AutoTIP: Toyota Avensis - Zkažená pověst

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

AutoTIP: Toyota Avensis - Zkažená pověst

Příspěvek od piktor »

Toyota Avensis - Zkažená pověst
Rubrika: Bazar
AutoTIP 6/2017
Přílohy
autotip_avensis_1.jpg
(190.53 KiB) Staženo 4054 x
autotip_avensis_2.jpg
(206.92 KiB) Staženo 4054 x
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: AutoTIP: Toyota Avensis - Zkažená pověst

Příspěvek od CommonUser »

Co je to za debilna info o rozvodoch u Valve ??? Servisny plan nema definovanu vymenu rozvodovej retaze, ktory je definovany do 200tkm.
http://www.toyota-tech.eu/MaintenanceSc ... /Final.pdf
Klinak:
https://www.youtube.com/watch?v=arPJRXaal68
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Ucpaný DPF není jenom problém toyoty, já mám na filtr najeto min. 130 tisíc km a žádný větší problém neregistruju. Navíc si nemyslím, že ten od toyoty patří mezi nejdražší mezi všemi značkami. Je to hlavně o stylu jízdy - jezdím často dálnici a delší jízdy a tam je to evidentně ok. Kdybych jezdil krátké trasy, město, tak si diesel nekoupím. Spotřeba se drží mezi 6.5 - 7 litry celkem stabilně a když srovnám komfort jízdy s jinými diesely, se kterými jsem jezdil, tak bych řekl, že je méně hrubý a sbírá se úplně v pohodě z volnoběhu. Na pětku jsem schopen jet od cca 53km/h na 1100 otáček a z téhle rychlosti se bez reptání sebere. Když jsem jezdil s Yetim (pravda, byl to slabší diesel), tak ten pod cca 1500 otáčkami chcípnul a skoro jsem se o auto bál, najednou motor zhrubnul a jasně dával najevo, že chce podřadit. Novější superb už mi přišel ale vcelku fajn, tam to bylo podobně komfortní...
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

Klídek.... Netřeba se "čílit". :wink: AutoTIP je jeden z těch "objektivních", který když spatří Toyotu, je to podobné, jako když ukážete bejkovi červený hadr. Je to stejný vydavatel, jako Svět motorů a Auto.cz, prostě AutoBild. Všude, u každé automobilky je NĚCO - myslím tím nějaké problémy. Ale Toyotu je prostě potřeba pohanět, to aby zákazníci co nejvíce kupovali wágeny, které jsou přece ty nej. Co třeba problémy s diesely u Subaru, málem zázračný SkyActive se Mazdě také jaksi nevyvedl, o koncernu raději pomlčím, problémy BMW jsou také dobře známy a tak by se dalo pokračovat. Občas jsem měl v minulosti pocit, že kdyby wágeny měly chromované ventilky u kol a Toyota nikoliv, jsou schopni z toho udělat natolik zásadní věc, že ten, co by si přesto Toyotu koupil, musel by se stydět. Jak je to dnes nevím, já je prostě ignoruji a nečtu. Ztráta času.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
CommonUser
Věčnej rejpal

Klidek, klidek ... to je asi nejaky zamer v CR frcat na Avensis. Auto.cz a teraz aj TIP bluzni o retaziach u Valve a este dokazu vypotit voloviny typu T27 Liftback ci MMT prevodovka ...
Potom si to niekto precita na hajzli a nedojde mu, ze si tym ma utriet prdel. Nic viac.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Ale je asi pravda ze do japonca patri japonsky benzinovy motor.... Abo hybrid....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
pivko
Člen Týmu

Příspěvek od pivko »

Navíc je to v podstatě zrecyklovaný článek, který vyšel na auto.cz už 5.1.2017.

http://www.auto.cz/ojeta-toyota-avensis ... ach-102021
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

No já taky frcám na toyotu - na její přístup hlavně k designu a to, že totálně vyklidila pole. Fakt nevím, co bude další auto, až můj avík doslouží, zdá se, že prostě u toyoty nebude co vybírat nebo to budou předesignovaný slizký hnusy s miliony křivek a nesmyslných hran s úžasnou nabídkou 2 motorů a dvouvýbav. Takovou skvělou pověst a oni jí totálně zahoděj.
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
CommonUser
Věčnej rejpal

