klimatizace-topení

vše ohledně modelové řady Avensis
kadel
Věčnej rejpal

Re: klimatizace-topení

Příspěvek od kadel »

Zrovna tohle mi prislo v T27 v pohode. Je teda fakt, ze u VW mam celou zimu nastaveno 23 a nesaham na to, u Toyoty jsem to musel obcas korigovat.
Ale chtit po klapkach, aby reagovaly na teplotu je asi moc. To by tam musel byt teplomer pro horni cast auta a pro dolni, pak by asi automatika mohla prepinat mezi foukanim na oblicej/nohy. Dualni klima taky fungovala nejak normalne. Asi presne neudrzovala nastavenou teplotu, ale vpravo to treba foukalo studeny, vlevo teply.
RAV4 HSD FWD
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

xtreo píše:CommonUser, šlo mi o citace níže. To není odvislé od T25 nebo T27.
proč to nefouká furt stejně teplý vzduch při nastavení teploty
moc nechápu rozdíl mezi auto a bez něj,když do toho ctejně kecá el.
No článek jsem přečetl dukladně a pochválil jsem ho :) Režim auto reguluje rychlost foukání a směr klapek k dosažení nastavené teploty, podle senzoru v kabině. To znamená nastavím 22 a třeba čidlo na nohy nahlásí že má 21 tak šup a foukne na nohy nebo tam přitopí.Tomu říkám auto režim,ale když avensis neumi nastavit klapky?? No a proč nefouká stejně teplej když nemám nastaveno auto? Ráno je 5 a já mám nastaveno na 22 fouká teplej,jedu odpoledne když je 15 nastaveno 22 a on fouká vlahej. Takže asi el. Proto mě to příjde divné, když nemám zaplé auto režim. Jasně venku je teplo tak nebudu foukat tak intenzivně,ale co když si chci ohřát kafe??? :) Auto režim má dělat všechno sám a manual má poslouchat řidiče:) Tady to nejde.
avensis T27 1.8 valvematic
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

kadel píše:Zrovna tohle mi prislo v T27 v pohode. Je teda fakt, ze u VW mam celou zimu nastaveno 23 a nesaham na to, u Toyoty jsem to musel obcas korigovat.
Ale chtit po klapkach, aby reagovaly na teplotu je asi moc. To by tam musel byt teplomer pro horni cast auta a pro dolni, pak by asi automatika mohla prepinat mezi foukanim na oblicej/nohy. Dualni klima taky fungovala nejak normalne. Asi presne neudrzovala nastavenou teplotu, ale vpravo to treba foukalo studeny, vlevo teply.
No já myslel že tak funguje auto klima že reagujou klapky na teplotu,aspon myslím že škodovackej tak funguje. Ale nevím to na 100 procent :)
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Tiez si to myslim. Manual by sa ma drzat nastavenych klapiek, rychlosti ventilatora a zobrazenej teploty na klime (teda vzduch na vystupe).
Auto by mal automaticky regulovat vsetko aj s vnutornym okruhom, ale tu to celkom nesedi, akoby ta lacna senzorika hlasila s 2-dnovym opozdenim ako vonkajsi teplomer ... a klapky nastavi skor len na zaciatku.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

CommonUser píše:Tiez si to myslim. Manual by sa ma drzat nastavenych klapiek, rychlosti ventilatora a zobrazenej teploty na klime (teda vzduch na vystupe).
Auto by mal automaticky regulovat vsetko aj s vnutornym okruhom, ale tu to celkom nesedi, akoby ta lacna senzorika hlasila s 2-dnovym opozdenim ako vonkajsi teplomer ... a klapky nastavi skor len na zaciatku.
:thumbsup:
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

dnes jsem ten mod AUTO ve sve T25 sledoval a pohlo to i klapkama: ze zacatku to foukalo jen dolu, po nejakem case dolu + rovne
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

a1bert píše:dnes jsem ten mod AUTO ve sve T25 sledoval a pohlo to i klapkama: ze zacatku to foukalo jen dolu, po nejakem case dolu + rovne
Tak zase jeden bod pro t25 :)
Jumpik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jumpik »

Nevím, jestli nebudu za troubu :D , ale u mé T25 pustím ráno topení nastaveno na 23 stupňů a topí. Ujedu asi 10 km a místo teplýho vzduchu začne foukat vlazný vzduch. Přitom mi přijde že uvnitř ještě není 23 stupňů. Klimu a rezim auto mám vypnutý. Tak musím přidat na 26 stupnů aby to ještě topilo. Kde dělám chybu?
A potom mám vlevo od volantu tlačitko asi prídavného topení ? To jsem zkoušel zmačknout a vůbec nic se neděje. Byly 3 stupně nad nulou. Můj technik říkal že v prostoru motoru žádné přídavné topení nevidí a ani nějaké plonkové konektory. Je možné že tam tlačítko je ale topení tam není? Nebo to neumím spustit ?

