Info o Celice 7.gen

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Petr_K
Člen Týmu

Info o Celice 7.gen

Příspěvek od Petr_K »

Zdravím všechny tady na fóru :wink: ,
docela uvažuju, že bych si někdy v budoucnu možná koupil Celicu 7. generace. Na netu těch informací o ní nějak moc neni, ani jich tu moc nejezdí, tak se logicky obracím na vás. Napište mi tady prosím nějaké klady a zápory + vaše zkušenosti s tímhle modelem.
Předem moc díky.
edie
Řidič

Příspěvek od edie »

Napiš co od auta očekáváš a kluci co jí maj tě poví jestli to bude pro tebe správná volba :D
Celica 2.0 Gti 115kw
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Ahoj.. Tak ja jsem trosicku poznal celicu 7. generace, ale.. Poznal jsem tu nejsilnejsi, coz je TS Sport - 192PS.. A tech moc neni..Jede to velmi dobre, na to ze nema turbo.. 200km/h tam ma hned.. Jak ji hodnotim? Ztvarneni tohoto auta z vnejsku se mi velmi libi.. vnitrek: sedacky super, misto na zadnich sedadlech-oproti 5.gen. ma vice mista na nohy, ale mene mista na hlavu.. Budiky a volant v tomhle aute jsou super.. Podvozek na sportovni auto taky velmi dobry..Co jsem mluvil s majitelem, auto bezi i bez mensich zavad a je spolehlive... Co bych hlavne vytknul celice 7. generace ja zpracovani desingu palubni desky a skoro celeho interieru, na muj vkus je tady pouzito prilis mnoho plastu, a stredovy panel je takovy nic moc.. Kdyby bylo to zpracovane ze stejneho materialu jako ma 5.g. tak by to bylo o dost lepsi... :) Jak jsou tam ty plasty, taxem si pripadal jak v nejaky fabii, ale motor me stale presvedcoval ze to asi fabie neni :D :D urcite i s temadle vadama bych se naucil zit, ja osobne bych si tohle auto koupil, ale v TS SPORT..
To byli moje asi vsechny pozitky z CELICI 7. gen. :)
Celica 1,6STi
Obrázek
red
Řidič

Příspěvek od red »

Co tak koukam tak stoji kolem 250K a TS kolem 300K
No kamarad si koupil Imprezu GT (160kW-290Nm) za 250K a je to brutal. Hlavne 4x4 nepredstavitelne sedi a to turbo jak chiti tah je cista smrt do te doby nez prijede RS6...

TS je takovy economy sportak do mesta, ale jestli si chces fakt uzit kurivo tak urcite 4x4 nebo nahon na prdel + poradnej kroutak takze bud turbo nebo vysoky obsah.

Za ty prachy bych ti radsi doporucil treba tu imprezu.
vcelka V4-2.0 93 (prodano)
pazout 406 coupe V6-3.0 02 (prodano)
camaro z28 m6 V8-5.7 97 (valici se ingot)
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

za ty prachy je lepsi GT Four nez impreza...
Petr_K
Člen Týmu

Příspěvek od Petr_K »

greddy píše:za ty prachy je lepsi GT Four nez impreza...
No nevim, GT Four je oproti Impreze o dost těžší a i papírově by Impreza měla bejt rychlejší.
Petr_K
Člen Týmu

Příspěvek od Petr_K »

No asi takhle, místa v zadu ani (ne)praktičnosti se nebojim, moje minulé i současné auto bylo dvoudveřové coupé, to současné navíc i se stejným výkonem jako slabší varianta Celici 7.gen. Jde mi tedy spíš o to, jestli s Celicou nejsou nějaké problémy, třeba co se týká shánění náhradních dílů, co všechno na ní odchází, popřípadě na co si dát pozor při koupi.
Petr_K
Člen Týmu

Příspěvek od Petr_K »

Jo ještě bych uvítal, kdyby jste mi někdo udělal pořádek ve jednotlivejch verzích, nějak v tom plavu :) , je mi jasné, že se dělaly verze se 142hP a 192hp, ale na internetu (i v ČR v bazarech) se objevujou s dvouma tipama čumáků, jeden má ten řekněme nádech ve kterym je znak Toyoty a druhá verze má takovou širokou štěrbynu...o co jde? Nějaká třeba americká verze, nebo co?
Petr_K
Člen Týmu

Příspěvek od Petr_K »

Ještě by mě zajímalo jak je to s těma převodovkama....některý verze maj 5ti rychlostní, některý 6ti...je to podle výbavy, nebo třeba jen verze pro US trh měli pouze 5ti kvalt a všechny pro Evropu 6ti? Má potom smysl kupovat 5ti rychlostní, nebo jít určitě do 6ti rychlostní?
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Od modelového roku 2003 prodělala tahle Celica facelift a to je právě rozdíl mezi těma čumákama. Ta se širokou štěrbinou je po faceliftu.

Jinak náhradní díly, problém nejsou, je to spíš otázka peněz, jako u všech novějších aut ;-)

Co se týká spolehlivosti, je to Toyota, víc netřeba dodávat 8) Akorát pozor na spotřebu oleje, ale to stejně zjistíš, až když koupíš a trochu s ní pojezdíš.

Pár Celic už jsem měl a něco s nima najezdil, tuhle jsem sice zatím projel jenom jednou, v té slabší verzi ale dovolím si pár postřehů:
+ perfektní design, i když je to už sedm let staré auto, udělá víc parády, než 90% současný automobilový produkce
+ motor, jede mnohem líp, než by si člověk myslel podle papírových hodnot a úžasně lehce se vytáčí, člověk zapomíná řadit...
+ podvozek, jako u všech Celic. Všichni v autě se bojí, ty se bojíš, ale to auto ještě zdaleka neni na hranici svých možností.

