Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
tachec
Člen Týmu

Re: Zkušenosti

Příspěvek od tachec »

slabostka píše:14 000e za 8-9 rocne auto je podla mna hodne hodne prestrelena... Ze nema najazd je v tomto pripade minus.
Cenová hladina se tady pohybuje kolem 300.000 Kč za třetí generaci (nehledě na ročník a s nájezdem většinou přes 100.000km) - výbava základní.
U dealera bude ta cena vždycky vyšší než v bazaru nebo u soukromé osoby...

Auto dlouhodobě nestálo, jezdilo jen krátké trasy, takže jediná věc na které se to teoreticky mohlo podepsat je trakční baterie.

Viděl jsem před touhle koupí pár dalších Priusů a větší nájezd u nich byl logicky úzce spojený s počtem větších či menších provozních oděrek, popraskaných plastů
a podobně...
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

slabostka píše:14 000e za 8-9 rocne auto je podla mna hodne hodne prestrelena... Ze nema najazd je v tomto pripade minus.
Suhlasim, ved ja som pred 3,5 rokmi kupoval vtedy 4-rocnu III-ku (rv. 2010, 85tis KM, Executive) priamo od dilera z Gebraichtwagen s 2r zarukou za 13 300 EUR (tiez len tam bolo auto servisovane a odkupene). Diler mi odpovedal na mail z autoschoput24.de a isiel som si pren sam (diler komunikoval anglicky a spolu s nim osobne som vybavoval evci na inspektorate atd.
A suhlaism, ze tak maly najazd je pre hybridne/elektroauto skor minus....
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

oderky a popraskané plasty ma vôbec u jazdenky netrápia pretože v meste máš auto dorichtované za pár týždňov, to ani neriešim lebo by som musel lakovať čo mesiac.... a ano, podpíše sa to LEN na stave trakčnej batérie.... PRÁVE o to ide...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
tachec
Člen Týmu

Příspěvek od tachec »

slabostka píše:oderky a popraskané plasty ma vôbec u jazdenky netrápia pretože v meste máš auto dorichtované za pár týždňov, to ani neriešim lebo by som musel lakovať čo mesiac.... a ano, podpíše sa to LEN na stave trakčnej batérie.... PRÁVE o to ide...
To ukáže až čas, jak na tom trakční baterie ve skutečnosti je...

Na druhou stranu výměna za komplet novou mě případně vyjde na stejné peníze jako výměna spojky s dvouhmotou, kterou jsem u přechozího auta musel cca ve 170.000km řešit.
Věřím, že nákladově budu s Priusem úplně jinde.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Ty uz si svoje peniaze navyse vlozil do kupy...skoda....v Nemecku vidim problem v tom ze maju vyssie ceny novych aut preto jazdenky hlavne tie lepsie maju tiez relativne vyssie ceny. Tak nech ti sluzi....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

David DDD-zmiňuješ se o tom,že 370 tis.za 09 chce velké srdce a peněženku. To samé si my ostatní můžeme myslet o Tobě na Prius+,který stál asi podstatně větší peníze a dnes ho nabízíš s velkou slevou a poměrně nízkým nájezdem .Nevím jestli je to vůbec za ty peníze prodejné.Na tyto auta musí mít člověk obr srdce s vele naditou peněženkou.Když si vzpomenu kolik těchto plusek se ročně prodává byť v ojetém stavu a za jakou dobu tak si myslím,že je to veleležák.Někde jsem se dočetl,že to chceš vyměnit za LC,RAV 4,Lexus 400X. Nevím,že by někdo chtěl z těch aut do pluska.Myslím si,že budeš muset buď hodně slevit nebo dál jezdit s ním.Přeji hodně štěstí.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Dopyt po priusoch rastie, kedže sa ich nových v minulosti predalo málo tak ceny si asi držia trošku neprimerane.... vysoko.... každý si to musí zhodnotiť, ja dať 14 000 za 09 tak vezmem Aurisa za 15 000 a ročník 15... 6 rokov rozdiel je teda podstatný a triedovo mne osobne postačuje... prius nieje o "srdci" lebo je to auto na rozum, srdcom by som kupoval niečo iné....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

