Xyd:
Jaký systém lpg používáš?
Máš to nastavené na starty motoru na plyn ?
Jakou máš nastavenu teplotu chladící kapaliny pro přepnutí na plyn? ...resp. udrží se vhodná teplota, nechladne to moc ?
Začínáš na benzín při "studeném" motoru ?
Dik, J.
jak snizit spotrebu pod 3L u P2 ? Emulator teploty z USA??
Re: jak snizit spotrebu pod 3L u P2 ? Emulator teploty z USA
tiež myslím že LPG je cesta k ešte nižším nákladom ak auto dostatočne jazdí.... mal som len obavy z toho vypínania-zapínania ale Xyd popísal že je to ošetrené. Inak na moje prekvapenie sa teplo v aute po vypnutí udrží veľmi dlho - asi veľký objem vody?.... PII majú nejaký "tank" na teplú vodu?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Poslyš, Xyde, tyhle šílenosti se šetřením děláš se sportu? nebo máš opravdu spočítáno, že se Ti to vyplatí.
Kombinace různých způsobů šetření prodlužuje jejich návratnost. Pokud máš spotřebu 3,5 a odepisuješ si DPH, máš návratnost montáže LPG 65tis km. To LPG Ti v tomto případě ušetří po ujetí 65tis km asi 38 hal/km, Kolik to bude celkem za životnost auta? Kolik jsi do toho auta už nacpal?
Nechci se do Tebe navážet, naopak zajímají mne Tvé zkušenosti.
Kombinace různých způsobů šetření prodlužuje jejich návratnost. Pokud máš spotřebu 3,5 a odepisuješ si DPH, máš návratnost montáže LPG 65tis km. To LPG Ti v tomto případě ušetří po ujetí 65tis km asi 38 hal/km, Kolik to bude celkem za životnost auta? Kolik jsi do toho auta už nacpal?
Kořen slova Toyota je Toy!
Návratnosť je ľahko vypočítateľná , je to len otázka kilometrov a času. Je to už jeden z mála jednoduchých motorov na trhu s nepriamym vstrekom. Spotrebu 3.5 priemernú a dlhodobo udržateľnú beriem ako sen, ja na Aurise I mám priemerku podľa PP 5.5, jazdím svižne, žena ešte svižnejšie a svoje vodičské zvyky v hybride zásadne nemením, možno jemnejšie akcelerujem z 0... ak by auris I hsd mal kufor tiež do toho asi pôjdem - plánujem auto vlastniť dlhodobo a najazdí cca 20-25 000km ročne takže návratnosť je celkom krátka, ďalšie náklady s lpg sú minimálne - u nás žiadne ročné kontroly, výmeny filtrov sú finančne nenáročné...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Mam ELPIGAS.JiriBa píše:Xyd:
Jaký systém lpg používáš?
Máš to nastavené na starty motoru na plyn ?
Jakou máš nastavenu teplotu chladící kapaliny pro přepnutí na plyn? ...resp. udrží se vhodná teplota, nechladne to moc ? Začínáš na benzín při "studeném" motoru ? Dik, J.
Nemam udajne to ani NEJDE.
Aha tak to uz presne nevim chtel jsem co nejdriv tedy co nejnizsi kdy je to mozne takze se to tenkrat ladilo a testovalo....
Problem je ze je tam to optimalni misto kde se smesovac instaluje u vsech ostatnich aut, dost nedostupne takze se musel instalovat na mene vyhodnem miste a vysledkem je ze to trva zbytecne delsi dobu nez se to dostatecne ohreje..Kdyz uz se to jednou ohreje tak se to zpatky na benzin neprepina....
Ano pri studenem motoru to automaticky zacina na benzin.... udajne to ani jinak NEJDE (a nechtelo se mi davat 2x tolik za zarizeni na tekuty LPG)
Naposledy upravil(a) Xyd dne stř 21.09.2016, 20:30, celkem upraveno 1 x.
3.5L je podle palubaku ovsem ve skutecnosti pri mereni LPG mezi tankovanim to vychazi spis 4.8-4.9L LPG/100 km. Navratnost je tim padem samozrejme vuci E85 a tim spis vuci benzinu o dost rychlejsi....Tomiq píše:Poslyš, Xyde, tyhle šílenosti se šetřením děláš se sportu? nebo máš opravdu spočítáno, že se Ti to vyplatí.
Libi se mi ale pochopitelne i super dlouhy dojezd tim ze mam v jedne nadrzi E85 a v druhe LPG. Priznavam se ze E85nadrz skoro nikdy netankuju plnou spis tak 1/3 protoze plnou nadrz bych nevyjel ani za 3 mesice a to by uz mohl E85 do sebe dostavat zbytecne vzdusnou vlhkost coz zrovna nepotrebuju .....
Do auta jsem nacpal minimum, LPG prestavba mi stala myslim tenkrat 23tis nepamatuju si uz presne, elektronickou jednotku k prestavbe na E85 od firmy europeconFlex jsem mel uz z jineho auta takze ta mi nestala vubec nic....a hydrogenckrackovaci jednotka materialove v radu stokorun...
Krome vymeny vodniho cerpadla za 5minut 12 vicemene zadne "opravy" jen bezny servis ....akorat mi ceka nechat nekde odrezit a zakonzervovat cely spodek auta, protoze zacina chytat povrchovou rez..... jo malem bych zapomel asi 300,- za opravu vyfuku jeste

-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Xyde, prečítal som si celé fórum ale som sa nedozvedel či nakoniec pomohol ten emulátor teploty alebo nie.
A ešte sa chcem spýtať, existuje dostupné - funkčné - bezpečné riešenie na zväčšenie kapacity hybridnej batérie? Proste nie plug-in ani LPG alebo E85. Ide mi aspoň o mierne zníženie spotreby, (LPG sa trochu bojím pre mäkšie sedlá výfukových ventilov) .
Ďakujem
A ešte sa chcem spýtať, existuje dostupné - funkčné - bezpečné riešenie na zväčšenie kapacity hybridnej batérie? Proste nie plug-in ani LPG alebo E85. Ide mi aspoň o mierne zníženie spotreby, (LPG sa trochu bojím pre mäkšie sedlá výfukových ventilov) .