Třeba jo,ale cvt spíš bere výkon. Jel jsem v aurisu s cvt a trochu razantnější přišlápnutí plynu hnalo ot.hodně nad 3000ot. tak nevíma1bert píše:no jestli to nebude tim ze m5t ma CVT a tabika manual...
AutoTIP: Toyota Avensis - Zkažená pověst
Re: AutoTIP: Toyota Avensis - Zkažená pověst
avensis T27 1.8 valvematic
- a1bert
- Manager Týmu
ano, protoze nejvetsi kroutak je nad 4000 a vykon okolo 6000rpm, CVT se bude snazit drzet se okolo (ma nekonecny pocet "prevodu"), ty s manualem budes mit v kazde situaci na vyber pouze 2 rychlosti blizici se optimu (vyssi / nizsi), a podle toho co pises ti vyssi otacky "nedelaji dobre" takze zrejme volis tu vyssi rychlost (nizsi otacky) a pak ti to nejede...
nemám problém to točit,ale on píše že jezdí na 1000ot. to mě příjde dost málo na akceleraci a ujíždění ostatním. Když já jim neujedu ani na 4000ot.a1bert píše:ano, protoze nejvetsi kroutak je nad 4000 a vykon okolo 6000rpm, CVT se bude snazit drzet se okolo (ma nekonecny pocet "prevodu"), ty s manualem budes mit v kazde situaci na vyber pouze 2 rychlosti blizici se optimu (vyssi / nizsi), a podle toho co pises ti vyssi otacky "nedelaji dobre" takze zrejme volis tu vyssi rychlost (nizsi otacky) a pak ti to nejede...

- a1bert
- Manager Týmu
s CVT jedes 1000 otacek a jakmile chces akcelerovat nejen ze dostane motor "pridano" a zacne zvysovat otacky, zaroven i CVT plynule zmeni prevod, takze narust otacek motoru (smerem k vykonostni spicce) neni jen zasluha motoru ale i zmeny pomeru prevodu, takze motor se dostane k optimu rychlejc nez pokud ma pracovat s diskretnimi rychlostmi (at uz manualni ci klasicke automaticke) prevodovkytabika píše: píše že jezdí na 1000ot. to mě příjde dost málo na akceleraci a ujíždění ostatním.
kazdopadne je treba prihlednout i k tomu kolik pytlu cementu mate oba nalezeno v kufru

- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Já musím potvrdit to, co říká m5t. Taky mám CVT a ta akcelerace z nuly je opravdu velmi příjemná. A to na to nijak nešlapu, není můj účel na semaforech někomu ujíždět, ale takhle se to opravdu chová. Za mě palec nahoru.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 08:10, celkem upraveno 2 x.
- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Trhat asfalt s Avensisem fakt nepotřebuju, ale Sport dávám před předjížděním. To je teprve "hučák" :-) Často se ale přistihnu, že pár kW navíc by teda neškodilo.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
Tak mám pocit že ta cvt převodovka je sportovní náčiní
spíš ji vnímám jako komfortní,ale rozhodně ne sportovní. Je tu někde video porovnání manualu a cvt a manual jasně lepší na dynamiku.

Tohle taky praktikuji když chci bezpečně a rychle předjíždět nebo se mi před kapotou někdo loudá při opuštění obce, po zařazení do lajny pak musím krotit vášně páč by švestky měli žněpiktor píše:Trhat asfalt s Avensisem fakt nepotřebuju, ale Sport dávám před předjížděním. To je teprve "hučák"Často se ale přistihnu, že pár kW navíc by teda neškodilo.

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
- a1bert
- Manager Týmu
ale to je porad dokola: ty chces zavodit (ano pisu zavodit, protoze ti vadi ze te nekdo predjizdi/ujizdi) v 60kmph a zarazenou trojkou, nekdo tady psal ze to v 60 toci na 3. 2500rpm, najdi si nekde jakej to ma v tech otackach vykon (muj 1zz-fe ma tusim okolo 40kw a ty na tom budes jen o trochu lip). co cekas ze tech 40kw s tunou a pul udela?
ty nechces radit dvojku ale CVT ti tam neco takoveho vykouzli a nepta se te, proto to tobe na 3 nejede a s CVT to pojede. Schvalne se na tom YT podivej kdy a jak s manualem radi (v 60kmph maji dvojku a 4000rpm => nejvyssi kroutak) a jak radi CVT (vytoci na 6000rpm kde je nejvyssi vykon a pak jen meni prevod)
ty nechces radit dvojku ale CVT ti tam neco takoveho vykouzli a nepta se te, proto to tobe na 3 nejede a s CVT to pojede. Schvalne se na tom YT podivej kdy a jak s manualem radi (v 60kmph maji dvojku a 4000rpm => nejvyssi kroutak) a jak radi CVT (vytoci na 6000rpm kde je nejvyssi vykon a pak jen meni prevod)
Ja myslim, ze tabika zavodit nechce, jen proziva to, co ja jsem prozival v Ave ja. Proste akceleruje a auta okolo mu ujizdi nebo se jich minimalne drzi a jsou to treba fabie, kde jede nejakej paprda, kterej urcite do cervenejch netoci.
RAV4 HSD FWD
Děkuji,asi jsi jedinej co mě rozumí!!kadel píše:Ja myslim, ze tabika zavodit nechce, jen proziva to, co ja jsem prozival v Ave ja. Proste akceleruje a auta okolo mu ujizdi nebo se jich minimalne drzi a jsou to treba fabie, kde jede nejakej paprda, kterej urcite do cervenejch netoci.
Nemyslím že každé auto co mě předjede má cvt a né každý tam má dvojku když akceleruje z vesnice. Tak kde je chyba,třeba v tom že to auto je prostě pod 4000ot. Zdechlé!! Jasně že každá atmosféra pod 4000ot. Jede huř,ale líp jak ave a je to třeba fabie 1.4 nebo zminované mondeo a měl taky trojku.a1bert píše:ale to je porad dokola: ty chces zavodit (ano pisu zavodit, protoze ti vadi ze te nekdo predjizdi/ujizdi) v 60kmph a zarazenou trojkou, nekdo tady psal ze to v 60 toci na 3. 2500rpm, najdi si nekde jakej to ma v tech otackach vykon (muj 1zz-fe ma tusim okolo 40kw a ty na tom budes jen o trochu lip). co cekas ze tech 40kw s tunou a pul udela?
A že někdo měří max zrychlení tak je jasný že to nebude měřit z 2000ot!!!! Když budu chtít max výkon tak se musí točit do červena,to chápem snad všichni! Ale psát že to jezdí jak raketa na 2000ot to asi nechápu já. Mrkni na to video auris cvt vs manuál tam je jasné že manuál hned od startu ujíždí!! Tak jaké raketové starty cvt???
jel jsem fabii první gen. 1,4 myslím to bylo 63kw a byla to neskutečná lemra líná, to nechápu jak tě může předjet na nájezdu na dálnici nebo při výjezdu z obce.to je ta 1,8 fakt taková tragédie?