehce, rychle a ne az zas tak draze... aspon ta bezna udrzba. na slozitejsi veci je treba zajet do autorizovanyho servisu, ten je ale vyrazne drazsi a bohuzel jsem se tam casto setkal s tim, ze nevedi co s tim...
kdybys potreboval kontakt na servis v Praze, nebo nejaky zakladni info tak se ozvi. Jan 724 25 60 23
aut je tu asi 300 a manual skoro nikdo nema, protoze se to sem natahalo z nemecka a rakouska. dobry je najit si servisaka, kterej se na ne specializuje... tomu to pak de relativne lehce, rychle a ne az zas tak draze... aspon ta bezna udrzba. na slozitejsi veci je treba zajet do autorizovanyho servisu, ten je ale vyrazne drazsi a bohuzel jsem se tam casto setkal s tim, ze nevedi co s tim...
kdybys potreboval kontakt na servis v Praze, nebo nejaky zakladni info tak se ozvi. Jan 724 25 60 23
JAN, PREVIA AWD
- Zegga
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Vyměň olej, říká si o to sama po 10 tis. Až si budeš jistý co za olej tam máš a jak se s tím těch 10 tis jezdilo klidně jezdi 15 tis. Kruci, tohle auto je tank a držák, tak ho hýčkejte. Olej stojí kolem 1700,- Kč - 5 l, to co je v dočerpávací nádržce vepředu se nemění. Filtr do 300,- Kč. Je to vlastně dohromady cena jedné plné nádrže.
TOYOTA Previa 2,4 i GL r.v. 1990
Suzuki Swift 1,3 GL r.v. 1990
XJ 600 S pojmenovaná Oliva r.v. 1995
MZ 251 ETZ řečená Karkulka r.v. 90
))
Suzuki Swift 1,3 GL r.v. 1990
XJ 600 S pojmenovaná Oliva r.v. 1995
MZ 251 ETZ řečená Karkulka r.v. 90

výměna oleje
nechci radit ale pokud vyměníte olej a stále svítí oil change musíte restartovat načítání nově ujetých km na tachometru je originál zaslepený otvor v plexi gumovou ucpávkou vyjměte jej a nějakou tyčkou průměr cca 4 mm zmáčkněte plastový výstupek signalizace zhasne toť vše
český provozní manuál
Vážení příznivci vozu Previa pokud mi čas dovolí a technicky to zvládnu pošlu každému zájemci kopii