AutoTIP: Toyota Avensis - Zkažená pověst
- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
AutoTIP: Toyota Avensis - Zkažená pověst
Toyota Avensis - Zkažená pověst
Rubrika: Bazar
AutoTIP 6/2017
Rubrika: Bazar
AutoTIP 6/2017
- Přílohy
-
- autotip_avensis_1.jpg
- (190.53 KiB) Staženo 4054 x
-
- autotip_avensis_2.jpg
- (206.92 KiB) Staženo 4054 x
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Re: AutoTIP: Toyota Avensis - Zkažená pověst
Co je to za debilna info o rozvodoch u Valve ??? Servisny plan nema definovanu vymenu rozvodovej retaze, ktory je definovany do 200tkm.
http://www.toyota-tech.eu/MaintenanceSc ... /Final.pdf
Klinak:
https://www.youtube.com/watch?v=arPJRXaal68
http://www.toyota-tech.eu/MaintenanceSc ... /Final.pdf
Klinak:
https://www.youtube.com/watch?v=arPJRXaal68
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Ucpaný DPF není jenom problém toyoty, já mám na filtr najeto min. 130 tisíc km a žádný větší problém neregistruju. Navíc si nemyslím, že ten od toyoty patří mezi nejdražší mezi všemi značkami. Je to hlavně o stylu jízdy - jezdím často dálnici a delší jízdy a tam je to evidentně ok. Kdybych jezdil krátké trasy, město, tak si diesel nekoupím. Spotřeba se drží mezi 6.5 - 7 litry celkem stabilně a když srovnám komfort jízdy s jinými diesely, se kterými jsem jezdil, tak bych řekl, že je méně hrubý a sbírá se úplně v pohodě z volnoběhu. Na pětku jsem schopen jet od cca 53km/h na 1100 otáček a z téhle rychlosti se bez reptání sebere. Když jsem jezdil s Yetim (pravda, byl to slabší diesel), tak ten pod cca 1500 otáčkami chcípnul a skoro jsem se o auto bál, najednou motor zhrubnul a jasně dával najevo, že chce podřadit. Novější superb už mi přišel ale vcelku fajn, tam to bylo podobně komfortní...
Klídek.... Netřeba se "čílit".
AutoTIP je jeden z těch "objektivních", který když spatří Toyotu, je to podobné, jako když ukážete bejkovi červený hadr. Je to stejný vydavatel, jako Svět motorů a Auto.cz, prostě AutoBild. Všude, u každé automobilky je NĚCO - myslím tím nějaké problémy. Ale Toyotu je prostě potřeba pohanět, to aby zákazníci co nejvíce kupovali wágeny, které jsou přece ty nej. Co třeba problémy s diesely u Subaru, málem zázračný SkyActive se Mazdě také jaksi nevyvedl, o koncernu raději pomlčím, problémy BMW jsou také dobře známy a tak by se dalo pokračovat. Občas jsem měl v minulosti pocit, že kdyby wágeny měly chromované ventilky u kol a Toyota nikoliv, jsou schopni z toho udělat natolik zásadní věc, že ten, co by si přesto Toyotu koupil, musel by se stydět. Jak je to dnes nevím, já je prostě ignoruji a nečtu. Ztráta času.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Klidek, klidek ... to je asi nejaky zamer v CR frcat na Avensis. Auto.cz a teraz aj TIP bluzni o retaziach u Valve a este dokazu vypotit voloviny typu T27 Liftback ci MMT prevodovka ...
Potom si to niekto precita na hajzli a nedojde mu, ze si tym ma utriet prdel. Nic viac.
Potom si to niekto precita na hajzli a nedojde mu, ze si tym ma utriet prdel. Nic viac.
Ale je asi pravda ze do japonca patri japonsky benzinovy motor.... Abo hybrid....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Navíc je to v podstatě zrecyklovaný článek, který vyšel na auto.cz už 5.1.2017.
http://www.auto.cz/ojeta-toyota-avensis ... ach-102021
http://www.auto.cz/ojeta-toyota-avensis ... ach-102021
No já taky frcám na toyotu - na její přístup hlavně k designu a to, že totálně vyklidila pole. Fakt nevím, co bude další auto, až můj avík doslouží, zdá se, že prostě u toyoty nebude co vybírat nebo to budou předesignovaný slizký hnusy s miliony křivek a nesmyslných hran s úžasnou nabídkou 2 motorů a dvouvýbav. Takovou skvělou pověst a oni jí totálně zahoděj.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Honza K:
To ti nikto neberie, ja tiez neviem co vziat po T27 ... ale toto vyslovene zavadzanie je uz cez ciaru. To nie su marketingove zvasty, ale sprosta kurvaren. O TSI blate nepisali, kym to nebolo na zalobu. Mozno tu je niekto s mrtvym Valvematicom, tak nech sa ozve. JA mozem dokazat mrtve TSI s opravou za 6000 Euro.