tachec-hodně přijemných kilometrů přeji,ale přesto se zeptám. Co výbava Executive z Německa vlastně obsahuje. Zde v ČR se též prodávaly a měli max.navigaci, couvací kameru,byly v koženém provedení sedačky a byly vyhřívané.Neměly solární střechu což byla výbava doplňková i pro základ,neboť ta je jen pro rychlejší vychlazení interiéru v letní období,pro nic jiného a protože je tím auto o 50 kg težší tak nesmělo mít jiné pneu než 15". Divím se že Němci na to povolují i 16" včetně našeho zastoupeví Toyoty. To proto,že nechtěly povolovat i kjiným Priusům dovezeným ze zahraničí v žádném případě kola na 15".Některé Executive jsou i osazeny ze zahraničí parabolama s LED světly,ale jak jsem zjistil byly zřejmě dodělávány s tím že si je lidé sehnali na AMAZONU a vyměnili je.Ta cena za ročník 2009 se mi zdá poměrně vysoká a málo kilometrů může mít i na stav auta poměrně hodně velký vliv.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

p1947 píše:David DDD-zmiňuješ se o tom,že 370 tis.za 09 chce velké srdce a peněženku. To samé si my ostatní můžeme myslet o Tobě na Prius+,který stál asi podstatně větší peníze a dnes ho nabízíš s velkou slevou a poměrně nízkým nájezdem .Nevím jestli je to vůbec za ty peníze prodejné.Na tyto auta musí mít člověk obr srdce s vele naditou peněženkou.Když si vzpomenu kolik těchto plusek se ročně prodává byť v ojetém stavu a za jakou dobu tak si myslím,že je to veleležák.Někde jsem se dočetl,že to chceš vyměnit za LC,RAV 4,Lexus 400X. Nevím,že by někdo chtěl z těch aut do pluska.Myslím si,že budeš muset buď hodně slevit nebo dál jezdit s ním.Přeji hodně štěstí.
Myšleno to bylo tak, že daný rok, i když má ty km a výbavu, mě přijde za raketu, prostě drahý. Radši bych vzal něco z těch odkazů a za zbytek jel na dovču.
To není o množství peněz co kdo chce dát za auto (každého věc,radost může udělat auto za 100 a jsou lidi, že jim je jedno, že mají auto za pár mega).
Jestli je Plusko drahé, toť otázka, když není moc s čím porovnat a "venku" jak tu každý zmiňuje to je cena +- obvyklá. Právě že jich moc není, to je to + a možná i - , kdo ví :mrgreen:
Moje cena je cca 2/3 ceny nového to výše zmiňovaný Prius, je proti tomu jiný zlomek :?
Každopádně jestli najdu jiné auto, které bude pro mne zásadně lepší a Plusko mezitím nikoho neosloví, třeba slevím. A třeba budu jezdit dál, uvidí se :) .
Já ho chtěl dlouho a mám ho, pardoxně mě k srdci víc přirostl P II za podstatně míň korun. Tím že jsem po PII měl auta s vyšším posezem, tak mi Plusko trochu vadí, ale není to na krev. (To byla Camry před tím, s ní jsem věděl, že jezdit nechci, to byla ale "hurá" koupě :roll: )

A pro p.Slabostku, já mám Priuse opravdu jako srdeční záležitost (stejně jako Previe, LC100 a pár aut jiných značek, co jsem měl). To že je "uživatelsky výhodné" nebo jak to napsat, je samozřejmě super bonus.
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

na jednu stranu to drahy je,ale pravdepod.stoproc.stav..jak pise bez poskozeni,nehody a jinych zasahu...
myslim,ze se clovek ale stejne zamysli nad rocnikem,a ustoupi v tom..mladsi,delsi zaruka hybr.systemu ...
kazdeho rozhodnuti,tezko radit,mene km,ci petilete..dulezite,ze se nekradou,neodchazej nejake nakladne soucastky a pod.
hlavne at slouzi a uvidime po nejakem case zdali nebudes taky pokukovat po plusku :D :D :D :D jsou to skvely vozy. pokud bys nespehal a nemusel tocit chechtaky,tak proc to davat hned pod cenou ...ty pluska si drzi cenu,u nas moc nejsou a nebo to byly dotazenky,opravene nehody..na jak dlouho si clovek mysli,ze si to necha??? urcite ne dest let..tot otazka...cas leti a nejen auta starnou.. :D ja zas resim starsi,investice a ponechat si ho,ci nove a na jak dlouho???spravne rozhodnuti...nikdy clovek nebude spokojen... :D vzdycky bude chtit vic..tak hlavne bez nehod a vandalu :D
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Jojo, připadám si jako ženská, nevím co vlastně chci a nedám pokoj, dokud to nedostanu :D :D :D
tachec
Člen Týmu

