tabika píše:Rozhodně nejsem zastánce toyot,ale napsat že mondeo 2008 je modernější jak ave 2018 to je už asi moc:) Nebo něco nevím??
Jak jsem to napsal, tak jsem to myslel. Sedni si do Fordu (nějaká vyšší výbava, třeba Titanium) a pak do Avensisu (nějaká vyšší výbava, třeba Premium). Dyť ten Avensis 2018 je pořád jenom Avensis 2010.
A co myslím "modernějším"? Když pominu každý detail v interiéru, tak musím přidat např. šílenou ergonomii v Avensisu, možnosti nastavení sedačky řidiče, chybějící výdechy klimatizace pro zadní cestující a další u jiných aut dávno standardních a vyřešených věcí.
Já se tu nebudu s nikým dohadovat - prostě je to můj subjektivní názor. Kdo váhá mezi Avensisem a Mondeem, nechť si vezme moji námitku v potaz a ověří a posoudí si to sám.
Já mám T27 a za Mondeo bych neměnil. Fordů jsem přejezený, původní design T27 se mi líbí, a zatím nemám důvod měnit - auto jezdí bez větších oprav. Ale vidím nedostatky tohoto auta. Často jak jsem vzpomenul docela vážné. Neřeší je ani facelifty, u nichž mi navíc vadí nekonzistence designu. Je to něco jak Roomster. Někomu to ale nemusí vůbec vadit. Jsou lidi, co si ten Roomster koupili dobrovolně. Tak proč by si nekoupili aktuální Avensis ... Já mám rád klidně jednoduché, ale propracované auto. A to o Avensisu nemůžu říct. Mondeo je na tom, podle mne, bohužel o poznání lépe.
Nevýhoda aktuálního Mondea jsou motory EcoBoost. Dát do manažerského auta malý přeplňovaný motor je nesmysl a myslím si, že jim proto nejeden zákazník uteče třeba k Toyotě. Jediná použitelná motorizace je u Mondea dieselová - 2.0 TDCI.
A hlavně mi neodporujte, nešijte do mne, nebo se tu s vámi podělím o to, jak se mi krásně jezdí v aktuálním služebním Passatu 2.0 TDI.