Rad bych se dostal s palivovymi naklady na 100km vyrazne pod prumerne naklady elektroaut...
Hmm tos mi teda fakt pomohl, tenhle "kutil" jsem totiz JA a porad se chci dostat pod 3L/100km:mrgreen:slabostka píše:a čo ten emulátor mení? ak chceš jazdiť zadarmo tak je jeden český kutil - možno je tu niekde - priusa má na LPG, k tomu miesto benzínu jazdí na E85 a možno už to má na plug-in... aj so šetrením to netreba prehánať....
U LPG samozrejme pocitam cca. +20% vyssi spotrebu nez ukazuje PP (odpovida mym dosavadnim zkusnostem). V tomto pripade by mi PP musel ukazovat max. 2.5L a rad bych toho dosahnul i bez prestavby na PLUGIN-hybrid:-)slabostka píše:počkaj ale ty chceš aby si mal pod 3l LPG? Tak to klobúk dole pred tvojím snažením....
Tam je to hlediska navratnosti investice bohuzel zcela v nenavratnu. Mozna se k tomu dostanu nejaky material na to uz nejaky mam, ale baterky jsou prilis drahy (investovat vic nez polovinu hodnoty celeho auta se mi moc nechce)slabostka píše:A spýtam sa ťa - celkom ľudsky, aby si sa neurazil - ide ti o technický cieľ - dokázať že sa to dá - chrobák v hlave alebo tak silne potrebuješ šetriť?pochopitelne ze "ide oba o technický cieľ - dokázať že sa to dá - chrobák v hlave" v opacnem pripade bych byl asi blazenVychazi to dobre, mam to odzkousene, samozrejme s prestavbovou jednotkou. Lobystum ropnych spolecnosti a jim zaplacenych medii verit nepotrebuju kdyz si to sam muzu otestovat...Čítal som jednu rozvahu o výhodnosti E85 a bol to seriozny technicko-finančný rozbor ktorého záver bol že sa to proste nevyplatí... určite to visí na nete.... tebe to ako vychádza?
Nicmene stejne jezdim z 99% na LPG protoze mam dojezd ca. 1000km na LPG nadrz, takze je to spis symbolicke. Radsi prispeju nasim "chudakum zemedelcum" na pestovani plodin pro ethanol nez bych to cpal ropnym sejkum. I kdyby se jedna o "jednu jedinou stamprli" tydne
Mam to cca. odzkousene ze to tak u P2 a moji prestavby sedi s tim PP a skutecnou spotrebou merenou po natankovani atd.K PP - LPG predsa musíš rátať z prejdených km na LPG, PP ukazuje nejakú virtuálnu spotrebu benzínu či je tam nejaký priamy súvis ktorý platí bez ohľadu na otáčky, záťaž, teploty.... proste je to vždy PP plus 20%? Ja síce nemám PP na Nissane a nulujem odometer....
A čo prestavba na plug in?
Ja mam Prius 2 tam je objem 1.6 nebo 1.7 ale urcite ne 1.8 to je az v P3slabostka píše:a ešte by si mohol napísať niečo k LPG v 1.8 HSD... aký typ... problémy? kolko máš km? pre tých čo neveria že Japonec môže jazdiť aj na LPGmna to láka ale v Aurise I gen HSD niet miesta v kufri... a jedine mám obavu ako LPG systém zvláda zapínanie-vypínanie pri prechode benzín-elektro?
No jasne mas pravdu.. vidis tak jsem mu pridal jeste 100-200cm3, coz by se urcite hodilo.sy242 píše:Xyde, prius druhé generace je pouhopouhého 1.5 litru motůrek.
Spotreba 2 litry by se mi libila. Zadni pruziny asi menit nemusis pokud vzadu nikdo nesedipriusek plusek píše:XyD : Přestavba na plug-in se u PII nevyplatí, to už tady bylo. V zimě netopí, spotřeba klesne na 2 litry a je potřeba vyměnit zadní pružiny kvůli nosnosti. Navíc tovární Nimh a přidané Lion se opravdu nesnáší, jednak kvůli cyklům a životnosti.