klimatizace-topení

vše ohledně modelové řady Avensis
tabika
Manager Týmu

klimatizace-topení

Příspěvek od tabika »

Zdravím,chci se optat jestli při zapnutí automatického režimu (tlačítko Auto) se vám mění proudění vzduchu,nohy,sklo atd. Mám pocit že mě to fouká tak náko na jedno místo :) V létě na nos a v zimě nohy a sklo,ale nijak se to nemění. Je to tak ok? Vím že jiné značky,to mění :)
avensis T27 1.8 valvematic
Citron
Řidič

Re: klimatizace-topení

Příspěvek od Citron »

Co se týče T25, tak se mi mění pouze síla vzduchu, asi T27 je sofistikovanější a rozpoznává teplotu částí těla a podle toho směřuje vzduch do zasažených oblastí :biggrin:
2005 - TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW
sonypolicka
Člen Týmu

Příspěvek od sonypolicka »

T25 mění i klapky. Teď to má snahu topit spíš na nohy, ale radši bych aby to hnalo spíš na okno. Mercedes byl v tomhle vychytanější.
2.2D-Cat
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

Tak mě to klapky nemění,aspon jsem si toho nevšiml :) ono to funguje stejně náko divně,když nezapínám funkci auto tak ta el.to stejně reguluje. Třeba ráno nastavím 23 a topí to hodně a odpoledne to foukà vlažné. Zlatej manual.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Hele, moc si to nevybavuju, ale pocit, ze to taky tak fungovalo. A prislo mi to logicky. Teplej vzduch jde nahoru, proto to v zime jde na nohy. V lete jde studneje dolu, proto nahoru. Ale mozna kecam kraviny
RAV4 HSD FWD
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

YEP, je to tak ako pisete a tiez sa mi to nepaci. Preto som aj davnejsie pisal, ze je to len pseudo dual klima. Na starej A4 som mal len jednozonovy automat, ale ten teda fungoval o 2 triedy lepsie ako tento marketinovy oser (hlavne som sa ho v podstate nedotykal celu dobu). Ale Avensis ma 2 kolecka a svietia tam 2 cisla a to je viac ako 1 kolecko a 1 display. :mrgreen:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

Tak to jsem rád,že mě to funguje správně :) je to...
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Myslim že ti to funguje správně - protože to u Toyot funguje všude blbě. :shock:
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

Plextor píše:Myslim že ti to funguje správně - protože to u Toyot funguje všude blbě. :shock:
A funguje u toyoty něco dobře?? :)
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

ani nevim, v poslední době.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

RTFM!

nastaveni teploty nereguluje teplotu vyfukovaneho vzduchu, ale cilovou teplotu v interieru: proto to pri velkem rozdilu aktualni a cilove teploty fouka hodne teple/studene a postupne to (jak se cilova a aktualni teplota priblizuji) ubira

tlacitko AUTO vypina/zapina automatickou DISTRIBUCI vzduchu (rychlost+klapky): proto to v lete fouka studenej nahoru (chladny vzduch je tezsi a klesa) a v zime teply dolu (teply stoupa) a proto to zacne pri velkem rozdilu cilove a aktualni teploty fucet naplno a pak to postupne ubira...

ja jsem pred 10 lety zapl AUTO a od te doby maximalne upravuju teplotu a zapinam odmlzovani a nemam nejaky pocit diskomfortu....
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

a1bert píše:RTFM!

nastaveni teploty nereguluje teplotu vyfukovaneho vzduchu, ale cilovou teplotu v interieru: proto to pri velkem rozdilu aktualni a cilove teploty fouka hodne teple/studene a postupne to (jak se cilova a aktualni teplota priblizuji) ubira

tlacitko AUTO vypina/zapina automatickou DISTRIBUCI vzduchu (rychlost+klapky): proto to v lete fouka studenej nahoru (chladny vzduch je tezsi a klesa) a v zime teply dolu (teply stoupa) a proto to zacne pri velkem rozdilu cilove a aktualni teploty fucet naplno a pak to postupne ubira...

ja jsem pred 10 lety zapl AUTO a od te doby maximalne upravuju teplotu a zapinam odmlzovani a nemam nejaky pocit diskomfortu....
Dík,hezky jsi to popsal,ale hergot proč mě to nemění ty klapky v auto režimu?? No a když nezapnu auto tak proč to nefouká furt stejně teplý vzduch při nastavení teploty?? Pak moc nechápu rozdíl mezi auto a bez něj,když do toho ctejně kecá el.
xtreo
Navigátor

Příspěvek od xtreo »

Jestli to nechápeš, tak si ten příspěvek od a1bert přečti pozorněji, lépe to snad popsat nejde...
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

xtreo,
T27 ma uplne inu klima jednotku, takze ... co k tomu ? No nic no.
Staci ze je teplo+vlhko a automat ti fuka do xichtu, a predne sklo sa zahmlieva. Klapky prepne raz po zapnuti auto modu ... and never more (okrem vnutorneho okruhu).
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
xtreo
Navigátor

Příspěvek od xtreo »

CommonUser, šlo mi o citace níže. To není odvislé od T25 nebo T27.
proč to nefouká furt stejně teplý vzduch při nastavení teploty
moc nechápu rozdíl mezi auto a bez něj,když do toho ctejně kecá el.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“