Díky moc
Přílohy
D9FCB184-8280-4E43-B865-AE3B9BCEB9AE.jpeg
(152 KiB) Staženo 968 x
Land Cruiser 120 D4D 3,0 2005
Avensis T25 D4D 2,0 2005
davidosiny
Člen Týmu

Příspěvek od davidosiny »

Taky jsem si myslel,ze mam pridavny topeni, kdyz mam tuto tlacitko,ale mechanik mi rekl,ze je to model od modelu a ze ja to mam na principu,ze kdyz je chladno a tlacitko se zapne melo by dat povel motoru a ten by mel zvisit otacky,aby se rychlejc zahral...no nicmene mi cudlik nefunguje tak pres zimu se ns to mech. podiva.
Toyota Avensis T25 kombi 2.0 D4D 85kW (2004)
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

Jumpik: tak to mě přesně štve!!
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Jumpik píše:Nevím, jestli nebudu za troubu :D , ale u mé T25 pustím ráno topení nastaveno na 23 stupňů a topí. Ujedu asi 10 km a místo teplýho vzduchu začne foukat vlazný vzduch. Přitom mi přijde že uvnitř ještě není 23 stupňů. Klimu a rezim auto mám vypnutý. Tak musím přidat na 26 stupnů aby to ještě topilo. Kde dělám chybu?
A potom mám vlevo od volantu tlačitko asi prídavného topení ? To jsem zkoušel zmačknout a vůbec nic se neděje. Byly 3 stupně nad nulou. Můj technik říkal že v prostoru motoru žádné přídavné topení nevidí a ani nějaké plonkové konektory. Je možné že tam tlačítko je ale topení tam není? Nebo to neumím spustit ?

Díky moc
No kdyz mas rezim auto vypnuty, tak nemuzes cekat, ze ti bude foukat teply vzduch. Ja si myslim, ze kdyz mas vypnuty auto, tak teplotou na klime si ridis, jestli ma foukat teply nebo studeny vzduch. Takze bejmensi hodnota je studeny, nejvyssi hodnota teply. Tech 23 by klidne mohlo odpovidat vlaznymu.
RAV4 HSD FWD
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

kadel píše:
Jumpik píše:Nevím, jestli nebudu za troubu :D , ale u mé T25 pustím ráno topení nastaveno na 23 stupňů a topí. Ujedu asi 10 km a místo teplýho vzduchu začne foukat vlazný vzduch. Přitom mi přijde že uvnitř ještě není 23 stupňů. Klimu a rezim auto mám vypnutý. Tak musím přidat na 26 stupnů aby to ještě topilo. Kde dělám chybu?

Díky moc
No kdyz mas rezim auto vypnuty, tak nemuzes cekat, ze ti bude foukat teply vzduch. Ja si myslim, ze kdyz mas vypnuty auto, tak teplotou na klime si ridis, jestli ma foukat teply nebo studeny vzduch. Takze bejmensi hodnota je studeny, nejvyssi hodnota teply. Tech 23 by klidne mohlo odpovidat vlaznymu.
To bych bral že bude 23 vlahej,ale myslím že by měl bejt vlahej jak ráno když jedu do práce tak odpolko když jedu domu :) Takže když mu to nejdřív topi a pak fouká vlahej tak tam furt reguluje el. a to by nemělo při manual modu a to mě štve. Ale to asi nejde řešit :(
Jumpik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jumpik »

davidosiny píše: Taky jsem si myslel,ze mam pridavny topeni, kdyz mam tuto tlacitko,ale mechanik mi rekl,ze je to model od modelu a ze ja to mam na principu,ze kdyz je chladno a tlacitko se zapne melo by dat povel motoru a ten by mel zvisit otacky,aby se rychlejc zahral...no nicmene mi cudlik nefunguje tak pres zimu se ns to mech. podiva.
No já aniž bych zapnul ten spínač tak když je zima a zapnu topení a auto stojí tak mam otáčky na 1500 a až se auto ohřeje tak pak klesnou. Pokud topeni vypnu otáčky klesnou hned a když to tlačítko zapnu tak se mi zdá, že se neděje vůbec nic. :(
No je to celé zvláštní.
Vzal jsem si na cestu Land Cruisera, vypnul jsem AUTO i klimatizaci, nastavil 23 stupňů a auto příjemně topilo celou cestu - cca 12 km.
A když vezmu Avensise, nastavím všechno stejně, tak zhruba po 8 kilometrech začne foukat vlažný vzduch. A určitě v kabině ještě 23 stupňů není. Může to být nějaká vada ? Nevím odvzdušnění, nebo něco takového ?
Land Cruiser 120 D4D 3,0 2005
Avensis T25 D4D 2,0 2005
Odpovědět

Zpět na „Avensis“