To ti nikto neberie, ja tiez neviem co vziat po T27 ... ale toto vyslovene zavadzanie je uz cez ciaru. To nie su marketingove zvasty, ale sprosta kurvaren. O TSI blate nepisali, kym to nebolo na zalobu. Mozno tu je niekto s mrtvym Valvematicom, tak nech sa ozve. JA mozem dokazat mrtve TSI s opravou za 6000 Euro.
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
Ahoj,
co je pravdy na to usazovaní karbonu u 2.2 110 kw? Je to nějak řešitelné? Mám najeto přes 220.000, takže bych měl jen velmi nerad podobnou zkušenost. Pokud je to pravda, co s tím? Dá se nějak preventivně "odkarbonovat"?
co je pravdy na to usazovaní karbonu u 2.2 110 kw? Je to nějak řešitelné? Mám najeto přes 220.000, takže bych měl jen velmi nerad podobnou zkušenost. Pokud je to pravda, co s tím? Dá se nějak preventivně "odkarbonovat"?
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Ducati Monster 821 - fun
vodou do airboxu dačo odkarbónuješ
možno aj 99% isopropylalcohol by nebol zlý
Kód: Vybrat vše
https://youtu.be/cRif-Zglr5I?t=1m28sKód: Vybrat vše
https://forums.anandtech.com/threads/use-rubbing-alcohol-as-injector-cleaner-and-decarbonizer.2324581/
Naposledy upravil(a) vandal dne čtv 16.03.2017, 08:23, celkem upraveno 1 x.
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

- Michal_F6
- Věčnej rejpal
něco málo jsem o tom četl a moc se mi do toho nechce. Dal bych buďto klasické rozborce/sborce (netuším náročnost - časovou, finanční) nebo chemii.vandal píše:vodou do airboxu dačo odkarbónuješmožno aj 99% isopropylalcohol by nebol zlý
Kód: Vybrat vše
https://youtu.be/cRif-Zglr5I?t=1m28s
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Ducati Monster 821 - fun
Ducati Monster 821 - fun
Čeští novináři autům z koncernu VW naddržují, o tom žádná. Někdy je to až k pláči či k smíchu.RIP píše:Ale Toyotu je prostě potřeba pohanět, to aby zákazníci co nejvíce kupovali wágeny, které jsou přece ty nej. Občas jsem měl v minulosti pocit, že kdyby wágeny měly chromované ventilky u kol a Toyota nikoliv, jsou schopni z toho udělat natolik zásadní věc, že ten, co by si přesto Toyotu koupil, musel by se stydět. Jak je to dnes nevím, já je prostě ignoruji a nečtu. Ztráta času.
Ale na druhou stranu, vnímám realitu nestranně. A když porovnám nového Avensise s novým Passatem, tak je to pro Toyotu debakl jako kráva. Nenapadá mne ani jeden jediný aspekt, kde by měl Avensis "navrch" oproti Passatu. A co je horší, ten antikrist Passat drtí Avensis ne o fous, ale rozdílem minimálně celé třídy + celé generace. Ve všech možných i nemožných ohledech. PS: Srovnávám ta auta s 2.0 diesely. Místo předsudků a emocí doporučuji skusit si aspoň krátkou jízdu u dealerů.
Moc bych si přál, aby Toyota v této třídě VW "vrátila úder", ale obávám se, že jsem naivka.
Ještěže jiné modely od Toyoty jsou celkem konkurenceschopné.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
Možná máš i pravdu a nic ve zlém k tomu, co nyní napíši, ale není nad osobní zkušenost, která není založena pouze na nějakém svezení se nebo na tom, že jsou na káře navěšena nějaká "cingrlátka". A tu osobní zkušenost za delší časové období bohužel mám, i když pěkných pár roků od té doby již uběhlo. A byla to hodně negativní zkušenost, která mně osobně bude stačit do konce života. Jedině snad, kdyby ten supervágen měl ty chromované ventilky, snad bych popřemýšlel...

Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
- CommonUser
- Věčnej rejpal
RIP ma pravdu. Ja som mal A4. Tamagotchi je slaby odvar voci tomu. Avensis ma uz zakladny servis lacnejsi. Ze je Avensis o generaciu dozadu ? To by az tak nevadilo, skor ta nedomyslenost. Ved aj cena odraza tuto skutocnost, ze ... si naklikaj toho Passata.