- interiér, děs běs. Nemyslím designově (až na tu hnusnou šedou), ale materiály. Celica z 86 je proti tomu luxus. Fakt nechápu, že do takovýho auta dali něco tak hnusně plastovýho. Ale na druhou stranu, podobnej bakelit najdeš i v BMW X5...
- tenhle mínus platí jen u nás na českých tankodromech. Strašně tvrdej podvozek, vždycky jsem si myslel, že Celici mají dost tvrdej podvozek, ale tohle je žebřiňák. Neříkám, že to je chyba toho auta, ale je třeba s tím počítat, pokud budeš trávit většinu času na rozmlácených okrskách.
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Co si pamatuju, když jsem se díval na stránky německé Toyoty, tak 6-ti kvalty byly ve standartní výbavě. 5-ti se dodávali jenom do ameriky.
Petr_K
Člen Týmu

Příspěvek od Petr_K »

BRunner píše:Od modelového roku 2003 prodělala tahle Celica facelift a to je právě rozdíl mezi těma čumákama. Ta se širokou štěrbinou je po faceliftu.

Jinak náhradní díly, problém nejsou, je to spíš otázka peněz, jako u všech novějších aut ;-)

Co se týká spolehlivosti, je to Toyota, víc netřeba dodávat 8) Akorát pozor na spotřebu oleje, ale to stejně zjistíš, až když koupíš a trochu s ní pojezdíš.

Pár Celic už jsem měl a něco s nima najezdil, tuhle jsem sice zatím projel jenom jednou, v té slabší verzi ale dovolím si pár postřehů:
+ perfektní design, i když je to už sedm let staré auto, udělá víc parády, než 90% současný automobilový produkce
+ motor, jede mnohem líp, než by si člověk myslel podle papírových hodnot a úžasně lehce se vytáčí, člověk zapomíná řadit...
+ podvozek, jako u všech Celic. Všichni v autě se bojí, ty se bojíš, ale to auto ještě zdaleka neni na hranici svých možností.

- interiér, děs běs. Nemyslím designově (až na tu hnusnou šedou), ale materiály. Celica z 86 je proti tomu luxus. Fakt nechápu, že do takovýho auta dali něco tak hnusně plastovýho. Ale na druhou stranu, podobnej bakelit najdeš i v BMW X5...
- tenhle mínus platí jen u nás na českých tankodromech. Strašně tvrdej podvozek, vždycky jsem si myslel, že Celici mají dost tvrdej podvozek, ale tohle je žebřiňák. Neříkám, že to je chyba toho auta, ale je třeba s tím počítat, pokud budeš trávit většinu času na rozmlácených okrskách.
- Hmm, to s tim motorem je pefektní, uvažuju o té 140ti koňové verzi.
- "žebřiňáku se nebojim, v současné době jezdim na pneu 205/40/17 v kombinaci s poměrně tuhym podvozkem Kayba
Petr_K
Člen Týmu

Příspěvek od Petr_K »

BRunner píše:Co si pamatuju, když jsem se díval na stránky německé Toyoty, tak 6-ti kvalty byly ve standartní výbavě. 5-ti se dodávali jenom do ameriky.
Jo, to jsem si přesně myslel
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Co se tyce motoru, tak toyota ma hodne dobre motory, co se tycu vykonu a spolehlivosti... Ja mam 5. generaci celici a uz ma natoceno skora 210tis. ja jsem s ni najezdil asi 12tis, muzu rict, ze tento motor naprosto jezdi bez poruchy a myslim si ze v 7. generaci bude jeste vymakanejsi.. motoru bych se nebal.. S cim bude asi trosicku problem tak bude jak uz prede mnou zminovali s podvozkama.. Silnice v CR nic moc, ja osobne nemam, jelikoz tam kde jezdim jsou slusne silnice.. A proto bych ti eventuelne poradil si auto privest z nemecka, maji tam dobre jednak ceny a jednak i silnice... zkus se treba podivat na jednu z mnojo adres na auta z DE.. www.mobile.de, nebyl by problem neco dovest.. :D
treba tohle by nemuselo byt spatne: (omlouvam se za dlouhy odkaz) :shock:
http://mobile.de/SIDcwBRvfC-Z.ZJQN0ei0l ... 1249430046&
Celica 1,6STi
Obrázek
Petr_K
Člen Týmu

Příspěvek od Petr_K »

Marťas píše:Co se tyce motoru, tak toyota ma hodne dobre motory, co se tycu vykonu a spolehlivosti... Ja mam 5. generaci celici a uz ma natoceno skora 210tis. ja jsem s ni najezdil asi 12tis, muzu rict, ze tento motor naprosto jezdi bez poruchy a myslim si ze v 7. generaci bude jeste vymakanejsi.. motoru bych se nebal.. S cim bude asi trosicku problem tak bude jak uz prede mnou zminovali s podvozkama.. Silnice v CR nic moc, ja osobne nemam, jelikoz tam kde jezdim jsou slusne silnice.. A proto bych ti eventuelne poradil si auto privest z nemecka, maji tam dobre jednak ceny a jednak i silnice... zkus se treba podivat na jednu z mnojo adres na auta z DE.. www.mobile.de, nebyl by problem neco dovest.. :D
treba tohle by nemuselo byt spatne: (omlouvam se za dlouhy odkaz) :shock:
http://mobile.de/SIDcwBRvfC-Z.ZJQN0ei0l ... 1249430046&
No na tohle jsem taky koukal, vypadá moc pěkně ale ta cena je skoro až podezřelá
Odpovědět

Zpět na „Celica“