AutoTIP: Toyota Avensis - Zkažená pověst

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: AutoTIP: Toyota Avensis - Zkažená pověst

Příspěvek od piktor »

Jak jsem říkal, já bych tomu autu taky pár kW přidal, ale to spíš pro extrémní situace typu předjíždění, jinak při běžné jízdě vůbec nemám s dynamikou problém, jede to pěkně. Shodl bych se na tom, že to zkrátka každý vnímá různě a má na auto jiné nároky.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Aby to nevyznelo, ze s tim autem se neda jezdit, to ne. Vetsinu doby na ceste je to v poho, ale proste dynamika neodpovida skoro 150 konim. Dobre je to treba taky videt na dalnici ve meste. 80, zacina 130 a vsichni zacinaji zrychlovat. Neni to jen Avensis. Tata mel ravku, myslim 2009 s dcatem, tech 177 koni a to byla taky dobra lemra.
RAV4 HSD FWD
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piktor »

Měl jsem před tím Avensis 2.0 (2006) a často se mně stávalo, že při rozjezdu z nuly to bylo úplně chcíplé. Když jsem ale vyšlápl plyn a znovu sešlápl, už to zabralo pořádně. Párkrát mě to vyděsilo na křižovatce při odbočování vlevo, když se člověk potřeboval rychle zařadit.

S T27 se mně ale nic takového nestává. Jak jsem psal, rozjezdy jsou velmi svižné. Možná za to může ta odlišná technologie, VVTi vs. Valvematic?
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

kadel píše:Hele, ja to vydrzel 90tis km. Ono koupit auto a druhej den ho prodat v mym pripade zas tak dobre nejde. Kdybych byl vatar, tak je to jina. A servis by to nevyresil, je to vlastnost. Manzelka kdyz s tim jela ze salonu, tak hned rekla, ze to nejak nejede a to je na tyhle veci uplne tupa. Garaznik, kterej mi to vracel po servisu, tak se me pta, kolik to ma koni, ze to vubec nejede. Treba ted ravka ma skoro o 50 koni vic, coz neni zadnej extra narust a je to nebe a dudy, a to ravka vazi o neco vic. Takze ten motor proste zabiji euro nebo převodovka
To porovnávaš avensis 1,8 vs. RAV4 HSD? Pri zrýchlení tej RAVky ti to ale nakopne a zatlačí na pílu elektro, nie?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Zeby problem s riedkym olejom a vo vysokych otackach to uz niekomu robi "suche" trenie ?
Reakcia na pedal nie je ako u turba, ale ked podrzis otacky cez 3000 tak to ide (pod 3000 je tam jemny pad).
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

Grey píše:Dnes jsem vyzkousel najezd na dalnici. Prede mnou Caddy life TDI (dle popisku na karoserii, tipuji 77kW, takze o cca 50% vyssi vykon jak HTP?, vykon v nizsich otackach, takze nemusel tocit, ridic neznamy, netusil, ze se jej chci "drzet", normalni rozestup, abych se nelepil na prdel...).
V najezdu na dalnici v oblouku rychlost 55km/h tacho t.j. real o cca 7km/h min, zarazena rychlost 3. Cely oblouk jsem se jej drzel uplne v pohode, v najezdu na dalnici jsem se jej dale drzel uplne v pohode, plynovy pedal tak na 1/3?, od 80km/h jsem plyn (stale na trojce) jenom lechtal (rozumnej, trochu pritlacit na plyn, tak jej predbehnu uplne bez problemu).
Auto vice mene prazdne, najezd do kopecka, pripojeni na dalnici uz po rovine...
Tak nevim, kde je problem (asi jsem zrovna potkal toho desateho, loudala)...
Asi louda :) když by na to šlápnul, tak ti lechtání plynu nestačí. Lechtání plynu ti nestačí ani na tráboše :)
avensis T27 1.8 valvematic
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Ceddy má uplně jiné převody !!!!!
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Plextor píše:Ceddy má uplně jiné převody !!!!!
A aj Fabia HTP ma uplne ine prevody a bola tu porovnovana s Avikom... Co tym teda chces povedat?
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

piktor píše:Měl jsem před tím Avensis 2.0 (2006) a často se mně stávalo, že při rozjezdu z nuly to bylo úplně chcíplé. Když jsem ale vyšlápl plyn a znovu sešlápl, už to zabralo pořádně. Párkrát mě to vyděsilo na křižovatce při odbočování vlevo, když se člověk potřeboval rychle zařadit.

S T27 se mně ale nic takového nestává. Jak jsem psal, rozjezdy jsou velmi svižné. Možná za to může ta odlišná technologie, VVTi vs. Valvematic?
Jestli to zrychluje nějak takhle, tak je to asi v pořádku...

https://youtu.be/8QfkDvfxgZU?t=4m1s
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Jo to má podobný převody to beru. :D :D :D :D :D
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
CommonUser
Věčnej rejpal

Ja az taky problem nemam, mam to dobre zabehnute so spravnym olejom a ... , takze ja dam 0-100 za 9s. :bomb: :P
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

CommonUser píše:Ja az taky problem nemam, mam to dobre zabehnute so spravnym olejom a ... , takze ja dam 0-100 za 9s. :bomb: :P
No ono je něco jiného když to pálíš hned od jedničky na 6500ot. nebo se tam postupně dostáváš.
CommonUser
Věčnej rejpal

tabika
priznam sa, ze neviem ci je nejaky rozdiel medzi motormi 1,8 Valve s Euro 4/5/6. Treba sa na to divat realne.
Nizka spotreba ma nejaky dovod. Podla mna ide motor skoro v Atkinsone, ak len udrzujes rychlost a netocis ho cez 3000. Cize kombinacia plynu, kvaltu a otacok ti dovoli jazdit do 6 litrov.
Potom samozrejme kickdown nieco stoji. Motor je zivsi, ako ho parkrat pekne pretiahnes ... Ale 5 km ostrej jazdy nestaci. A dufam, ze netankujes nejaky bordel o par halierov lacnejsi ...
Skus nejazdit chvilu na 5ku a 6ku, su to aj tak skoro volnobezky.
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

CommonUser píše:tabika
priznam sa, ze neviem ci je nejaky rozdiel medzi motormi 1,8 Valve s Euro 4/5/6. Treba sa na to divat realne.
Nizka spotreba ma nejaky dovod. Podla mna ide motor skoro v Atkinsone, ak len udrzujes rychlost a netocis ho cez 3000. Cize kombinacia plynu, kvaltu a otacok ti dovoli jazdit do 6 litrov.
Potom samozrejme kickdown nieco stoji. Motor je zivsi, ako ho parkrat pekne pretiahnes ... Ale 5 km ostrej jazdy nestaci. A dufam, ze netankujes nejaky bordel o par halierov lacnejsi ...
Skus nejazdit chvilu na 5ku a 6ku, su to aj tak skoro volnobezky.
Nechci to jenom hanit,ale prostě mě příjde že všichni ujíždí a já nestačím. Hlavně když mám klimu a je vedro. Nemyslím že všichni to točí do červenejch.
CommonUser
Věčnej rejpal

Mozno netocia do cervenych, ale spotrebu maju kludne vyssiu ako ty (ked vezmem porovnatelne) a asi aj servis.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“