Honza K:
To ti nikto neberie, ja tiez neviem co vziat po T27 ... ale toto vyslovene zavadzanie je uz cez ciaru. To nie su marketingove zvasty, ale sprosta kurvaren. O TSI blate nepisali, kym to nebolo na zalobu. Mozno tu je niekto s mrtvym Valvematicom, tak nech sa ozve. JA mozem dokazat mrtve TSI s opravou za 6000 Euro.
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

Ahoj,

co je pravdy na to usazovaní karbonu u 2.2 110 kw? Je to nějak řešitelné? Mám najeto přes 220.000, takže bych měl jen velmi nerad podobnou zkušenost. Pokud je to pravda, co s tím? Dá se nějak preventivně "odkarbonovat"?
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

vodou do airboxu dačo odkarbónuješ :) možno aj 99% isopropylalcohol by nebol zlý

Kód: Vybrat vše

https://youtu.be/cRif-Zglr5I?t=1m28s

https://forums.anandtech.com/threads/use-rubbing-alcohol-as-injector-cleaner-and-decarbonizer.2324581/
Naposledy upravil(a) vandal dne čtv 16.03.2017, 08:23, celkem upraveno 1 x.
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

vandal píše:vodou do airboxu dačo odkarbónuješ :) možno aj 99% isopropylalcohol by nebol zlý

https://youtu.be/cRif-Zglr5I?t=1m28s
něco málo jsem o tom četl a moc se mi do toho nechce. Dal bych buďto klasické rozborce/sborce (netuším náročnost - časovou, finanční) nebo chemii.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

RIP píše:Ale Toyotu je prostě potřeba pohanět, to aby zákazníci co nejvíce kupovali wágeny, které jsou přece ty nej. Občas jsem měl v minulosti pocit, že kdyby wágeny měly chromované ventilky u kol a Toyota nikoliv, jsou schopni z toho udělat natolik zásadní věc, že ten, co by si přesto Toyotu koupil, musel by se stydět. Jak je to dnes nevím, já je prostě ignoruji a nečtu. Ztráta času.
Čeští novináři autům z koncernu VW naddržují, o tom žádná. Někdy je to až k pláči či k smíchu.
Ale na druhou stranu, vnímám realitu nestranně. A když porovnám nového Avensise s novým Passatem, tak je to pro Toyotu debakl jako kráva. Nenapadá mne ani jeden jediný aspekt, kde by měl Avensis "navrch" oproti Passatu. A co je horší, ten antikrist Passat drtí Avensis ne o fous, ale rozdílem minimálně celé třídy + celé generace. Ve všech možných i nemožných ohledech. PS: Srovnávám ta auta s 2.0 diesely. Místo předsudků a emocí doporučuji skusit si aspoň krátkou jízdu u dealerů.
Moc bych si přál, aby Toyota v této třídě VW "vrátila úder", ale obávám se, že jsem naivka.
Ještěže jiné modely od Toyoty jsou celkem konkurenceschopné.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

Možná máš i pravdu a nic ve zlém k tomu, co nyní napíši, ale není nad osobní zkušenost, která není založena pouze na nějakém svezení se nebo na tom, že jsou na káře navěšena nějaká "cingrlátka". A tu osobní zkušenost za delší časové období bohužel mám, i když pěkných pár roků od té doby již uběhlo. A byla to hodně negativní zkušenost, která mně osobně bude stačit do konce života. Jedině snad, kdyby ten supervágen měl ty chromované ventilky, snad bych popřemýšlel... :roll: :lol:
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
CommonUser
Věčnej rejpal

RIP ma pravdu. Ja som mal A4. Tamagotchi je slaby odvar voci tomu. Avensis ma uz zakladny servis lacnejsi. Ze je Avensis o generaciu dozadu ? To by az tak nevadilo, skor ta nedomyslenost. Ved aj cena odraza tuto skutocnost, ze ... si naklikaj toho Passata.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“