Příspěvek od tachec »

DavidDDD píše:Tak 370 tis za 09 rok, to chce velký srdce (a peněženku) :mrgreen:

https://www.tipcars.com/toyota-prius/ha ... 55391.html

https://www.tipcars.com/toyota-prius/li ... 33470.html
Pokud se v tom tedy chcete pitvat, tak s ohledem na to, za kolik jsem měl vyměněná Eura, tak mě ten Prius stál cca 340.000Kč.

Ten z Tsusha znám - teď ho slevnili. Začali také na úplně jiné ceně a už ho tam mají víc než 4 měsíce. Jak asi bude vypadat baterie, když jim to tam bude stát přes zimu.

Ten u Louwmana je prakticky za stejnou cenu za jakou jsem ho koupil já, s tím rozdílem, že tam mám navigaci, vyhřívané sedačky, solární střechu, senzor deště, monochromatické
zpětné zrcátko, parkovací senzory + asistent parkování a halogenová světla, takže pořád nějak nechápu proč se všichni podivujete nad tou cenou. Sháněl jsem ho víc než půl roku a
za tu dobu se u nás v nabídce objevili ve výbavě Executive tak dva nebo tři - všechno dovoz s pochybnou (nebo nedoloženou) minulostí a s cenou začínající na víc než 300.000Kč.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Jo jasný, musí to dávat smysl tobě :D Že to nechápu já,je moje věc.... :wink:
tachec
Člen Týmu

Příspěvek od tachec »

p1947 píše:tachec-hodně přijemných kilometrů přeji,ale přesto se zeptám. Co výbava Executive z Německa vlastně obsahuje. Zde v ČR se též prodávaly a měli max.navigaci, couvací kameru,byly v koženém provedení sedačky a byly vyhřívané.Neměly solární střechu což byla výbava doplňková i pro základ,neboť ta je jen pro rychlejší vychlazení interiéru v letní období,pro nic jiného a protože je tím auto o 50 kg težší tak nesmělo mít jiné pneu než 15". Divím se že Němci na to povolují i 16" včetně našeho zastoupeví Toyoty. To proto,že nechtěly povolovat i kjiným Priusům dovezeným ze zahraničí v žádném případě kola na 15".Některé Executive jsou i osazeny ze zahraničí parabolama s LED světly,ale jak jsem zjistil byly zřejmě dodělávány s tím že si je lidé sehnali na AMAZONU a vyměnili je.Ta cena za ročník 2009 se mi zdá poměrně vysoká a málo kilometrů může mít i na stav auta poměrně hodně velký vliv.
Výbava Executive zahrnuje přesně to co píšeš, světla jsou halogenová. Němci kola neřeší, jak jsem zjišťoval u nich na úřadě, tak jim stačí vozit s sebou vytištěný typový list - to je ta jednota EU - u nás to je buzerace na STK.
16" kola mám opravdu potvrzená od centrály Toyoty a na základě toho i zapsaná v TP. Jak jsem psal, je možné že se v tomhle přístupu od Toyoty něco změnilo...

Pro mě malý nájezd km měl vliv na to, že to auto opravdu vypadalo o dost jinak než ostatní co jsem měl možnost vidět - i z hlediska koroze výfuku a dalších podvozkových částí. Pokud s tím někdo pravidelně
jezdí a i když najezdí třeba jen 3300km/rok, tak je to pořád lepší než auto, které před prodejem stojí někdy i víc než půl roku v bazaru (u dealera) a nikdo ho pořádně neprojede - takhle to měla (a jak tak koukám, tak i má) většina u nás nabízených Priusů.
Odpovědět

Zpět na „Prius“