Avensis vs kúpa Ford Mondea

vše ohledně modelové řady Avensis
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: Avensis vs kúpa Ford Mondea

Příspěvek od CommonUser »

cyril píše:Auto předemnou mělo péči autorizovaného servisu.
Takze prakticky dokaz, ze kupovat auto podla servisnej knizky nema zmysel. Skor naopak (pohlad hladkania ega).
cyril píše:Co si mám asi myslet směna byla vožrálá nevyspalá nebo auto jako celek stojí za hov...Oprava převýšila vrchovatě cenu auta nejraději bych dal do auta :bomb:Dle mého názoru životnost motoru 200 tis...výše pouze bonus a starostlivost a šetrné zacházení majitele.
Ked si nedas poradit. Vies kolko si mohol mat za to benzinu ? :mrgreen:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
viliammmmm
Řidič

Příspěvek od viliammmmm »

Ahojte, trosku bolo prace tak som nemal cas odpisovat, prirpava novych koncertov pre kapely Cz *- SK,
Precital som to celé, a ostavam pri Toyote.

Mam dnes 170 000km, co bude bude.Dnes som švagrovi odvolal Mondeo a som rád.Velmi mi odlahlo.
Cele Vianoce som to priebežne riešil, rozprával sa s manželkou, atd...co ziskame, co zase bude iné...a naozaj do skoro 10r.Mondea, davat dodatočne dorábať napr:
1.parkovacie sezory cca aj montaz cca 150€
2.Vyhrieavane sedadla cca 300€ 2ks
3.Alarm cca 300€
4.Defendlock ?
5.Zvysne airbag-y????

skratka utopia.....

Ďakujem Vám cca 40% ste prispeli k mojhu rozhodnutiu.Ale aj to že sme s.r.o. a ked už tak pojdem do noevho auta na odpis kvoli daniam.
Toyota ma formu leasingu garant, ma s tym niekto skusenosti?

Napr RAV-ku s benzinom? je to OK?

Autu okrem toho blbeho dymeniu nic zasadne nieje....
Už to niekto raz a navždy vyriešil? ci je to ta naj-slabšia stránka toho modelu a rocnika 7/2006. DPF, a veci s tym spojene.
Avensis 2,2 130KW, D-CAT.4D,Exlusive, 2006/7

Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

K tej RAVke. Sestra chcela nieco podobne (4x4, benzin, SUV, male deti, ...). Ked porovnavala RAV4 a Hondu CR-V, skoncila pri Honde (aj som jej to odporucal). Je kusocek vacsia a v podobnej vybave ju stala o cca 2000 eur menej. Takze aj tebe by som odporucil pozriet aj tam, ci nie je nahodou lepsia ponuka. A sice nebudes mat Toyotu, ale benzinova Honda by mala byt kvalitativne velmi podobna, ak nie dokonca lepsia.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

tabika píše:Rozhodně nejsem zastánce toyot,ale napsat že mondeo 2008 je modernější jak ave 2018 to je už asi moc:) Nebo něco nevím??
Jak jsem to napsal, tak jsem to myslel. Sedni si do Fordu (nějaká vyšší výbava, třeba Titanium) a pak do Avensisu (nějaká vyšší výbava, třeba Premium). Dyť ten Avensis 2018 je pořád jenom Avensis 2010.
A co myslím "modernějším"? Když pominu každý detail v interiéru, tak musím přidat např. šílenou ergonomii v Avensisu, možnosti nastavení sedačky řidiče, chybějící výdechy klimatizace pro zadní cestující a další u jiných aut dávno standardních a vyřešených věcí.
Já se tu nebudu s nikým dohadovat - prostě je to můj subjektivní názor. Kdo váhá mezi Avensisem a Mondeem, nechť si vezme moji námitku v potaz a ověří a posoudí si to sám.

Já mám T27 a za Mondeo bych neměnil. Fordů jsem přejezený, původní design T27 se mi líbí, a zatím nemám důvod měnit - auto jezdí bez větších oprav. Ale vidím nedostatky tohoto auta. Často jak jsem vzpomenul docela vážné. Neřeší je ani facelifty, u nichž mi navíc vadí nekonzistence designu. Je to něco jak Roomster. Někomu to ale nemusí vůbec vadit. Jsou lidi, co si ten Roomster koupili dobrovolně. Tak proč by si nekoupili aktuální Avensis ... Já mám rád klidně jednoduché, ale propracované auto. A to o Avensisu nemůžu říct. Mondeo je na tom, podle mne, bohužel o poznání lépe.
Nevýhoda aktuálního Mondea jsou motory EcoBoost. Dát do manažerského auta malý přeplňovaný motor je nesmysl a myslím si, že jim proto nejeden zákazník uteče třeba k Toyotě. Jediná použitelná motorizace je u Mondea dieselová - 2.0 TDCI.

A hlavně mi neodporujte, nešijte do mne, nebo se tu s vámi podělím o to, jak se mi krásně jezdí v aktuálním služebním Passatu 2.0 TDI. :wink:
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
viliammmmm
Řidič

Nechal som si AVE a od vcera mam DPF preč.
Dam info po nejakom čase ale dakujem MATGO za remap.

