Hladina chladici kapaliny.

vše ohledně modelové řady Avensis
Stepa
Člen Týmu

Hladina chladici kapaliny.

Příspěvek od Stepa »

Zdravim Vas.Potrebuju vysvetleni.Mam motor 1AD-FTV 93kw a motor zahraty na provozni teplotu ma hladinu v expanzce mezi ryskama a neni problem.Kdyz ale za stejne situace zapnu topeni naplno tak se mi hladina zvysi az nad max a jednou mi to chrstlo trochu ven prepadem.Oba priznaky po delsi jizde beznym stylem.Chapu,kdo by topil v techto vedrech ale topeni by na hladinu vliv mit nemelo.Nebo se pletu?Po vychladnuti se hladina vrati do normalu.Pripadne dik za radu nebo vysvetleni.
Stepa
Člen Týmu

Re: Hladina chladici kapaliny.

Příspěvek od Stepa »

Jeste bych chtel dodat ze jinak se auto projevuje normalne.Tahne,spotreba normalni,olej v pohode,chladici kapalina a expanska cista.Teplota nekolisa a zahriva se rovnomerne.
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Kapalina vždy zvětší objem je to normální jev správně nemáš ani otevírat víčko.Horší by byla ztráta vody.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Stepa
Člen Týmu

Příspěvek od Stepa »

No to chapu ze kapalina zvetsi objem ale nechapu ten rozdil s vypnutym topenim a zapnutym.Jako znam projevy prasklyho tesneni pod hlavou ale to by se projevovalo i bez topeni.Nechci hledat problem kde pripadne neni.
Budu to pozorovat :) :)
Stepa
Člen Týmu

Příspěvek od Stepa »

Takze tak,za klidne jizdy vsechno v pohode.Ale kopce a zatacky a vytaceni motoru k 3300 otackam a nemrzka je venku ubylo tak lehce pod minimum.A opet klidna jizda do 2500 otacek a nic.Napalo me jestli to neni prehratim kapaliny protoze se mi netoci vrtule na chladici.Pri zapnute klime ale zase jo.Teplota na ukazateli v normalu.
??????Nebranim se prasklymu tesneni uz s tim nejak pocitam ale chci vyloucit ostatni moznosti pokud jsou,jako cidlo teploty kapaliny a rozbeh ventilatoru pri zatezi a zvyseni teploty atd.....
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Vrtule by měly být nejméně dvě, jedna na klimu, jedna až dvě na chladič.
Zkus to čidlo vrtule vyšroubovat a vyzkoušet doma s teploměrem ve vodě.
Co víčko chladiče? Odpovídá vyznačený tlak? Těsní?
Jestli se chladící soustava pohybuje na hraně, tak to topení může jenom mírně změnit tlakové poměry a je to.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Stepa
Člen Týmu

Příspěvek od Stepa »

Vicko chladice je uplne novy.Neco z auta vytahovat a zkouset na to jsem laik.Auto odstavim a po dovolene pujde do Toyoty do servisu at reknou co to je.Necham to na nich,svoje moznosti jsem vycerpal.Dam pak vedet jak jsem dopadl....
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Na tom víčku je vyražená hodnota tlaku. Je stejná, jako na tom starém.....?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Stepa
Člen Týmu

Příspěvek od Stepa »

Jo je 108kpa.Je to Denso uplne stejny jako puvodni z vyroby.
Stepa
Člen Týmu

Příspěvek od Stepa »

Tak za posledni dva dny jsem najel 600km vice mene mezimesto a dalnice klidnou jizdou a vse v pohode.Hladina v normalu a teplota taky.Potom jsem jezdil po meste se zaplou klimou a ventilatory frcely.Klimu jsem potom vypl a jeste chvili jezdil a hned to chrstlo ven!!!Pri vypnute klime a jizde po meste nebo kopcovitem terenu rychlosti do 80km/h to hned leti ven prepadem ale teplota v normalu.Takze to hadam ze mi nesepnou ventilatory kdyz chladici kapalina prekroci nejakou mez.Nejaky cidlo teploty????Mate me ale ze teplota na raficce je porad v normalu.Poradil by nekdo prosim?
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

To mě dělala přesně toyota.Nechal jsem to změřit v toyotě,neměří tlak ale CO v nádržce je to prý nejpřesnější co může být, a bylo to těsnění pod hlavou.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Stepa
Člen Týmu

Příspěvek od Stepa »

Je to mozny jak uz jsem psal nebranim se tomu.Jen chci vyloucit vsechny varianty nez budu delat tesneni.Necham to zkontrolovat a premerit ale az po dovolenych,ted maji vsichni mechosi kterym muzu duverovat volna.Mam druhy auto tak me nic netlaci.
Stepa
Člen Týmu

Příspěvek od Stepa »

Nemel by nekdo prosim nejaky schema chl.soustavy na 1AD-FTV abych mohl najit ten snimac teploty.Googlim i tady hledam a nenachazim.
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Stepa:
MOTRORY 1AD-FTV aj / COROLA -AURIS/
Pokial ovladas rusky...alebo pouzit /translator/-tak prelistuj priprav si nervy!!!(je tam vsetko)
http://toyota-corolla.ru/rm04f1ru/index2.html
Dufam ze pomoze!
Stepa
Člen Týmu

Příspěvek od Stepa »

No moc nepomohlo rusky to nedam.Ale tady na foru uz jsem nasel co jsem potreboval.I tak diky
Odpovědět

Zpět na „Avensis“