Ozaj Palivovy menite ako casto?Naposledy som ho menil pred 15 000km.
Dik

CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Chapem Demon, vo co go. Ale vyduchy klimy mas pod prednym sedadlom.
Inak suhlas. Proste pero ozratych zabozrutov je citit az moc. To som uz spominal x krat.
Facelifty skor vsetko este viac dokurvily (kratsie sedaky, hlinikova hlavica, nekonzistentna palubka, opierky hlavy... aspon potahy su lepsie).
A Verso ani netreba spominat. Ale co si TTT navarila ... to si vyzere.

Neviem ako novy Passat, ale poviem ti, ze Avensis T270 ma najlepsie sedenie z danej cenovej a obdobia ako cely VAG vratane nejakej socialnej A4 ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Demon píše: A hlavně mi neodporujte, nešijte do mne, nebo se tu s vámi podělím o to, jak se mi krásně jezdí v aktuálním služebním Passatu 2.0 TDI. :wink:
Kľudne daj.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
slavix
Člen Týmu

Příspěvek od slavix »

viliammmmm píše:Nechal som si AVE a od vcera mam DPF preč.
Taky diky a vic takovych "chytrych" lidi :roll:
T. Avensis T25 2008, 2.2 D-Cat, 130kW, Exclusive Combi - prodan
VW Passat B7 2013, 3.6 V6 FSI 220kW, Highline Combi
viliammmmm
Řidič

Na akych otačkach jerozumne jazdit s dieslom mesto/
/mimo.

awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Demon píše:A hlavně mi neodporujte, nešijte do mne, nebo se tu s vámi podělím o to, jak se mi krásně jezdí v aktuálním služebním Passatu 2.0 TDI. :wink:
To ani psat nemusis, nudnejsi auto neznam. Ani spolehlivy uz to neni, dekuju pekne;)
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

demon:Jasně toyota je zastaralá o tom žádná,ale díky tomu asi i docela spolehlivá. Ale myslím že radši ave 2018 jak mondeo 2008 :)
avensis T27 1.8 valvematic
viliammmmm
Řidič

Ake označenie najnovsi Avnesis?, Asi je to posledna generácia , kedže marketingové texty v radiach model Avensis vedome obchádzajú.
Aj dnes reklama, vymenovlai snad všetky bežne kategorie, skončili pri RAV-ke.

Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

tabika píše:demon:Jasně toyota je zastaralá o tom žádná,ale díky tomu asi i docela spolehlivá. Ale myslím že radši ave 2018 jak mondeo 2008 :)
Já si nemyslím, že přesto že je Avensis zastaralý a jednoduchý, že je spolehlivý. Pokud se podívám na provedení a řešení detailů, použití technologií, často z něj nemám příliš dobrý pocit - něco je dobrý, něco je slabý, ale vynikající nevidím nic. Tedy pocit spíše zklamání - čekal bych podle všeobecných předsudků o Toyotě, co se týče kvality provedení, něco lepšího. Ale Avensis je jen auto jako jiné tuctové značky. (nechci dávat do stejného pytle jiné modely Toyoty, protože je neznám).
A taky je podobně poruchové. Nemám rád ADAC a TUV reporty spolehlivosti, nicméně, jen jsem tak narychlo zagoogloval, jak je na tom můj Avík:
http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/ne ... rekordman/

Hledám v tabulce pro 8-letá auta (mám 2010) a hle, Avensis počet závad 19.0% a Mondeo počet závad 21.1%. Jako sorry, ale to je +/- stejná poruchovost .... :(

Nedělejte si o Avensisu iluze.
Je to belgicko-polsko-anglické auto.
Toho japonce v něm bohužel nevidím.
Naposledy upravil(a) Demon dne pát 19.01.2018, 22:24, celkem upraveno 2 x.
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

Kocúr píše:
Demon píše: A hlavně mi neodporujte, nešijte do mne, nebo se tu s vámi podělím o to, jak se mi krásně jezdí v aktuálním služebním Passatu 2.0 TDI. :wink:
Kľudne daj.
Za mne je to takové auto, jaké bych čekal od Toyoty. Jednoduché a precizní.
A to říkám já, oficiálně zarytý antikoncernista a antigermanista. Ještě že jsem tu anonymně :-).
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Priatelia, zial realita je taka, ze co platilo pred 20 rokmi , dnes neplati.
Podobne je to s legendami ako aj Toyota. Dan globalizacii a politike trhu.
Je taka pravda ze ak Toyotu tak do roku 2000, ak mladsiu tak made in japan.
Vsetky ostatne Toyoty su uz len priemerne auta nemajuce uz nic ( co sa tyka spolahlivosti) z legiend ako Corolla e10 alebo Carina.
Detto spracovanie, materialy a o technike nehovoriac.
Tym v ziadnom pripade netvrdim , ze su zle , len uz to nie su ziadne superstroje s viditelnym naskokom pred ostatnym peletonom znaciek. V nicom.
Aj ked treba povedat, ze Corolla je aj dnes celosvetovo najpredavanejsim autom. Takze aspon v tomto segmente je este mozno niecim vynimocna a lepsia.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Odpovědět

Zpět na „Avensis“